Ford Mustang Mach 1 din 1969 / Foto: Getty Images

Exclusiv "Să-l concurez pe Țiriac?" Adi Popa, despre bolidul său de colecție. Cât costă și ce viteză atinge: "Dacă prinzi linie dreaptă"

articol scris de Digi Sport
30.08.2020, 11:56
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

În urmă cu câteva luni, Adi Popa a surprins cu o apariție exotică în ceea ce privește colecția sa auto. Pe lângă ceea ce conduce el zi de zi, și-a făcut loc și un Ford Mustang Mach 1, din 1969.

Chiar dacă și-a tot cumpărat până acum mașini noi, fostul mijlocaș de la FCSB a aflat pe propria piele că investiția nu este una profitabilă. Colecționarii știu de ce.

Așa că și-a canalizat investiția într-o mașină de colecție, o adevărată legendă a lumii auto.

"De mic am o afinitate, pasiune, hobby, nici nu știu cum să o numesc, față de mașini. Îmi plac cele autentice. Autentică, adică e autentificată Retromobil, are piesele cu care a ieșit din fabrică, nu e modificată și de aceea prețul crește la mașinile de genul ăsta.

Dacă o păstrezi în starea ei autentică, doar o restaurezi și nu îi schimbi nimic, nu îi faci tuning și nu îi aduci îmbunătățiri, prețul crește. De mic am avut o afinitate pentru mașini, mă jucam pe calculator, pe Need 4 Speed.

Mi-au plăcut mașinile, tot timpul mi-am luat mașină nouă, în trend și realizam că, după 2-3 ani, când o schimbam, pierdeam destul de mult. Zic hai să încercăm pe partea de investiții, să ne și bucurăm de ea.

Plus că sunetul și mașina, cu totul, cum e realizată, cu tehnologia aia, dacă comparăm...la Logan abia acum cred că apare. E din 1969, are cutie automată, servodirecție. Pe Logan, cutia automată a apărut nu de mult timp", a spus Adi Popa la Digi Sport Matinal.

Mașina lui Adi Popa costă peste 130.000 de euro

Adi Popa a primit bolidul direct din Statele Unite ale Americii. Mijlocașul a dat detalii despre preț și performanțe.

"Mi-a adus-o un prieten din Miami, s-a ocupat să o achiziționeze de la un colecționar. Nu era recondiționată, era bine întreținută, era într-o stare bună. Mi-a adus-o până în fața casei, pe vapor și platformă.

Am investit eu destul de mult în ea să o aduc în starea asta.

Dacă prinzi linie dreaptă și e liber pe autostradă, ajungi la 130. Pe cuvânt! Păi are 180 în bord (n.r: cifrele din bord sunt exprimate în mile, nu în kilometri. 130 de mile însemnă aproximatix 209 kilometri la oră).

E din 1969 totuși. Prețul, da, cam tot pe la 130.000, plus sau minus, depinde de starea în care o păstrezi", a precizat Adi Popa.

Adi Popa nu este singurul fotbalist din Liga 1 care are un asemenea bolid.

"Știu că a mai avut Gorobsov una pe care a cumpărat-o de la un amic de-ai mei. Dar nu era retro autentică, adică nu era înscrisă în Retromobil. Cu chestia asta, cu autentificarea, nu este simplu, durează ceva timp, ei vin, îți verifică foarte amănunțit mașina să vadă dacă ai umblat la motor. Și doar atunci îți dau certificatul!

În Anglia, mai toți aveau bolizi. Ferrari, nu. La Steaua, Țucudean avea Ferrari, dar nu umbla foarte des cu el. Să-l concurez pe domnul Țiriac? Nici în glumă nu pot să spun", a spus Popa.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The monster is ready!! ✅ DM ✉ for collabs Ford Mustang Mach1 year 1969 6.4 engine 390 authentic, full restore Thank's @dubdetailing for detailing Mesaj direct pentru colaborari! Ford Mustang Mach1, anul 1969, 6.4 motor 390 autentic, restaurat total. #mustang #ford #classiccars #mach1 #1969 #fordmustang

O postare distribuită de Adrian Popa (@77.adrian) pe

De ce este deosebit și special un Ford Mustang Mach 1 din 1969

Ford a scos pe piață modelul Mustang ca răspuns la rivalii americani de la General Motors, care au avut un succes enorm cu Chevrolet Camaro. La acea vreme, mașinile de acest gen erau numite "pony car", iar în 1969, acest "război" a atins cota maximă.

Mach 1 avea cel mai agresiv design dintre toate versiunile de Mustang, iar vânzările au explodat. Chiar dacă părea să aibă doar modificări de design, mașina era totuși mai lată, avea ampatament mărit și avea linia acoperișului mai joasă cu un inch decât un Mustang obișnuit, care oricum era o apariție spectaculoasă.

Botul a devenit mai ascuțit, cu un eleron proeminent și au fost montate 4 faruri, dintre care cele din exterior erau plasate în niște cavități menite să accentueze aspectul agresiv. Bolidul avea și un eleron imens, evacuare dublă și putea fi echipat cu o mulțime de opțiuni, de la motoare până la transmisii, ornamente exterioare și culori speciale.

Mașina a fost produsă doar în varianta fastback și nu există versiune decapotabilă, fie ea în varianta soft top sau hard top.

În 1969, adică exact anul mașinii lui Adi Popa, au fost construite 72.458 de exemplare.

Se putea alege dintre 4 motoare pentru modelul Mach 1. Cel mai mic, care este și cel al mașinii lui Adi Popa, este un V8 Windsor de 5,8 litri, care produce 250 de cai putere și o transmisie automată cu 3 trepte. Viteza maximă a acestui model era de 209 kilometri pe oră, iar accelerația de la 0 la 100 de kilometri pe oră se producea în 8 secunde.

Etichete: adrian popa , adi popa , ford mustang , ford mustang mach 1 1969 , masina adi popa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

De neînțeles! Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi după ce a fost cel mai bun cu Real Madrid. A atins de 3 ori mingea

Primul transfer al FCSB-ului pentru Champions League! Când face vizita medicală + Salariul jucătorului

Și-a anunțat plecarea imediat după ultimul meci al sezonului: ”Mă duc undeva unde sunt dorit”

Citeşte şi

Liderul galeriei FCSB-ului, dialog ”aprins” cu Adi Popa în direct: ”Ia actele” / ”Dacă țipi, nu înseamnă că ai dreptate”

Reacția lui Adi Popa, după ce FCSB a câștigat titlul în SuperLiga

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină