Victor Pițurcă / Foto: Captură Digi Sport

Victor Pițurcă, reacție fermă după ce FCSB a primit “undă verde” să joace în Ghencea

articol scris de Digi Sport
13.07.2023, 10:17
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Derby-ul din etapa a doua a SuperLigii, dintre Dinamo și FCSB, se va juca pe Stadionul Steaua, după ce oficialii din cadrul Ministerului Apărării Naționale au acceptat cererea vicecampioanei României. 

Această veste nu le-a picat bine susținătorilor celor de la CSA Steaua, care își doreau cu orice preț să blocheze accesul echipei patronate de Gigi Becali pe arena din Ghencea.

Astfel, decizia luată de MApN a stârnit un val de reacții negative, cum era firesc, și din partea mai multor personalități din fotbalul românesc, care s-au identificat în ultima perioadă cu echipa Armatei. Printre acestea s-a numărat și fostul atacant al Stelei, Victor Pițurcă, care a reușit să cucerească Liga Campionilor în 1986 cu echipa roș-albastră.

FCSB ”nu poate juca legal” în Ghencea

Victor Pițurcă este de părere că FCSB nu poate evolua, din punct de vedere legal, în acest moment, pe stadionul Steaua, întrucât între echipa latifundiarului din Pipera și CSA Steaua există un litigiu pe rol. 

„Cum se întâmplă în România de obicei. Eu știu că este o lege, dacă există litigiu, nu ai voie să joci pe stadionul uneia dintre societățile cu care ești în litigiu. Sunt de acord ca orice club care își dorește să joace pe un alt stadion al unei alte echipe să se înțeleagă, să facă un contract în sensul ăsta și să se poată juca, însă când tu, acest club FC FCSB, ești în instanță de ani de zile cu clubul Steaua, nu știu de ce vrei să vii în casa unor oameni care nu te doresc, nu știu ce vrei să demonstrezi”, a spus Pițurcă, potrivit celor de la Sport.ro.

Fostul atacant al Stelei mai crede că Gigi Becali a fost împins de la spate în acest demers. Pițurcă acuză anumite interese politice.

”Nu cred eu că George Becali își dorește el neapărat să joace pe acest stadion. Eu cred că lui i se spune să facă lucrul ăsta și el încearcă să îl facă. Acest lucru înseamnă dezbinare, război, certuri, o atmosferă foarte ostilă când vii pe stadionul Steaua. Stadionul Steaua a fost al Ministerului Apărării Naționale și așa ar trebui să rămână tot timpul.

Eu așa cred. Am jucat pentru această echipă, tot timpul, de când a fost înființată este echipa armatei, nu înțeleg de ce atâta răutate din partea unora că există această echipă în continuare. Nu văd lucru bun ce se întâmplă acum, s-a luat hotărâre politică, eu cred că Ministerul Apărării Naționale a fost obligat să accepte acest lucru, iar mai departe a obligat clubul Steaua ca FCSB să joace pe stadion”, a mai susținut Victor Pițurcă.

Reacția lui Gabi Balint după ce FCSB a primit aprobare să joace în Ghencea

Gabi Balint, un susținător al proiectului de la CSA Steaua, la fel ca Victor Pițurcă, a reacționat după aflarea veștii și a transmis că a anticipat un astfel de deznodământ.

De asemenea, Gabi Balint a avut, în glumă, un mesaj pentru fanii FCSB-ului: să fie cuminți.

Când vine ordin de sus, n-ai ce să faci. Eu ți-am spus că se va juca până la urmă. Intervenția prim-ministrului (n.r. Maarcel Ciolacu) a contat mult. Eu rămân la aceeași părere, trebuia analizată mult mai atent această problemă.

Există un ministru al Apărării (n.r. Angel Tîlvăr) care nu are treabă cu fotbalul, el aplică legea, i s-a dat un ordin. Bănuiesc că aplică legea.

Eu mă gândeam că două cluburi care sunt în conflict nu pot face afaceri împreună, dar probabil că legea permite lucrul ăsta.

Acum faptul e consumat, trebuie să aibă grijă de stadion, că e un stadion făcut din bani publici, să nu rupă scaunele, să nu dea foc la artificii, că altfel nu vor mai fi primiți acolo. Să fie cuminți și să știe că au intrat în templul fotbalului românesc”, a susținut Gabi Balint, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Etichete: steaua , victor piturca , superliga , fcsb , stadionul steaua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Familia lui Schumacher a strâns 4.000.000 €. Bani pentru ”tratamente pe care nicio ființă umană nu le-a primit”

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv Helmut Duckadam a aflat ce antrenor aduce Rapidul și a făcut gluma serii

Allegri, OUT! Juventus și-a ales viitorul antrenor

Exclusiv Întrebat dacă ar semna cu FCSB, antrenorul care a uimit pe toată lumea a dat imediat răspunsul

Presa din Grecia a aflat! Ce vrea să facă PAOK dacă ia titlul chiar pe terenul rivalei istorice

Citeşte şi

Exclusiv Răzvan Zăvăleanu a intervenit în ”cazul Edgar Ie”: ”N-am cum să fiu convins”

Exclusiv ”Ce se întâmplă cu Dinamo dacă retrogradează?”. Răzvan Zăvăleanu a dat răspunsul imediat

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”