Valeriu Iftime, finanțatorul lui FC Botoșani / Foto: Captură Digi Sport

Exclusiv Valeriu Iftime, explicații pentru situația dezastruoasă a lui FC Botoșani: ”Nu am niciun orizont!”

articol scris de Digi Sport
13.12.2023, 19:03
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

FC Botoșani se află într-o situație dezastruoasă. Cu doar nouă puncte acumulate în 19 meciuri, moldovenii ocupă ultima poziție a clasamentului și este principala candidată la retrogradare.

FC Botoșani – Dinamo se joacă luni, 18 decembrie, de la 20:00, în direct pe Digi Sport 1.

Valeriu Iftime: ”Sunt cluburi cu salarii de 7-8 mii de euro, eu nu am dat!”

Valeriu Iftime a explicat a Digi Sport Special că situația clubului este din ce în ce mai dificilă, iar rezultatele slabe ale echipei sale sunt cauzate de faptul că jucătorii nu vor să mai vină pe salarii mici comparativ cu cele oferite de restul cluburilor din SuperLiga României.

De altfel, patronul moldovenilor crede că nici transferurile nu au mai fost la fel de reușite ca în alți ani, motiv pentru care nu a mai reușit să vândă jucători la prețuri bune.

Totuși, Iftime spune că va lupta până la capăt alături de FC Botoșani, însă este din ce în ce mai sigur că echipa nu mai are nicio șansă la a se salva de la retrogradare.

Dezastrul a început anul trecut, nu anul acesta. E o discuție despre buget. E greu pentru Botoșani să aibă jucători valoroși cu trei-patru-cinci mii de euro, pentru că nu vin. Au crescut salariile în Liga 1. Sunt cluburi precum Cluj, Sibiu, Iași, Voluntari care dau mai mult, 7-8 mii de euro. Eu nu am dat.

Nu a mai mers ideea cu jucători de patru mii care vin la mine. N-a mers anul trecut și de atunci lucrurile sunt într-o cădere continuă. Eu nu vreau să cresc bugetul, pentru că am un deficit de trei milioane de euro anul acesta. Dacă cineva îmi spune că are mai puțin, mă apucă râsul, eu zic de toți banii cheltuiți, 5 milioane jumătate. De la drepturi tv, am avut 1,7 milioane, puneți diferența.  

E competiție neloială între marile orașe. Dacă aș primi două milioane de euro dintr-un buget public sau de la alt investitor, aș avea un fotbal cu speranță. Așa nu pot, sunt ca un înotător care vrea să treacă fluviul și în partea cealaltă îl așteaptă crocodilul. Cam în fiecare an cresc bugetul cu 500 de mii de euro. Asta este competiția și nu pot să nu văd în mod real.

Soluția e să mă lupt până la final, să văd ce pot face, dacă mă bate Dinamo, nu mai am nicio varianta de a merge mai departe. Și invers, e cam același lucru. Poate după iarnă, dacă nu își face Dinamo niciun jucător, iau și eu niște jucători, încerc mai mult, dar e greu, e foarte greu. (...)

Valeriu Iftime: ”Cu banii pe care îi bag fac un spital!”

Aș muta echipa, dar nu din răutate, dacă îmi dă cineva 500 de mii să țin academia, pot merge în alt oraș, nu e mare scofală. Eu țin la orașul meu, dar totul e cu limită. Anul trecut am cheltuit 2,6 milioane de euro, acum trei milioane. Pentru ce, unde ajungi? Lumea mă înjură. Poți face altceva cu banii, ceva mai important pentru comunitate. Nu am niciun orizont, orizontul e blocat, oriunde mă duc, cheltuielile sunt foarte mari.

Vânzările mele nu au fost vânzări speculative, au fost vânzări impuse. Am ajuns în momentul în care nu puteam să fac nimic. Jucătorii sunt liberi de contract și pleacă. Dacă sunt jucători în ultimii șase luni, cum era Mailat, dacă nu avea ghinionul să se accidenteze, luam bani cu Mailat, dar dacă s-a accidentat, l-am pierdut. Dacă nu îl vindeam în vară, îl pierdeam, dacă nu mai făceam un contract cu el.

Ei nu prea vor. Când la mine au șase mii și vezi că în altă parte iei zece mii.. nici orașul nu e ofertant, nu am reușit să facem stadionul, poate era altceva. Eu nu sunt resemnat sută la sută, dar încerc să măsor cu ochiul unui om interesat să nu piardă foarte mulți bani, să facă un spectacol sportiv, dar în limita normalității. Am văzut că sunt înjurat ’Băi, Iftime, scoate bani, fă ceva!’. Ce să facă Iftime? Cu banii pe care îi bag fac un spital”, a declarat Valeriu Iftime la Digi Sport Special.

Etichete: retrogradare , bani , salarii , botosani , valeriu iftime


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi „a aterizat forțat” duminică, informează presa iraniană preluată de Reuters. Căutări intense erau în desfăşurare duminică după-amiază în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul implicat într-un accident şi la bordul căruia se aflau preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, în timp ce starea acestora încă nu este cunoscută şi televiziunea de stat de la Teheran a difuzat rugăciuni, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular

Dennis Man, gata să semneze "contractul carierei"! Fotbalistul a sosit în România

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Rapid - FCSB 2-0, ACUM, la Digi Sport 1. ”Roș-albaștrii” au avut un penalty anulat

Mesajul categoric transmis de Răzvan Lucescu, după ce a cucerit titlul în Grecia și a scris istorie pentru PAOK

Ca la teatru! Real Madrid a condus cu 4-1, dar ce s-a întâmplat în 8 minute întrece orice imaginație

Aris - PAOK 1-2. Victorie istorică: PAOK a câștigat titlul! Răzvan Lucescu e campionul Greciei!

Citeşte şi

Inexplicabil: o echipă din Champions League și-a jucat retrogradarea în ultima etapă! Cum s-a terminat

S-a terminat! Echipa care a sărbătorit promovarea cu fanii pe teren a rămas în liga a doua

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWRegizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fantastic ce a reușit Răzvan Lucescu, care e din nou campion în Grecia. Ultima etapă a fost dramatică citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian