Olimpiu Morutan / Foto: Profimedia

Exclusiv Valeriu Iftime știe unde a greșit Olimpiu Moruțan: "Putea să facă performanță, dar cu bani mai puțini"

articol scris de Digi Sport
01.09.2023, 11:23
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Olimpiu Moruțan (24 de ani) a ajuns în această vară la Ankaragucu, formație care le-a plătit celor de la Galatasaray suma de 3 milioane de euro pentru transferul românului.

Valeriu Iftime știe unde a greșit Olimpiu Moruțan: "Putea să facă performanță, dar cu bani mai puțini"

După doi ani petrecuți la FC Botoșani, Olimpiu Moruțan a ajuns la FCSB în 2018, iar mai apoi la Galatasaray. Internaționalul român nu a reușit să se impună la campioana Turciei și a fost cedat după doar un sezon la Pisa, sub formă de împrumut.

Din această vară, Moruțan a revenit la Galatasaray, însă oficialii clubului au decis să renunțe din nou la fostul fotbalist de la FCSB, astfel că a ajuns la Ankaragucu.

Întrebat despre situația lui Olimpiu Moruțan, fotbalist de pe urma căruia a încasat 1.2 milioane de euro, Valeriu Iftime a avut o reacție sinceră. Finanțatorul celor de FC Botoșani crede că jucătorul a greșit în momentul în care a plecat de la FCSB și este de părere că traseul său arăta altfel dacă mai continua în România, în vara anului 2021.

"Nu sunt foarte apropiat de Moro. Sunt absolut convins că este foarte talentat, că vrea să fie mai bun, dar trebuie să aibă și noroc, o conjunctură favorabilă. Un antrenor bun, o echipă la care să joace. Dacă a plecat de la Galatasaray, sper să îi meargă bine în partea cealaltă.

El putea să rămână la FCSB, să facă performanță aici, dar cu bani mai puțini. Dacă juca în România doi ani consecutivi și era la națională meci de meci... La FCSB putea să facă o carieră și în doi-trei prindea un transfer bun.

A câștigat mulți bani în Turcia, dar nu a jucat meci de meci la Galatasaray. Nu a avut același suport și a devenit un jucător oarecare, nu este un fotbalist de la care să ne așteptăm să fie grozav", a spus Iftime, pentru Digisport.ro.

"Își dorea să rămână". "Mentorul" lui Olimpiu Moruțan a dezvăluit ce i-a transmis fotbalistul

După un sezon foarte bun în tricoul celor de la Pisa, Olimpiu Moruțan a reușit să îl impresioneze și pe antrenorul celor de la Galatasaray în partidele de pregătire, însă, în cele din urmă, internaționalul român a fost din nou împrumutat.

Întrebat despre situația lui Olimpiu Moruțan, fotbalist pe care îl cunoaște încă din perioada petrecută la FC Botoșani, Cornel Șfaițer a dezvăluit ce i-a transmis mijlocașul, dar și care este echipa la care s-a simțit cu adevărat fotbalist.

"El mi-a zis că Galatasaray e un club mare și s-a simțit fotbalist când a debutat acolo. Își dorea să rămână, asta e sigur. Probabil, a avut nevoie de timp de acomodare. Știți bine câți jucători se perindă pe la Galatasaray. Nu au avut răbdare nici cu Cicâldău, un jucător care desena prin campionatul nostru.

Mai are nevoie de jocuri, de maturitate, clubul îl va împrumuta (n.r. pe Moruțan) și, dacă va munci mai mult, cu siguranță va reveni acasă, la Galatasaray. Are toate motivele să se pregătească bine și să creadă în el", a spus Șfaițer, la Digi Sport Matinal.

Etichete: fc botosani , valeriu iftime , fcsb , olimpiu morutan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Ce au scris francezii, după ce Simona Halep a abandonat în primul tur de la Trophee Clarins

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Surpriză! Jucătorul de la FCSB văzut în lotul României la EURO 2024

Video Exclusiv Helmut Duckadam a aflat ce antrenor aduce Rapidul și a făcut gluma serii

Allegri, OUT! Juventus și-a ales viitorul antrenor

45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc

Citeşte şi

Ajunge la FCSB în vară, dar riscă să nu joace: ”Îi lipsesc multe”

Atenție, Gigi Becali! Cum poate rămâne FCSB fără antrenor: ”E visul lui!”

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”