Unic în istoria recentă a fotbalului românesc! Asta înseamnă să ai respect pentru marea rivală

23.04.2018, 19:17
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Gest superb al ultraşilor UTA-ei, înainte de marele derby cu ASU Poli Timişoara, care va avea loc marţi, în direct la Digi Sport 1, de la ora 17:00. Fanii din Arad ameninţă că vor boicota meciul, dacă marilor rivali nu li se va permite să intre în stadion în formulă completă.

În timp ce în Liga 1, formaţii precum Astra, de exemplu, nu ştiu cum să alunge fanii de la stadion, stabilind preţuri prohibitive la partidele cu FCSB, în liga secundă asistăm la o adevărată lecţie de fair-play.

Concret, la partida de pe arena ”Otto Greffner” din Șiria, ar trebui să asiste, conform protocolului, 70 de fani ai Timişoarei. Totuşi, suporterii de pe Bega şi-au cumpărat bilete individual, în toate zonele stadionului, estimându-se în acest moment că aceştia vor fi peste 300.

Temându-se probabil de conflicte, organizatorii au decis să le permită accesul pe arenă doar celor 70 de fani, aşa cum stabilea protocolul. Însă chiar fanii UTA-ei au sărit în ajutorul marilor rivali, făcând un apel la normalitate. Din moment ce susţinătorii Timişoarei şi-au achiziţionat bilete, lor nu ar trebui să li se îngrădească accesul la meci. Dacă rivalii nu vor fi respectaţi, ultraşii "Bătrânei Doamne" ameninţă că vor boicota partida.

COMUNICATUL SUPORTERILOR ARĂDENI:

"Suporter Club UTA și membrii peluzei nu sunt de-acord cu permiterea accesului în stadion a doar 70 de suporteri timișoreni, dacă numărul celor care dețin bilete valabile este mai mare.

Atragem atenția că din punct de vedere legal nu se poate opri accesul în stadion al suporterilor neinterziși prin lege, care au bilet sau abonament valabile, dacă nu domiciliază pe raza județului unde se joacă meciul.

Astfel de abuzuri s-au mai întâmplat și în alte stadioane din țară, oprindu-se inclusiv accesul suporterilor UTA-ei la unele meciuri.

Există și suporteri utiști cu buletin de Timiș și e absurd ca și aceștia să rămână pe dinafara stadionului. Fotbalul fără suporteri nu înseamnă nimic, vedem asta de fiecare dată când se joacă meciuri în Liga I sau Liga a II-a. De aceea, indiferent de istoria mai veche sau mai recentă a rivalității cu suporterii echipei Poli, considerăm normală prezența acestora pe stadion și ne-o dorim, astfel încât să avem un meci care să se apropie măcar din acest aspect de marile meciuri UTA – Poli din trecut.

Dacă nu vor intra în stadion toți suporterii echipei Poli Timișoara care dețin bilet valabil pentru meciul UTA – Poli, peluza arădeană va ieși la rândul ei din stadion. Un meci UTA – Poli trebuie să rămână un derby al suporterilor, fie în stadion (chiar dacă la Șiria, dar de acest aspect ne vom mai ocupa cu alte ocazii), fie lângă stadion – dacă va fi cazul”.

UTA - Timişoara se joacă mâine, de la 17:00, pe Digi Sport 1. Cele mai importante faze pot fi văzute în timp real pe digisport.ro.

Etichete: uta , uta timisoara , uta timisoara liga 2


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Viitorul antrenor al Rapidului a intrat în direct și a fost ironizat imediat! Hohote de râs în studio

TREI cuvinte! Atât au transmis cei de la Bayer Leverkusen după ce au intrat în istorie

S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular

FCSB îi pregătește o mare surpriză Rapidului

Citeşte şi

Dan Nistor a reacționat, după ce Dinamo a ajuns la baraj: ”Și noi dacă pierdeam cu ei eram acuzaţi că am fost blatişti”

Ahmed Bani, convins că Mircea Rednic și UTA nu vor ajuta Dinamo: ”E normal să joace pe bune”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Anturajul lui Mateiu vuiește, după ce Simona Halep și-a luat apartament în Dubai chiar lângă el: „A contribuit și el!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Calificări la Imola: Max Verstappen l-a egalat pe legendarul Ayrton Senna citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină