Suporterii echipei Sepsi Sf Gheorghe

Solicitare din Parlamentul României pentru controlul ajutorului Ungariei dat cluburilor Sepsi şi Cikszereda

12.01.2019, 10:05
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Deputatul Florin Claudiu Roman, din partea PNL, a solicitat Ministerului Finanţelor şi ANAF-ului să controleze dacă banii oferiţi de guvernul maghiar cluburilor Sepsi şi Cskszereda, 6,4 milioane de euro, sunt cheltuiţi conform legislaţiei române.

Printr-o decizie a Guvernului Ungariei, în 2016 au fost alocaţi, prin Federaţia Ungară de Fotbal, 6,4 milioane de euro celor două cluburi, destinaţia principală a sumelor fiind dezvoltarea academiiilor de copii şi juniori. ANAF-ul a răspuns solicitării.

"Referitor la cele două cluburi sportive Csikszereda Miercurea Ciuc și Sepsi Sf. Gheorghe, precizăm că din analiza informațiilor disponibile, până în prezent, Direcția Generală Antifraudă Fiscală nu a efectuat acțiuni de control care să vizeze aceste cluburi sportive. Precizăm că vor fi efectuate analize de risc, iar în cazul în care reiese necesitatea inițierii unor controale antifraudă, acestea vor fi efectuate și valorificate potrivit competențelor legale", este scris în solicitarea care poartă antetul Parlamentului României, publicată de Gazeta Sporturilor.

Fiecare dintre cel două cluburi a primit câte 3,2 milioane de euro, iar oficialii lor au precizat că sumele au fost oferite doar pentru investiţii în copii şi juniori, "fără să se ţină cont că sunt de o anumită etnie". Cei de la ANAF, sub semnătura lui Attila Gyorgy, au răspuns pentru sursa citată că nu s-a efectuat niciun control şi că în perioada următoare "vor fi efectuate analize de risc, iar în cazul în care reiese necesitatea inițierii unor controale antifraudă, acestea vor fi efectuate și valorificate potrivit competențelor legale".

"Iată că ungurii pot să facă la ei și să facă și la noi. Un guvern străin își crește fotbaliștii în inima României! Bravo lor! Noi am pustiit tot! Am distrus cluburi, branduri, baze sportive, terenuri, stadioane, săli! Aproape că am ras de pe suprafața țării urmele unui fenomen social, de la bază la vârf!

Străinii construiesc însă la noi în țară. Fac baze sportive, educație sportivă, vor crește la noi fotbaliști pentru țările lor! Am înstrăinat pământul, apa, gazele, tot ce se putea! Vom înstrăina și aerul, dacă va fi posibil. [...]

La noi, un fenomen social care aducea atâta bucurie românilor a fost ajutat sa dispară. Fotbalul, sportul în totalitate! Vorbesc despre fotbal pentru ca mie mi-a dat educație, prieteni, bunăstare materială și putea da asta multor români. Fotbalul m-a făcut ceea ce sunt acum. Și acum mă doare inima să văd cum alții construiesc și noi distrugem! Până când?", a scris Marica, pe contul său de Facebook, atunci când s-a aflat de investiţia maghiarilor.

Cât de mult a ajutat cluburile Sepsi şi Cikszereda investiţia de 6,4 milioane de euro a Ungariei

Managementul celor de la Sepsi se dovedeşte unul de succes. Aflată la doar al doilea an în Liga 1, echipa din Sf. Gheorghe este pe locul 4 după 21 de etape şi are mari şanse să intre în play-off. Ce meciuri mai are de jucat în campionatul regulat.

  • Voluntari-Sepsi
  • Sepsi-Dinamo
  • Gaz Metan - Sepsi
  • Sepsi - Viitorul
  • FCR - Sepsi

Cikszereda este pe locul 3 în Liga a 3-a, Seria a 5-a, la 6 puncte de prima poziţie, ACS Fotbal Comuna Recea.

Iniţiatorul demersului susţine că nu va abandona subiectul. "Nu mă mulţumeşte răspunsul şi voi face o revenire. E tipic pentru ANAF să se eschiveze atunci când nu vrea să răspundă. Vreau să mi se răspundă concret dacă modul în care sunt cheltuiţi banii care vin de la Budapesta respectă Legea Sportului. Eu nu spun că e rău să se dea bani la sport, însă nici nu vreau să existe condiţii discriminatorii între modul în care se face o finanţare de către o autoritate din România şi una din Ungaria" a spus Roman pentru sursa citată.

Etichete: sepsi , ciprian marica , anaf , cikszereda , guvernul ungariei , academia sepsi , parlamentul romaniei


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv A intrat în direct la TV și a recunoscut. Dan Petrescu îl vrea președinte la CFR Cluj

”De ce FCSB?”. Marius Ștefănescu, enigmatic: ”Ce să fac, să mă pun rău cu patronul?”

La șase zile după ce a câștigat titlul, Darius Olaru a spus de la cine a primit cel mai emoționant mesaj

Ce concluzie a tras Gică Hagi, după 1-4 cu Sepsi: ”Gol pe centru ca la copii”. Precizarea făcută de ”Rege”

Citeşte şi

După ce a umilit-o pe Farul Constanța, Bernd Storck a fost categoric: ”Nu le-am dat nicio șansă”

Video Farul - Sepsi 1-4. Fosta campioană, eșec usturător. ”Marinarii”, salvați de umilință pe final

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”