Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby / Foto: Captură Digi Sport

Video Exclusiv Alin Petrache, replică pentru clubul Dinamo, după seria de acuzații: “De ce să te comporți așa?”

articol scris de Digi Sport
29.11.2022, 18:45
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Conducerea Federației Române de Rugby și-a manifestat nemulțumirea după ce fanii lui Dinamo au provocat daune pe stadionul Arcul de Triumf, la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, din grupele Cupei României.

Alin Petrache, revoltat de comportamentul fanilor dinamoviști pe Arcul de Triumf

Mai multe scaune au fost rupte la una dintre peluze, iar fanii au lăsat resturi menajere în tribune.

Clubul Dinamo Bucureşti, prin administratorul special Vlad Iacob, a anunțat că fanii au produs pagube materiale “minore”, iar clubul va achita daunele.

Vlad Iacob consideră că reacția Federației Române de Rugby “este o încercare de a se demonstra că pe Arcul de Triumf nu trebuie să evolueze cluburi de fotbal”.

Totodată, clubul Dinamo a dezmințit informațiile potrivit cărora jucătorii ar fi lăsat mizerie în vestiar.

Într-un interviu pentru Digi Sport, Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a anunțat că echipele de fotbal vor putea să mai evolueze pe arena Arcul de Triumf.

Totuși, Petrache a criticat comportamentul fanilor dinamoviști și a atras atenția că producerea unor pagube materiale este nepermisă.

"Meciurile de fotbal s-au jucat mai de demult, am permis echipelor naționale să-și desfășoare activitatea pe acest stadion. Naționala feminină de fotbal a jucat, naționala Under 23, finala Cupei României la feminin.

Este un stadion mic, cochet, poate că nu sunt condiții extraordinare pentru o echipă de fotbal mare. Am conceput acest stadion pentru rugby și este o zonă protejată, nu puteam să facem o arenă de 20.000, chiar dacă ne-am fi dorit.

Fair-play-ul a fost inventat în special de către rugby. Dacă te uiți atent la un meci de rugby, vei vedea numai momente de fair-play. Întrebarea mea este de ce este atâta dorință să joace pe Arcul de Triumf, avem atâtea arene care au fost refăcute. Nouă ne-a fost destul de greu când n-am putut să evoluăm pe stadionul nostru și ne-am tot plimbat.

Cu siguranță se va mai juca fotbal pe Arcul de Triumf. Dacă nu interferează cu programul echipei naționale, care se pregătește pentru Cupa Mondială.

N-am să înțeleg niciodată comportamentul unora, ce te face să te comporți așa? De doi ani și jumătate, această arenă n-a fost deranjată deloc. Și un scaun dacă îl rupem, de ce să-l stricăm? De ce nu putem face altceva cu acești bani, lucruri mai frumoase.

Nu înțeleg frustrările care produc lucrurile astea. Confruntarea din teren e o confruntare sportivă. La rugby, cele două echipe sunt fair play și după final. În plus, nu găsești nici un gunoi aruncat. Cu timpul, cu educația necesară, vom ajunge acolo și la fotbal", a spus Alin Petrache, într-un interviu pentru Digi Sport.

Câți bani a plătit Dinamo pentru a juca pe ”Arcul de Triumf” și decizia luată după meciul cu Sepsi

”Câinii” s-au simțit bine la prima prezență pe cocheta arenă de lângă Mănăstirea Cașin, pentru care au achitat aproximativ 20.000 de euro și țintesc să evolueze toate meciurile acolo până când va fi gata noul stadion din Șoseaua ”Ștefan cel Mare”.

”Toată suflarea dinamovistă s-a simțit bine. Atmosfera a fost una extraordinară. Sperăm ca și în 2023 să jucăm pe această arenă. Din punct de vedere al prețului, e o arenă scumpă.

Voi încerca să discut ca să vedem dacă vom reduce prețul, nu știu dacă se poate face ceva în acest sens. Cu o prezență bună, ca la meciul cu Sepsi, putem să ne amortizăm costurile.

Dar e o variantă mult bună pentru noi decât să jucăm în afara Bucureștiului, unde prezența este foarte scăzută”, a spus Vlad Iacob, președintele clubului, la Pro Arena.

Etichete: dinamo , liga 2 , arcul de triumf , stadion dinamo , alin petrache , federatia romana de rugby


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv A intrat în direct la TV și a recunoscut. Dan Petrescu îl vrea președinte la CFR Cluj

”De ce FCSB?”. Marius Ștefănescu, enigmatic: ”Ce să fac, să mă pun rău cu patronul?”

La șase zile după ce a câștigat titlul, Darius Olaru a spus de la cine a primit cel mai emoționant mesaj

Ce concluzie a tras Gică Hagi, după 1-4 cu Sepsi: ”Gol pe centru ca la copii”. Precizarea făcută de ”Rege”

Citeşte şi

Video Liga 2 | Șelimbăr - Gloria Buzău 2-1. Programul etapei a 8-a din play-off și clasamentul

OUT pentru restul sezonului! Lovitura primită de Dinamo cu două etape înainte de finalul campionatului

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”