Steliano Filip, în timpul slujbei în care a fost botezat / Foto: captură Digi Sport

Video Steliano Filip, botezat la 25 de ani în religia penticostală! ”De azi, viața ta se va schimba”. Imagini rare!

17.01.2020, 17:46
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Steliano Filip (25 de ani), fundașul stânga al celor de la FC Viitorul, este cunoscut mai mult pentru faptul că a fost căpitan la Dinamo și că a cochetat și cu echipa națională, dar puțină lume știa că face parte dintr-o familie care a aderat la religia penticostală.

Înainte de a pleca cu echipa lui Gică Hagi în cantonament, Filip a primit botezul, într-o ceremonie emoționantă la care au luat parte, pe lângă rude și prieteni și alți oameni, frați ai aceleiași religii. Recent și Roberto Firmino, de la Liverpool, a fost botezat evanghelic.

Steliano Filip a fost botezat! Mesaj special pentru Gică Hagi

Steliano a fost supus unui scurt interviu de către unul dintre pastori, care a dorit să-l introducă pe jucător în atmosferă, dar și pentru ca cei de acolo, care nu-l cunoșteau, să afle mai multe detalii despre el și familia lui. 

”Suntem din Timișoara, da, suntem 9 frați. Eu sunt al doilea, ca vârstă, am o soră mai mare. Joc fotbal de la 7 ani și acum am 25. În mai, voi face 26. Am jucat la Dinamo, da, după care am fost în Croația, la Hajduk Split și acum sunt la Viitorul”, a spus Filip.

Preotul a simțit imediat nevoie să completeze: ”Salutăl pe domnul Hagi, atunci! Domnul Să-l Ajute să facă o lucrare frumoasă pentru pruncii din țara noastră”.

Înainte ca Filip, care în timpul slujbei a fost ținut de mâini de doi alți pastori, să fie botezat propriu-zis, cel care a condus ceremonia i-a făcut o promisiune fotbalistului: ”Îți promit că de azi viața ta se va schimba, atât pe plan sportiv, cât și pe plan personal.

Vei vedea că vei avea succes, și ca prunc al lui Dumnezeu, dar și în ceea ce faci tu”, a închieat părintele.

Apoi, cei care-l țineau de mână pe Steliano Filip l-au lăsat pe acesta pe spate și l-au întrodus într-o cristelniță, de dimensiunea unei căzi, fiind practic botezat.

Ce este religia penticostală. Reguli după care se ghidează membrii comunităţii

Religia penticostală este o religie neoprotestantă care pune accentul pe relaţia nemijlocită dintre om şi Dumnezeu, prin botezul cu Duhul Sfânt. Biserica Penticostală are un set de reguli pe care-l urmează de peste un secol.

1. Penticostalii cred că Biblia este singura normă în viaţa de credinţă.

2. Copiii penticostalilor, ca şi ceilalţi oameni, nu pot fi botezaţi până ce nu ajung să se convingă singuri că Isus este Mântuitorul lor personal.

3. Penticostalii cred în vindecările divine (supranaturale). Bolnavii sunt unşi cu untdelemn într-un ritual de vindecare.

4. Penticostalii oficiază Cina Domnului cu pâine nedospită (azimă) şi rodul viţei, nefermentat. De asemenea, ei practică gestul umilinţei, simbolizat de ritualul spălării picioarelor.

5. Penticostalii cred în darul limbilor. Prin aceasta se înţelege vorbirea supranaturală prin care adeptul pocăit, înzestrat cu acest dar, vorbeste într-o limbă pe care nu o cunoaşte.

6. Biserica Penticostală poate primi membri de probă, pentru un anumit timp. În acest timp, candidatul este cercetat asupra stării lui sufleteşti şi, după ce a pus capăt păcatelor sale şi a dat dovadă că el cunoaşte toate principiile Bisericii, poate fi botezat în apă şi primit ca membru

7. Biserica Penticostală are dreptul să-i excludă pe acei membri care, după ce au fost îndemnaţi de mai multe ori la pocăinţă pentru abaterile lor, stăruiesc mai departe în săvârşirea păcatului. Prin excludere ei pierd dreptul de membru.

8. Biserica Penticostală nu permite ca un credincios să se căsătorească cu o necredincioasă sau invers. Divorţul este îngăduit numai în cazul de adulter dovedit.

9. Concubinajul şi avortul nu sunt îngăduite.

10. Penticostalii serbează ca zi de odihnă ziua de duminică.

11. Penticostalii sunt obligaţi să ajute cu darurile lor orice lucrare la care sunt chemaţi şi mai ales să participe regulat la strângerile care au loc în fiecare duminică în toate Bisericile.

12. Penticostalii trebuie să urmărească în îmbrăcămintea lor modestia şi simplitatea. Aceştia nu trebuie să se potrivească principiilor lumii, nici să iubească deprinderile lumeşti, care întotdeauna înclină spre păcat. Prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu, mai cred penticostalii.

13. Penticostalii cred că după moarte sufletul care se desparte de trup rămâne în stare de conştienţă. Sufletele credincioşilor se mută într-o stare de odihnă, pace şi fericire conştientă, pe când sufletele necredincioşilor se duc într-un loc de chinuri, toţi aşteptând judecata din urmă şi învierea universală.

14. Penticostalii folosesc traducerea Cornilescu a Bibliei.

15. Penticostalii cred în loialitatea faţă de ţară şi faţă de autorităţile statului.

16. Penticostalii se opun oricăror discriminări de rasă, naţionalitate sau convingere religioasă.

17. Bisericile penticostale sunt conduse de pastori, ajutaţi în misiunea lor de Comitetul bisericesc.

18. Biserica Penticostală are o Casa de Pensii şi Ajutoare care se organizează potrivit regulamentului propriu de organizare şi funcţionare şi conform normelor legale în vigoare referitoare la sistemul de pensii şi asigurări sociale.

Etichete: gica hagi , steliano filip , steliano filip botezat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Citeşte şi

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

Foto Jucătorul FCSB-ului la care s-a dus Gică Hagi, înaintea meciului direct de pe Arena Națională

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”