Edi Iordănescu are 43 de ani / Foto: Sport Pictures

Exclusiv "Va vorbi cu mine doar luni". Planul lui Edi Iordănescu pentru a colabora cu Gigi Becali

articol scris de Digi Sport
18.08.2021, 14:55
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Edi Iordănescu (43 de ani), omul care l-a schimbat pe Becali şi l-a convins să renunţe la "dictatura" de patron-antrenor pe care a impus-o la FCSB, s-a blindat prin contract împotriva eventualelor imixtiuni, dar nu are de gând să lucreze de unul singur.

Din informaţiile digisport.ro, antrenorul a solicitat trecute în contract aceste clauze fără precedent doar pentru ca patronul echipei să nu poată lua decizii peste capul său. Însă intenţionează să se sfătuiască des cu patronul echipei.

Care va fi relaţia Edi Iordănescu-Gigi Becali. Planul noului antrenor de la FCSB

În ciuda anunţului făcut de Becali, că va discuta cu Edi doar lunea, la începutul săptămânii, lucrurile vor sta altfel în relaţia dintre antrenor şi patron.

"Nu e nebun să nu ţină cont de interesul clubului, pe care normal că Gigi Becali îl cunoaşte cel mai bine. Dar a vrut ca tot ce ţine de partea tehnică să îi aparţină. Eu sunt convins că dacă Gigi se va ţine de cuvânt şi va respecta clauzele, Edi se va sfătui foarte des cu el.

Cu el, cu MM, mai ales, dar şi cu ceilalţi din conducere. Nu are orgoliul nemăsurat de a crede că le ştie pe toate. Jucătorii trebuie să ştie că nimeni şi nimic nu influenţează deciziile pe care le ia", a explicat pentru Digi Sport un personaj care îi cunoaşte bine atât pe antrenor, cât şi pe patron, dar care a preferat să rămână anonim.

Galerie Foto

Gigi Becali, despre contractul lui Edi Iordănescu: ”I-am spus că echipa este a lui”

Gigi Becali a declarat la Digi Sport că este gata să renunţe la orice implicare la echipă, conştient, probabil, că poartă mare parte din vina ultimilor şase ani în care echipa nu a luat titlul de campioană.

El mi-a spus mie că va vorbi cu mine luni. Şi marți nu mai am voie să-l sun. Mi-a spus că dacă vreau, vorbim luni, dar după, de marți, nu mai vorbim. A pus asta în contract. Așa am hotărât. Mi-am dat seama că sunt nebun. N-am ce să-i cer, știu sigur că va face. Nu i-am cerut nimic, are echipă. El trebuie să ia campionatul. Eu i-am spus că echipa este a lui. Trebuie să îmi valorifice jucătorii tineri. Nu știu cum face. Atât!

Contractul e făcut pe nouă luni. 500.000 de euro dacă reziliez contractul unilateral. Dacă-l dau afară, trebuie să plătesc. Are dreptul să reziliere unilateral, dacă-i cer ceva. A spus că discutăm de clauze după nouă luni. El vrea 100.000 pentru campionat.

Are salariul pe care îl avea la CFR. Dacă vrea el să-l ridice, să-l ridice. I-am făcut tot, tot, tot. El va fi proprietarul echipei. I-am spus lui Argăseală să bage tot ce vrea el în contract”, a spus Gigi Becali, la emisiunea Fotbal Club.

Câteva dintre clauzele cerute de Edi Iordănescu în contract pentru a semna cu FCSB

Cele două părţi au discutat în mai multe rânduri, dar niciodată negocierile nu s-au finalizat cu succes. Abia acum s-a ajuns la o înţelegere.

Printre altele, la antrenament nu va putea fi nimeni pe teren fără acceptul antrenorului, iar telefoanele mobile vor fi interzise pe banca de rezerve.

De asemenea, Becali va trebui să plătească acea clauză financiară consistentă dacă va critica antrenorul sau jucătorii în public, dacă va scoate din lot vreun jucător sau dacă va da ordin să joace, ori să nu joace vreun fotbalist.

În cazul în care patronul va încălca vreuna dintre clauze, Iordănescu jr. va putea denunţa unilateral contractul, iar patronul ar fi bun de plată.

Cine este Edi Iordănescu

În vârstă de 43 de ani, Edi Iordănescu și-a început cariera de antrenor în 2010, când a fost interimar și, mai apoi, antrenor secund la Steaua.

Ulterior, le-a pregătit pe ASA Tg. Mureș, Pandurii, CSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj și Gaz Metan Mediaș.

La gruparea din Gruia a avut două mandate (2018 și 2020/2021), reușind să câștige o Supercupă a României (2018) și un titlu de campion (2021).

Etichete: edi iordanescu , gigi becali , iordanescu becali , antrenor fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Universitatea Craiova - FCSB 2-0, ACUM, DGS 1. Darius Olaru a ratat un penalty!

Exclusiv Florin Prunea a văzut cum au jucat și ”i-a desființat”: ”Are vagoane în spate, așa aleargă” / ”Ăsta e respect?”

Luis Enrique, replici acide înainte de PSG - Dortmund

Pep Guardiola nu a ezitat nicio secundă, după ce a fost trecut pe lista lui Bayern

Citeşte şi

Un nou bluff marca Gigi Becali! Cum arată primul 11 al FCSB-ului la meciul cu Universitatea Craiova

Campion cu FCSB, Alexandru Băluță a spus cum are ”cele mai bune discuții” cu Gigi Becali

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”