Jucătorii Petrolului Ploiești / Foto: Sport Pictures

Scandal la Petrolul după ce jucătorii au fost dați afară de pe ”Ilie Oană”. Răchită: ”Invenții. Adevărul e altul”

articol scris de Digi Sport
28.11.2023, 09:16
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Atmosfera de la Petrolul este una destul de tensionată, în ciuda faptului că pe plan sportiv ”Lupii” sunt pe loc de playoff în acest moment, locul 6, 25 de puncte.

După ce acum două săptămâni jucătorii au refuzat să se antreneze, în semn de protest pentru neonorarea promisiunilor făcute în ultima perioadă de către conducere., luni după-amiază s-a mai petrecut un alt episod care spune multe despre situația grupării din Ploiești.

O parte din lotul celor de la Petrolul a vrut să se antreneze pe stadionul ”Ilie Oană” sub comanda preparatorului fizic Carlos Mendez. Acesta pregătise ”terenul”, a pus copetele pe gazon, dar ședința de pregătire a fost anulată după ce ”a venit Vivi Răchită și când i-a văzut, l-a informat pe directorul arenei, Irinel Burghelea, care i-a scos de pe teren. S-au dus și s-au pregătit la sală”, susține gsp.ro.

”Nu-ți vei pune mâinile libidinoase pe clubul nostru”

Despre incident au apărut reacții și pe social media. Una dintre paginile de Facebook ale fanilor de la Petrolul a lansat un atac la adresa lui Valeriu Răchită, acum antrenor la CSM Ploiești, clubul care administrează stadionul „Ilie Oană”.

”În orașul unde echipa de fotbal Petrolul înseamna totul, exista și persoane care vor răul acestui club. Gesticuland și fiind vehement, această entitate a interzis antrenamentul echipei noastre. Cu ce drept? În continuare ești 'persona non-grata' pentru noi.

Niciodată nu îți vei pune mâinile libidinoase pe clubul nostru. Ai fost, ești și vei rămâne un nimic.

Petrolul suntem noi!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a celor de la Peluza1 Ilie Oană.

La rândul său, Vivi Răchită a explicat cum au stat lucrurile din punctul său de vedere.

”Nu i-am oprit eu să facă antrenament. Sunt invenții ale celor din galerie, care mă tot atacă. Adevărul este altul. Sâmbătă, pe ploaie, a doua zi după meciul câștigat de Petrolul cu FC Botoșani, jucătorii nefolosiți sau cei care jucaseră mai puțin au avut un antrenament pe stadion. Au făcut târziu o hârtie, că vor intra doar pe marginea terenului, dar au făcut pe tot terenul. Iar azi, nici măcar n-au făcut respectivul document.

Au transmis doar verbal că niște jucători vor face alergare pe marginea terenului.

Dar ei erau la mijlocul gazonului și deja instalaseră materialele pe tot terenul. Normal că directorul Burghelea nu le-a dat acceptul să intre pe terenul de joc. Fiecare acțiune de pe stadion trebuie anunțată și aprobată, pentru că se contabilizează”, a spus Răchită.

Cât plătește ACS Petrolul 52 pentru a juca pe ”Ilie Oană”. ”N-au achitat banii de peste un an”

Mai mult, fostul fundaș central susține că gruparea din Ploiești este ajutată de Primăria Ploiești.

”Lumea nu știe, dar clubul privat ACS Petrolul 52 este ajutat din plin de Primărie. Și nu doar cu stadionul. Au o chirie preferențială, de numai 2.000 de euro pentru fiecare meci oficial jucat aici, pentru că este echipa orașului. Și cu toate astea, nu au achitat banii pentru partidele jucate aici de peste un an. Li s-au reeșalonat restanțele acestea.

La fel e și cu contractul de cesiune a mărcilor și siglelor, care aparțin Primăriei Ploiești. Acum, în decembrie, se termină înțelegerea pe ultimii doi ani, însă ei n-au achitat nimic. Au o altă datorie de 288.000 de lei pe care, recent, Consiliul Local a acceptat să o amâne iar.

Iar Petrolul, un ONG privat, ar urma să plătească în 24 de rate lunare, de acum înainte. Ei aveau hârtie să se antreneze pe tot terenul abia pentru joi. Iar documentele către CSM sunt importante, fiindcă pe baza lor se stabilește cât au de plată pentru diferitele acțiuni pe care le desfășoară aici”, a mai spus Răchită.

Etichete: valeriu răchită , vivi rachita , stadion ilie oana , jucatori petrolul


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Adio! Louis Munteanu a făcut anunțul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Dennis Man, gata să semneze "contractul carierei"! Fotbalistul a sosit în România

Exclusiv Marcel Pușcaș a participat la privatizarea Stelei: ”Numele a fost inclus”. Unde a greșit Gigi Becali

Exclusiv Marius Lăcătuș a surprins pe toată lumea înainte de Dinamo - Csikszereda: ”Sincer îți zic”

Exclusiv Antrenorul care l-a impresionat pe Ilie Dumitrescu. ”Copilu' e tare. L-am avut elev”

Citeşte şi

Gigi Becali: "Îl iau antrenor! Vreau să retrogradez!"

”E petardă!”. A fost făcut ”praf”, chiar înainte să ridice titlul de campion cu FCSB

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

Răzvan Lucescu, dorit pe banca unei echipe mari! Duminică joacă "finala" pentru titlu în Grecia citeşte ştirea pe ziare.com

Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”