Echipele din Liga 1 pot reveni oficial la antrenamente, dar în condiții anume / Foto: colaj Digi Sport

Breaking News Vestea pe care o așteptau toți sportivii! Când încep cantonamentele. Anunțul lui Klaus Iohannis

04.05.2020, 14:17
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Klaus Iohannis, Președintele României, a precizat, într-o declarație oficială pe care a făcut-o luni la prânz la Palatul Cotroceni, că sportivii pot intra în cantonamente începând cu data de 15 mai 2020, dar se va mai aștepta până la reluarea sezonului.

Iohannis a anunțat că starea de urgență nu se va mai prelungi, dar că România va intra în stare de alertă. Totul din cauza pandemiei. Astfel, o dată cu ziua de 15 mai 2020 vor apărea câteva măsuri de relaxare, o veste foarte bună pentru sportivi.

”Cu ziua de 15 mai 2020, sportivii profesioniști vor putea intra în cantonamente, în condiții speciale, dar va mai dura ceva până când se vor relua și competițiile. Acestea se vor relua după o perioadă suficient de lungă de pregătire”, a spus Iohannis.

De asemenea, președintele a mai precizat că aceste noi măsuri sunt valabile doar pentru sportivii profesioniști.

Bazele de pregătire vor fi deschise doar pentru sportivii profesioniști, nu și pentru amatori”, a mai spus Iohannis.

Echipele de fotbal pot pleca în cantonamente și în alte zone

De asemenea, șeful statului a precizat că în starea de alertă rămân practic interzise deplasările din orașe, cu câteva excepții. Printre acestea se regăsesc și sportivii.

”Deplasările vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Sunt câteva excepții. Este voie să se plece pentru probleme medicale, în interes de serviciu, pentru sport profesionist.

Dar, specific doar sporturile individuale vor fi permise. Rămâne restricția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane. Se pot face cantonamente, dar în condiții speciale”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a spus că nu va mai prelungi starea de urgență. Vești bune pentru sportivii de performanță

Președintele României a explicat și ce înseamnă trecerea de la starea de urgență la starea de alertă. 

”În primul rând starea de urgență nu va fi prelungită. Nu voi emite un nou decret. Și în acest fel data de 14 mai este ultima zi de stare de urgență. Începând din 15 mai pentru a ține epidemia sub control vom intra într-o stare de alertă.

Această stare de alertă este prevăzută de legislația specifică care clarifică cum se acționează în situația unei epidemii.

Situația nu s-a îmbunătățit încă. Nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut. Nu a trecut, din păcate. Am avut și astăzi peste 300 de persoane testate pozitiv.

Iohannis: ”Relaxarea se va face pas cu pas și fiecare pas va dura două săptămâni!”

Însă, trebuie să mergem mai departe și asta se concretizează în starea de urgență.

Câteva lucruri se schimbă. După 15 mai ne putem mișca în interiorul localității unde avem treabă. Deplasările să se facă atunci când sunt necesare.

Relaxarea se va face pas cu pas și fiecare pas va dura două săptămâni. Următorul calup de relaxare va veni la începutul lunii iunie.

Din 15 mai vom avea la dispoziție saloanele de îngrijire personală. De asemenea se vor redeschide cabinetele stomatologice și muzeele.

Măsurile de relaxare nu se aplică în localitățile care sunt în carantină. Acolo această relaxare nu va avea loc decât atunci când ni se spune de la experți că pericolul este diminuat”, a mai spus Iohannis, conform Digi 24.

Etichete: program echipe liga 1 , klauss iohannis , cantonamente echipe liga 1


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Citeşte şi

"Gata, totul are o limită!" Becali scoate artileria grea: "Ştiţi ce făcea Anamaria prin cantonamente? Se văitau nevestele fotbaliştilor"

Jigniri fără precedent şi ameninţări după ce Gigi Becali a dezvăluit "ce făcea Anamaria Prodan prin cantonamente"

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”