Fotbaliștii de la FCSB, în meciul FCSB - Academica Clinceni / Foto: Sport Pictures

”Schimbarea la față” a FCSB-ului: cum a ”dispărut” jumătate din echipa care impresiona în prima parte a campionatului

articol scris de Digi Sport
14.05.2021, 23:48
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

FCSB a condus ierarhia Ligii 1 în cea mai mare parte a sezonului, însă cu trei etape înainte de final este pe locul doi, la un punct în spatele liderului CFR Cluj.

Echipa lui Toni Petrea a impresionat în sezonul de toamnă prin pregătirea fizică, care îi permitea să mențină un pressing avans de multe ori pe întreaga durată a meciurilor, și prin forța ofensivă, având la un moment un număr de goluri marcate egal cu suma reușitelor rivalelor CFR Cluj și Universitatea Craiova.

FCSB a schimbat jumătatea din echipa care impresiona în prima parte a sezonului

Totuși, din echipa care a dominat Liga 1 în sezonul de toamnă, acum, în formația de start de la FCSB se mai regăsesc doar șase jucători, astfel că aproape jumătate din formulă a ”dispărut”.

Echipa cel mai des utilizată de FCSB în prima parte a campionatului:

  • Vlad - Crețu, Cristea, Miron, Panțîru - Olaru, Simion / Perianu, Tănase - Moruțan, Man, Oct. Popescu

Andrei Vlad, titular incontestabil la FCSB până în acest punct al sezonului, nu va mai apăra în ultimele trei etape, anunțul fiind făcut chiar de Gigi Becali. Patronul clubului a luat o astfel de decizie ca urmare a gafelor comise de portar în ultimele runde, în partidele cu Universitatea Craiova, 0-2, la golul lui Dan Nistor, CFR Cluj, la reușita prin care Andrei Burcă a stabilit scorul final, 1-1, în prelungiri, și Academica Clinceni, la golul lui Andrei Cordea. Locul său va fi luat de Cătălin Straton.

Al doilea fotbalist de bază până acum care nu va mai juca în ultimele trei runde, Andrei Miron, nu a dispărut din echipă ca urmare a evoluțiilor mai puțin convingătoare, ci din cauza accidentării la gleznă pe care a suferit-o în partida cu CFR Cluj, care îl va scoate din circuit aproximativ două luni. În locul său, în partidele decisive pentru titlu va juca Denis Haruț, consacrat în Liga 1 pe poziția de fundaș dreapta.

În aceeași situație este și Ionuț Panțîru, accidentat cu Sepsi chiar de coechipierul Adrian Șut, la scurt timp după ce revenise printre titulari, locul în echipa de start în prima parte a sezonului de toamnă fiindu-i luat din ianuarie de nou transferatul la acea vreme Risto Radunovic.

Florin Tănase a revenit în linia de atac

La mijlocul terenului, singurul constantă este Darius Olaru.

În poziția de închizător au jucat cel mai mult în prima parte a sezonului Gabriel Simion și Ovidiu Perianu, care și-au împărțit minutele, în timp ce din ianuarie postul de titular i-a revenit lui Adrian Șut, accidentat acum.

În locul unuia dintre cei trei, în precedentele meciuri a jucat Ovidiu Popescu, tras la un moment dat, în sezonul de toamnă, ”pe linie moartă”, cel care urmează să evolueze închizător, dacă nu vor apărea probleme neașteptate, și în partidele cu Sepsi, Universitatea Craiova și CFR Cluj.

Al treilea loc de la mijlocul terenului îi va reveni lui Răzvan Oaidă, cel despre care Gigi Becali a spus că ”și-a revenit” și că trebuie să joace în locul lui Ionuț Vînă, folosit în ultimele runde, fără să aibă, însă, evoluții solide. Răzvan Oaidă va ocupă poziție pe care a jucat în sezonul de toamnă Florin Tănase, avansat în centrul liniei de atac, în absența altor soluții viabile.

Mi-a plăcut de Oaidă. Să mă ierte Vînă, dar ce facem, ne distrăm pe teren? Dai pasă la Olaru, o iei înapoi. Ce facem? Du-te cu mingea, dacă ești mijlocaș, urcă, luptă, fă ceva, cum a făcut Oaidă. Trebuie să intre Oaidă”, a declarat Gigi Becali, la ProX, pe 11 mai.

În atacul de la FCSB, Olimpiu Moruțan își păstrează poziția de extremă dreapta, care nu este, totuși, postul său preferat, însă este cel în care a jucat des în acest sezon, atât în prima parte a sezonului, când Dennis Man a fost trecut în centrul liniei de atac, din cauza evoluțiilor mai puțin convingătoare ale lui Sergiu Buș.

În locul lui Dennis Man, vândut la Parma în ianuarie pentru 11.000.000 de euro, FCSB va ataca titlul cu altă improvizație în centrul liniei de atac, însă una care a dat randament, Florin Tănase. Fotbalistul crescut la Viitorul a transmis în repetate rânduri că nu se simte bine ca vârf, însă prestațiile din acest sezon al Ligii 1, când a marcat 23 de goluri, îl ”contrazic”.

Postul de mijlocaș stânga i-a aparținut în aproape întreg sezonul lui Octavian Popescu, cel care a intrat în echipă când în lot exista un focar de COVID-19 și a rămas datorită evoluțiilor bune.

Echipa ”tip” a FCSB-ului pentru ultimele trei etape ale sezonului:

  • Straton - Crețu, Cristea, Haruț, Radunovic - Oaidă, Ov. Popescu, Olaru - Moruțan, Tănase, Oct. Popescu

Etichete: andrei miron , andrei vlad , jucatori fcsb , ionut pantiru


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată

Detectivii din New York au identificat rămășițele unei femei găsite îngropate în ciment, în urmă cu 20 de ani. În mod ciudat, în rezolvarea cazului, polițiștii au fost ajutați de o victimă a atentatelor din 11 septembrie.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

Video&Foto Un fotbalist de la CFR a intrat pe internet și l-a înjurat pe David Miculescu! Cei de la FCSB s-au răzbunat în autocar

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Verdictul medicilor după accidentarea lui Dennis Man

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Real Madrid s-a decis! L-a pus pe lista de transferuri pe unul dintre jucătorii sosiți vara trecută

Galeria Rapidului nu mai are răbdare cu Bogdan Lobonț: ”E jale! E o pălărie mult prea mare”

Citeşte şi

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Video ”Made in Romania” s-a auzit și în vestiarul FCSB-ului! Cine a dat tonul

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”