Cornel Țălnar / Foto: Sport Pictures.

Exclusiv Țălnar vine cu vești mari pentru Dinamo: ”Cum se va termina perioada asta, va veni cineva să preia clubul”

14.04.2020, 22:25
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Cornel Țălnar (62 de ani) a acceptat să vorbească pentru Digi Sport despre situația delicată de la Dinamo. Fostul jucător și antrenor al ”câinilor” este optimist și crede că vor veni vremuri mai bune pentru club.

Țălnar, care a strâns cinci „mandate” pe banca lui Dinamo, contestă decizia luată de Ionuț Negoiță de a desființa echipa a doua în urmă cu câțiva ani și ”salută” numirea lui Adrian Mihalcea, fostul secund al lui Cosmin Contra la echipa națională

Țălnar: ”Va veni cineva care va prelua clubul”

Domnule Țălnar, cum treceți peste această perioadă?
E mai complicat, ce să facem. Nu avem de ales, trebuie să ne conformăm.

Nu pot să nu vă întreb și de situația de la Dinamo...
Eu știu de la niște prieteni de-ai mei, nu pot să spun mai multe. Cum se va termina perioada asta va veni cineva care va prelua clubul. Cred în cei care vor să vină că sunt oameni serioși. În vara asta zic că Dinamo va fi preluată de o firmă serioasă.

Până atunci, suporterii lui Dinamo s-au apucat să strângă bani pentru a acoperi acea sumă de 180.000 de euro...
Nu cred că trebuia să se ajungă la situația asta. Cei care conduc clubul, care au frâiele trebuia să rezolve problema. Nu trebuie să vină suporterii să dea bani ca să o țină pe Dinamo în viață. Asta e o chestie deranjantă, dar e de apreciat. Ei chiar vor ca acest club să meargă mai departe. Toți dinamoviștii vor lucrul ăsta.

Țălnar: ”Echipa a doua, rampa de lansare între juniori și echipa mare”

Dinamo ar putea apela la vânzarea de jucători pentru a acoperi datoriile?
Bine, asta nu e o soluție. Dacă îi mai vinzi și pe cei cât de cât mai ”fotbaliști”... atunci ce mai facem? Și așa suntem vai și amar pe marginea prăpastiei, atunci chiar că putem să ne gândim la retrogradare, dacă mai dai și din jucători...

Știu că în trecut ați contestat decizia desființării echipei a doua, pe unde au trecut nume importante din istoria recentă a lui Dinamo...
Am spus-o și o repet. Sunt convins că cine știe fotbal și cine știe ce s-a făcut la Dinamo în ultimii 15-16-17 ani s-a făcut doar datorită jucătorilor trecuți pe la echipa a doua. Singurii jucători care au fost vânduți de Dinamo, dacă vă uitați în statistici o să-mi dați dreptate, sunt doar jucătorii trecuți pe la echipa a doua.

În continuare Dinamo are un centru de juniori foarte bun, aproape la fiecare grupă e în primele două sau trei locuri, pe podium. În momentul în care termină junioratul nu poți să-i iei direct la prima echipă, trebuie să existe o rampă de lansare. Echipa a doua nici nu costă foarte mult.

Eu cred că își vor da seama și cei de la FRF, să refacă acel campionat de tinere speranțe. Echipa are 26 de jucători. De la 26 până la 18, sunt opt jucători care stau de fiecare dată în afara lotului. Dacă ai o accidentare, Doamne ferește, sau un cartonaș, trebuie să-ți intre un jucător care într-un an poate nu a jucat niciun minut! Și poate e un meci decisiv, iar ăla, săracul, nici nu știe să stea în teren.

Atunci, cei patru sau cinci care rămân la echipa mare, cu încă șapte sau opt copii tineri vor avea meciuri în picioare și poți face și trecerea asta mult mai simplu. Fiecare să știe când va trece la echipa mare ce trebuie să facă și cum să facă.

Dacă stă numai pe margine și se uită în tribună și admiră... Trebuie să se facă ceva. Ori un campionat de tinere speranțe, ori echipa a doua obligatoriu să existe. Asta e rampa de lansare între juniori și echipa mare. Majoritatea copiilor se pierd între 19 și 21 de ani. Având meci de meci în picioare capeți încredere. Și copiii pot căpăta încredere și să facă un lucru pozitiv pentru fotbal.

Îl apără pe Gicu Grozav: ”Era singur într-o țară străină, era greu și pentru el”

De numirea lui Adrian Mihalcea ce credeți?
Sunt cel mai bucuros. Eu am mare încredere în el. În ultimii doi ani și jumătate cât am fost la FRF am văzut cum lucrează. E un băiat documentat, citit, pus la punct cu ce există nou în fotbal. Sunt convins că va face treabă bună și îi doresc tot binele din lume.

Ce mai face nepotul Gicu Grozav?
Păi ce să facă... e de înțeles și el, dar și ungurii. Ei probabil au avut și ei un regulament, nu trebuia să părăsească lotul, dar și el a stat trei săptămâni izolat, singur. Vă dați seama că i-a fost și lui foarte greu. Și probabil a spus că vine acasă și când va fi să înceapă se întoarce și se apucă de treabă. Bineînțeles, a apărut din păcate scandalul ăsta și faptul că i-a desfăcut contractul de muncă lui și lui Latovlevici. Normal că nu e un lucru benefic, dar l-am înțeles și pe el. Era singur într-o țară străină, era greu și pentru el.

E supărat pe Dinamo după ultima experiență?
Supărat pe Dinamo? Pe fotbal nu trebuie să te superi niciodată. Sunt momente în viață care trec, azi dai trei goluri, mâine ratezi. Fotbalul zi de zi vine cu surprize și trebuie să faci față și să treci cu bine peste toate.

Gicu Grozav, care a jucat la Dinamo în sezonul precedent pentru o scurtă perioadă, a fost dat afară de la Kisvarda după ce nu a respectat regulile impuse de club și s-a întors în țară, împreună cu alt român, Iasmin Latovlevici.

  • 57 de meciuri oficiale a strâns Cornel Țălnar pe banca tehnică a lui Dinamo
  • FC Inter Sibiu, Universitatea Cluj, Ceahlăul Piatra Neamț, FC Brașov, Oman Club, Concordia Chiajna și Luceafărul Oradea sunt cluburile pe care le-a mai pregătit Țălnar
  • Trei trofee de campion și două Cupe ale României a cucerit Țălnar ca jucător al lui Dinamo

Etichete: liga 1 , dinamo , cornel talnar , abrudan spune ca rapid a ramas cu noroc in liga 1


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Promisiunea lui Zeljko Kopic pentru suporterii lui Dinamo înaintea meciului crucial cu ”U” Cluj

Video Acuzații de blat în SuperLiga! Dinamoviștii au răbufnit: ”Corect meci, nu?”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă