Sorin Cârțu, fostul președinte al Universității Craiova / Foto: Captură Universitatea Craiova TV

Sorin Cârțu, poveste cu tâlc despre ambiția lui Mirel Rădoi: “L-am luat de la gară, să îl duc la Extensiv”

articol scris de Digi Sport
10.08.2022, 09:33
  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Mirel Rădoi (41 de ani) a fost prezentat marți în funcția de antrenor la Universitatea Craiova, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și președintele clubului, Sorin Cârțu (66 de ani).

Sorin Cârțu: "Mirel suportă presiunea. Sper să doboare recordul meu"

Mirel Rădoi a fost antrenat de către Sorin Cârțu la Extensiv Craiova, în sezonul 1999-2000.

Cârțu s-a declarat încrezător că Rădoi poate să aducă primul titlu în Bănie după anul 1991.

În cadrul conferinței de presă, Sorin Cârțu a vorbit despre ambiția lui Mirel Rădoi, povestind un episod de la Extensiv Craiova.

"Ne punem mari speranțe în colaborarea cu Mirel, e un antrenor pe care îl cunosc foarte bine. Cariera de jucător a început-o în Craiova, sub comanda mea, la Extensiv. Am contribuit foarte mult la ascensiunea lui.

Îi urez să reușească în obiectivele pe care ni le propunem, să câștigăm campionatul. Sper ca el să doboare recordul meu, de ultim campion al Universității Craiova ca antrenor. Vreau ca el să mă detroneze din postura asta, după atâția ani.

Mirel e un jucător de care m-am atașat și una dintre feblețile mele. Da, e în top trei jucători pe care i-am antrenat.

Să vă povestesc ceva. L-am luat pe Mirel de la gară, să îl duc la Extensiv, la discuții. Patronul încearcă să-ți facă un contract încât să fie în avantajul lui. Erau și dolari, și mărci atunci. I-a oferit o mie de mărci pe an, Mirel nu zicea nimic. Dacă juca nu știu câte meciuri, mai primea o mie de mărci. Dacă era convocat la echipa națională de tineret, se dubla suma.

În momentul în care a început campionatul, deja ajunsese la 15-16 mii, a avut și meciuri la echipa națională de tineret. Apropo de presiune, el suportă presiunea. El de atunci avea presiune și a luat atâția bani (n.r. - râde)", a spus Sorin Cârțu, în cadrul unei conferințe de presă.

Mirel Rădoi, noul antrenor al Universității Craiova

Mirel Rădoi a semnat un contract valabil doi ani cu Universitatea Craiova și va debuta pe banca echipei joi, de la ora 20:30, în direct la Digi Sport 1, în meciul retur cu Zorya Lugansk din turul trei preliminar al Conference League, care pornește de la 1-0 pentru ucraineni.

Mirel Rădoi a fost dorit de Universitatea Craiova, cel mai recent, în urmă cu doar două luni, după ce s-a produs despărțirea de Laurențiu Reghecampf.

Atunci, fostul selecționer nu a reușit să ajungă la un acord cu Mihai Rotaru, care s-a reorientat și s-a înțeles cu Laszlo Balint.

Etichete: liga 1 , universitatea craiova , sorin cartu , radoi , mirel radoi , extensiv craiova , antrenor universitatea craiova


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Un nou bluff marca Gigi Becali! Cum arată primul 11 al FCSB-ului la meciul cu Universitatea Craiova

Cornel Șfaițer a reacționat imediat după acuzațiile de blat! ”Rușine să vă fie” s-a auzit din tribune

Oficial În plin sezon, o echipă din SuperLigă a făcut primul transfer

Video UTA Arad - FCU Craiova 3-1. Echipa lui Mircea Rednic a câștigat play-out-ul! Oltenii tremură la retrogradare

Citeşte şi

Costel Gâlcă a făcut toate calculele înaintea derby-ului cu FCSB. De ce este cel mai greu meci al oltenilor

Victor Pițurcă, verdict crunt despre noua vedetă a Universității Craiova: ”Nu se ocupă doar de fotbal”

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”