Arbitrul Guido Winkmann verifică VAR-ul la meciul Arminia Bielefeld - Hertha Berlin / Foto: Getty Images

Video Exclusiv VAR-ul încă nu s-a implementat din cauza luptei FRF - LPF. Cine ar trebui să investească? "Se primesc bani de la FIFA"

articol scris de Digi Sport
17.02.2021, 18:43
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

După ce în ultimii ani au existat tot mai multe voci care cereau introducerea VAR-ului în Liga 1, acum avem două mașini VAR în România, însă nu se știe cine trebuie să investească pentru implementarea tehnologiei. FRF și LPF își pasează responsibilitatea.

Fostul mare arbitru internațional, Ion Crăciunescu, a lămurit situația.

Ion Crăciunescu: "FRF primește sute de mii de euro de la FIFA pentru dezvoltarea arbitrajului"

"Eu îl susțin pe Justin Ștefan. Mi se pare că e singura persoană din fotbalul românesc care iese și spune lucrurilor pe nume. Hai să ne gândim cine ar trebui să facă investiția.

Pentru arbitri, la dezvoltarea arbitrajului, se primesc bani de la FIFA, să nu uităm asta, e foarte important. Se primesc sume mari, de ordinul sutelor de mii de euro pentru dezvoltarea arbitrajului.

Când se fac arbitri, cine începe școala de arbitraj? Federația. Cine îi promovează și îi retrogradează? Federația. Cine îi deleagă pe arbitri? Comisia Federației, care nu mai este independentă, ci este subordonată Comitetului Executiv al FRF. Și nici n-a fost. A fost autonomă.

Și acum o luăm invers. Cine procură echipamentul pentru arbitri? Federația. Cine le dă fluierul? Și-l cumpără ei sau li-l dă FRF. CIne le dă steagul? Și-l cumpără ei, sau li-l dă Acuma e vorba despre FRF.

Acum e vorba despre o tehnologie care se referă strict la arbitri, care să ajute arbitrajul. Păi cine trebuie să plătească? Mie așa mi se pare normal. Păi dacă primești bani de la UEFA pentru dezvoltarea arbitrajului, asta înseamnă și tehnologia asta, care ajută dezvoltarea arbitrajului", a spus Ion Crăciunescu la Liga Digi Sport.

Justin Ștefan a explicat cine pune piedică introducerii sistemului VAR în Liga 1

Într-o intervenție la emisiunea Digi Sport Special, secretarul general, Justin Ștefan, a dezvăluit de ce implementarea tehnologiei video a intrat în impas.

”Singura soluție pentru a anula efectele greșelilor de arbitraj este introducerea VAR cât mai repede! Discut de luni de zile cu FRF, avem un partener care suportă costurile echipamentelor, s-au achiziționat două mașini VAR.

A ieșit Răzvan Burleanu și a anunțat că a dat drumul la instruirea arbitrilor pentru 150 de mii de euro. Apoi, Comisia Centrală a Arbitrilor ne spune că Liga trebuie să plătească 550 de mii de euro pentru educarea arbitrilor, iar noi nu avem asta în buget!

Cum să plătim noi educația arbitrilor? Ați zis înainte 150 de mii acum 550 de mii! Deci, proiectul este blocat!

Și există trei scenarii: 1. FRF nu are bani pentru educația arbitrilor. 2 FRF vrea să blocheze proiectul deoarece cine controlează arbitrii și comisiile taie și spânzură. 3 FRF nu vrea ca LPF să ducă la capăt acest proiect, asta pe seama cluburilor, fanilor etc.

Le-am zis să împărțim costurile pe jumătate, la fel ca în Anglia. Facem un protocol, anoi furnizăm asta, noi chestiile tehnice, apoi să pregătim arbitrii timp de câteva luni. Dar în acest moment, pierdem timpul. Nu avem cu cine să comunicăm”, a declarat Justin Ștefan la Digi Sport Special.

Etichete: ion craciunescu , var


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Galerie Foto FCSB a mutat petrecerea de titlu la baza din Berceni! Cum au fost primiți noii campioni ai României

Exclusiv Capitol închis! Gigi Becali a renunțat complet la transferul pe care îl anunța ca și făcut la FCSB

Exclusiv Gabi Balint a vrut să facă gluma serii după ce FCSB a câștigat titlul și nu a realizat gafa comisă

Citeşte şi

Exclusiv Ion Crăciunescu a dat verdictul, după cea mai controversată fază din Dinamo - Voluntari + Alt penalty neacordat

NU pentru VAR! Un campionat din Europa refuză sistemul

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”