Marius Lăcătuș / Foto: Captură @ Digi Sport

Exclusiv Avertismentul lui Marius Lăcătuș pentru CSA Steaua: ”Ar întâmpina greutăți majore”

articol scris de Digi Sport
20.04.2023, 13:47
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Marius Lăcătuș (59 de ani), fost jucător la Steaua București, a vorbit în eventualitatea promovării echipei din Liga 2 în SuperLigă în perioada următoare.

Cei de la CSA Steaua ar putea promova la finalul sezonului numai dacă s-ar modifica Legea Sportului. O rectificare a legii a fost deja propusă în regim de urgență de către Vasile Dîncu (61 de ani), fostul ministru al MApN.

Marius Lăcătuș, dacă CSA Steaua promovează în Liga 1: ”Nu văd normal să-și propună evitarea retrogradării”

Marius Lăcătuș consideră că Steaua nu ar putea face față în SuperLigă cu actualul lot, dacă ar promova. Acesta este de părere că gruparea din Ghencea ar avea nevoie de întăriri.

Cred că ar întâmpina greutăți majore, nu și-ar putea propune un obiectiv îndrăzneț (n.r. cu lotul actual). E o diferență între echipele din Liga 1 și cele din Liga 2. Dacă Steaua ar ajunge în prima ligă, ar fi nevoie de transferuri.

Depinde și de ce-ți propui. Nu văd normal să-și propună evitarea retrogradării, dar lumea din club și cei din cadrul Ministerului nu vor dormi, sunt sigur că vor atrage sponsori dispuși să dea sume consistente pentru club. Mă îndoiesc că va trebui să se apeleze foarte mult la banul public”, a spus Marius Lăcătuș, la Fotbal Club.

Proiect de lege pentru modificarea Legii Sportului. CSA Steaua ar putea primi dreptul de a evolua în SuperLiga

Steaua n-are drept de promovare, din cauza formei de organizare – club de drept public. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că schimbarea statutului clubului din drept public în drept privat s-ar putea realiza printr-o preluare a acțiunilor de către o societate comercială sportivă, chiar deținută de către Ministerul Apărării.

Totuși, CSA Steaua ar putea obține dreptul de promovare printr-un alt demers. Pe 12 aprilie, Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, și alți doi parlamentari PSD au depus un proiect de lege care prevede modificarea Legii Sportului, astfel încât cluburile de drept public să aibă dreptul de a evolua în ligile profesioniste.

Deși în proiectul de lege nu este menționat clubul Steaua, principalul beneficiar al modificării este această echipă departamentală, finanțată de către o instituție a administrației publice centrale (MapN).

Proiectul de modificare a Legii 69/2000 a educației fizice și sportului propune ca statutul de club sportiv profesionist să poată fi acordat și pentru „persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță.”

Proiect de lege “cu dedicație” pentru Steaua! Vasile Dîncu cere “procedură de urgență” în Parlament

Modificarea Legii Sportului este motivată în felul următor: “Pentru maximizarea performanțelor sportive și pentru utilizarea la potențialul maxim al bazelor sportive existente la nivel național, se impune recunoașterea ca și cluburi sportive profesioniste și a persoanelor juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, măsură menită să contribuie la o mai eficientă gestionare a infrastructurii existente și fiind, de asemenea, un pas important în efortul de readucere a sportului românesc la nivelul de performanță al sportului din statele europene”.

Alături de Vasile Dîncu, ceilalți parlamentari PSD care au semnat propunerea legislativă sunt senatorul Matei Constantin Bogdan și deputatul Radu Popa.

Conținutul proiectului de lege pentru modificarea Legii Sportului

Alineatul (1) al Articolului 31 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comericale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internționale pe ramura de sport”.

Alineatul (3) al Articolului 31 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Cluburilor sportive profesioniste organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează”.

Etichete: csa steaua , marius lacatus , legea sportului , promovare csa steaua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

De neînțeles! Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi după ce a fost cel mai bun cu Real Madrid. A atins de 3 ori mingea

Primul transfer al FCSB-ului pentru Champions League! Când face vizita medicală + Salariul jucătorului

Și-a anunțat plecarea imediat după ultimul meci al sezonului: ”Mă duc undeva unde sunt dorit”

Citeşte şi

Exclusiv Marius Lăcătuș a surprins pe toată lumea înainte de Dinamo - Csikszereda: ”Sincer îți zic”

Un singur jucător mai are contract cu CSA Steaua, după încheierea sezonului din Liga 2

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină