Iencsi, în urmă cu fix 10 ani Foto: Sport Pictures

Exclusiv Top 5 stoperi români din Liga 1, cu Adi Iencsi. "Nu puteam să-i pun piedică lui Burcă"

articol scris de Andru Nenciu
30.04.2020, 09:47
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Adrian Iencsi (45 de ani), antrenor la Universitatea Craiova II, a răspuns provocării Digi Sport și a realizat topul celor mai valoroși fundași centrali români din Liga 1. 

Fost căpitan la Rapid, campion cu echipa lui George Copos și cu Spartak Moscova, Adrian Iencsi (1,87 m) a atins consacrarea în Giulești, fiind caracterizat de mulți atacanți drept un stoper de netrecut. A rămas unul dintre cei mai iubiți fotbaliști ai Rapidului de după 1990, iar în prezent își clădește un nume și ca antrenor. 

Într-o perioadă în care fotbalul românesc e plin de fundași străini, Digi Sport i-a centrat mingea lui Iencsi pe un subiect care le dă bătăi de cap tuturor selecționerilor naționalelor tricolore. Actualul tehnician a luat-o pe piept și a dezvoltat. 

Adrian Iencsi: "Ei doi au sămânță de fundași centrali"

1-2. "Pe primele două locuri îi pun pe Tamaș și Marius Constantin. Ei sunt cei mai buni fundași centrali din Liga 1, nu pot să-i delimitez. Au experiență, au poziționare excelentă, sunt de netrecut, de multe ori. Au sămânță de stoperi".

3. "Pe poziția a treia îl pun pe Burcă. L-am cunoscut, l-am antrenat pentru o scurtă perioadă la Foresta. Venise de la Aerostar Bacău. Îmi place foarte mult de el și felul în care a progresat mă impresionează.

În acea perioadă, țin minte că primise ofertă de la Botoșani și mă rugase să-l las să plece Nu puteam să-i pun piedică! A dovedit că e un fundaș de meserie, iar valoarea lui l-a făcut foarte căutat. În plus, are un caracter foarte frumos".

4. "Pe patru îl pun pe Bălașa. Nu numai că are calități de lider și e foarte agresiv, așa cum e normal pentru un fundaș, dar are și un șut bun de la distanță, ceea ce în România e foarte rar azi".

5. "Pe locul cinci... Stai să mă gândesc un pic... Frăsinescu! La el nu se vede vârsta, probabil că am și jucat împotriva lui, dar ceea ce face la Iași e remarcabil.

Are spirit de luptător, iar longevitatea pe care a avut-o (n.r. - e jucătorul din Liga 1 cu cele mai multe partide în primul eșalon) spune multe despre felul în care se pregătește".

Înainte de Cehia - România 4-1 și duelul cu Jan Koller. Foto: Sport Pictures

Adrian Iencsi și atacanții care i-au făcut zile fripte. Unul dintre ei are 2,02 m!

Cu 33 de partde și un gol pentru naționala României, Iencsi a dat lupte grele în cariera sa și cu atacanții din Liga 1, dar și cu o serie de nume grele cu care s-a duelat în cupele europene și în meciurile naționalei. 

"Au fost destui atacanți cu calități remarcabile. Din campionatul nostru îmi creau probleme Jean Vlădoiu, Lăcătuș, Ganea, Dănciulescu, Claudiu Niculescu, Ciocoiu. Erau atacanți foarte buni.

Mă refer doar la cei împotriva cărora am jucat, pentru că altfel ar trebui să încep cu Daniel Pancu. Pe plan internațional, am avut mult de „lucru” cu Michael Owen, atunci când Rapid a jucat dubla cu Liverpool în cupele europene.

În ceea ce privește echipa națională, l-aș menționa pe Jan Koller, un jucător înalt și extrem de puternic", povestește actualul antrenor de la Universitatea Craiova II. 

Popești Leordeni, CS Corbeanca, FC Voluntari, Dunărea Călărași, Pandurii Târgu Jiu, Foresta, Unirea Jucu, FC Hunedoara și Turris Turnu Măgurele sunt echipele antrenate în carieră de Adrian Iencsi.

Etichete: marius constantin , gabi tamas , adrian iencsi , mihai balasa , cosmin frasinescu , andrei burca


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”Nu primesc foarte mulți bani la FCSB”. Ce salariu are campionul României

Foto Liverpool și-a prezentat echipamentul pentru sezonul viitor! Primul din noua eră fără Jurgen Klopp

Foto ”Dezgustător!” Faza Campionatului Mondial: a omorât o muscă și a mâncat-o în fața tuturor. Reacția jucătorului

Mihai Rotaru, propunere suprinză pentru Edi Iordănescu! Pe cine cere la EURO

Citeşte şi

Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024

Gabi Tamaș a spus ce îi lipsește lui Radu Drăgușin: ”De asta stă mai jos”

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Momentul când o femeie prinde o cobră cu mâinile goale. Șarpele era pe punctul să o atace