Bucuria jucătorilor de la Steaua, în 2013 / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Sacrificiile neștiute ale titlului obținut de Steaua după 7 ani! Dezvăluirile unui fost campion. Cine a construit echipa

09.05.2020, 23:47
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Formația lui Gigi Becali a fost echipa care a dominat fotbalul românesc între 2012 și 2015, reușind să câștige trei titluri consecutive, după o pauză de șapte ani, și să facă performanță în Europa.

În 2012, Gigi Becali a decis să-l aducă la echipă pe Laurențiu Reghecampf, care a venit însoțit de Thomas Neubert. Managerul roș-albaștrilor era Mihai Stoica. Daniel Georgievski este unul dintre jucătorii care a făcut parte din ”acel grup minunat”.

În prezent în Australia, Georgievski a acceptat să vorbească pentru Digi Sport despre ce a însemnat echipa lui Becali în acea perioadă și a dezvăluit cum a ajuns în campionatul românesc. Fundașul a povestit cine a construit acea echipă.

Georgievski: ”MM și Reghe au construit echipa”

MM și Reghe au construit echipa, Tommy a antrenat-o, a pregătit-o fizic. La final, dacă nu câștigam, cel sacrificat era antrenorul. Puteai să-l ai și pe Cristiano Ronaldo, dar dacă nu aveai antrenorul potrivit, degeaba.

Atunci nu se punea problema dacă vom câștiga jocurile, ci la ce scor, nu era meci în care să nu marcăm. Sunt fericit că am putut juca în acea echipă și face parte din acel grup minunat”, și-a amintit Georgievski într-un interviu pentru Digi Sport.

Sacrificiile făcute de jucătorii roș-albaștrilor pentru performanță

Georgievski a povestit cum au fost primele antrenamente sub comanda lui Laurențiu Reghecampf și a preparatorului său fizic, Thomas Neubert. ”După antrenament, m-am dus după autobuz și am vomitat tot, nu mai știam de mine”, își aduce aminte, cu zâmbetul pe buze, australianul.

Când am venit, nu am pus nimic la îndoială. Dacă îmi spuneau să alerg toată ziua, alergam toată ziua. Nu doar eu nu eram obișnuit cu pregătirea lui Tommy, pentru toată lumea era ceva nou. A adus metode noi din Germania, pentru toți era ceva nou. Totul era nou pentru clubul la care jucam. Am zis, dacă toată lumea face asta, fac și eu. Erau multe lucruri pe care nu le mai trăisem.

În cantonamentul din Austria, făceam antrenamente cu Tommy. Eram terminat, nu mai puteam alerga. Tommy i-a zis lui Reghe: ”E gata, e terminat”. Reghe a zis: ”Nu, nu, să mai bage una”. Ei râdeau de mine, eu venisem doar de o săptămână, dar era ca și cum ne știam de o viață. Ei râdeau de mine, asta m-a ambiționat și am terminat antrenamentul, nu știu cum.

Imediat după, m-am dus după autobuz și am vomitat tot. Nu mai știam de mine. Tommy a venit la mine și mi-a zis: trebuie să continui. Și am continuat. Aveam încredere în el și în metodele sale. Am fost cel mai pregătit din cariera mea cu Tommy. În antrenamentele mele personale încă mai fac ce-mi zicea el. Mi-a rămas în minte totul”, a mai spus Georgievski.

Georgievski: ”Nu o să uit asta toată viața mea”

Într-un final, totul a meritat pentru jucătorii pregătiți de Laurențiu Reghecampf. Echipa pregătită de el a câștigat titlul după o perioadă de șapte ani, iar petrecerea a fost una de pomină, după cum își aduce aminte Georgievski.

Totul a început la stadion și a continuat în autocarul descoperit care i-a transportat pe roș-albaștri prin oraș. Aceștia au fost aclamații de mulțimea de oameni ieșită pe străzi.

Am avut cea mai tare sărbătoare din viața mea. Am rămas în lenjeria intimă pe autobuz, nu o să uit asta toată viața mea”, a mai spus Georgievski.

Etichete: daniel georgievski , georgievski steaua , georgievski titlu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

O tânără de 19 ani care se simțea rău după o vacanță cu prietenele și credea să suferă de mahmureală a primit o veste devastatoare de la medici.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Leo Messi a mers la șefii lui Inter Miami și le-a cerut să transfere un nou star

Video După 25 de mintue de coșmar, Sabalenka a revenit spectaculos și s-a calificat în finală

Postecoglou nici nu vrea să audă de Drăgușin! Varianta surpriză pregătită pentru apărarea lui Spurs

Citeşte şi

"Gata, totul are o limită!" Becali scoate artileria grea: "Ştiţi ce făcea Anamaria prin cantonamente? Se văitau nevestele fotbaliştilor"

Jigniri fără precedent şi ameninţări după ce Gigi Becali a dezvăluit "ce făcea Anamaria Prodan prin cantonamente"

PEROZ61 de ani? Demi Moore le face "concurență" fiicelor ei, în cele mai noi imagini needitate în care apar toate în costum de baie

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Aryna Sabalenka, pe urmele Simonei Halep. Ce a făcut jucătoarea clasată pe locul 2 WTA citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Imagini inedite cu doi scafandri care „dansează” cu rechinii. Momentul e parcă desprins dintr-un film SF