Răzvan Burleanu / Foto: Profimedia

Schimbări peste schimbări în fotbalul românesc! Anunțul lui Răzvan Burleanu, după ședința de Comitet Executiv

articol scris de Digi Sport
15.03.2024, 17:07
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Răzvan Burleanu (39 de ani) a anunțat că finalul de sezon competițional din România va avea loc cu o săptămână mai devreme decât era programat.

Toate competițiile se vor încheia cu o săptămână mai devreme pentru a exista timp suplimentar pentru jucătorii care vor merge la echipa națională pentru EURO.

Sezonul de SuperLigă se încheie pe 19 mai. Barajele de menținere/promovare, pe 19 și 25 mai

Voi începe cu datele legate de calendarul competițional. Din fericire, anul acesta avem un calendar foarte aglomerat, datorită faptului că echipa națională revine la un turneu final. De aceea, încercăm să optimizăm toate datele în ceea ce privește acest final de sezon, pentru a ține cont de pregătirea jucătorilor, de plecarea la EURO, dar și de data de începere a următorului sezon. Astfel, ca jucătorii să se alăture cât mai devreme celor care vin din străinătate, astăzi am aprobat următoarele.

Finalul de campionat se devansează pe 19 mai, cu o săptămână mai devreme. Tot cu o săptămână mai devreme și play-off-ul Ligii 2, care se va termina pe 11 mai. Astfel încât să putem să terminăm în același timp play-out-ul Ligii 1 cu play-out-ul Ligii 2 și să putem desfășura meciurile de baraj pe 19, respectiv 25 mai. 

Semifinalele de Cupa României se mută cu o săptămână mai devreme, pe 17 aprilie, în loc de 24 aprilie. În locul acestei date, pe 24 se va juca o etapă intermediară. Barajul pentru ultima echipă care va reprezenta România în Conference League se va desfășura pe 25 mai. Finala de Cupă rămâne pe 15 mai. 

În ceea ce privește locul de desfășurare a finalei Cupei României, aceasta va avea loc la Sibiu.

Următorul sezon din SuperLigă debutează pe 13 iulie

Pe 13 iulie începe noul sezon din SuperLigă. Tot astăzi am reușit să aprobăm noile criterii de omologare a stadioanelor din România. Ele vor fi împărțite pe 3 categorii, pe fiecare eșalon competițional. Propunerea vine ca o detaliere a criteriilor de diferențiere.

Vom avea câte 3 categorii pentru fiecare eșalon în parte. Ceea ce ne dorim prin acest manual... ne va ajuta ca echipele care ajung în fazele superioare ale competiției, să beneficieze de cele mai bune condiții în ceea ce privește infrastructura. Aceste criterii vor oferi și dreptul de participare în anumite faze ale competițiilor”, a declarat Răzvan Burleanu.

Etichete: comitet executiv , federatia romana de fotbal , razvan burleanu , program superliga


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că Raisi a murit

În timp ce regimul islamic încearcă să se replieze pe repede înainte după moartea președintelui Raisi, mulți iranieni se bucură de dispariția unuia dintre cei mai duri reprezentanți ai represiunii. De numele fostului președinte supranumit "Măcelarul din Teheran" se leagă epurările masive, de zeci de mii de morți, din 1979 până acum, dar și faptul că el a implicat Iranul pentru prima dată într-un război direct cu Israelul.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

Gigi Becali n-a stat prea mult pe gânduri, după ce Răzvan Lucescu a luat titlul cu PAOK

Fanii lui Tottenham, după ce l-au văzut din nou titular pe Radu Drăgușin: ”Nemernicul a avut la dispoziție jumătate de sezon”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Dinamo - Csikszereda 2-0, ACUM pe DGS 1. ”Câinii” își dublează avantajul după o fază excelentă

Ce au încercat să facă suporterii Csikszeredei la meciul cu Dinamo și cum a reacționat presa maghiară

Davide Ancelotti, în fața primei experiențe ca principal! E pe lista unei echipe din TOP 5 Europa

CSA Steaua i-a găsit înlocuitor lui Daniel Oprița

Citeşte şi

Prioritatea lui Edi Iordănescu, după ce a ajuns în ultimele două luni de contract cu România

După ce au fost ”la cuțite”, Răzvan Burleanu l-a lăudat pe eternul ”dușman” Gigi Becali

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWJennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului

Gigi Becali forțează un alt transfer de Liga Campionilor: vrea o altă vedetă creată în „laboratorul” lui Gică Hagi citeşte ştirea pe Prosport.ro

Imagini cu noul antrenor al Rapidului beat mort: ”Poate îi cam place șprițul...” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Semnul de circulație care pune în dilemă șoferii români. Ce reprezintă indicatorul rutier de fapt citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”