Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo / Foto: captură Digi Sport

Video Burcă nu a mai rezistat și și-a atacat dur jucătorii: ”Să le fie rușine! Nu-mi place să fiu șantajat”

articol scris de Digi Sport
18.01.2023, 14:40
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Dinamo este la două puncte de play-off în Liga 2, cu un program accesibil în ultimele trei etape ale sezonului regulat, însă haosul continuă în Ștefan cel Mare.

Luni, 16 ianuarie, jucătorii lui Dinamo au făcut grevă, nemulțumiți de restanțele financiare, și nu s-au prezentat la antrenament. A doua zi, antrenorul Ovidiu Burcă (42 de ani) a lipsit și el de la antrenamentul ”câinilor” și s-a spus că este gata să plece de la gruparea alb-roșie.

  • 8 este locul ocupat de Dinamo, cu 24 de puncte, la două lungimi în urma celor de la Buzău, ocupanta ultimei poziții care asigură participarea în play-off.

Ovidiu Burcă: ”Să le fie rușine!”

Între timp, fotbaliștii lui Dinamo și-au primit salariile restante, iar Burcă a acuzat în termeni duri decizia elevilor săi de a face grevă, în condițiile în care îi asigurase că-și vor încasa banii în cursul acestei săptămâni.

Voi intra direct în subiect! Să le fie rușine! Să le fie rușine de ce au făcut zilele trecute! Nu aveau niciun drept să facă ce au făcut. Sunt un om dedicat, care încearcă să le ofere fotbaliștilor tot. De când am venit aici, nu le-a lipsit nimic jucătorilor. Nu sunt în Liga 1 cinci echipe care să aibă condițiile pe care le-a avut Dinamo în acest sezon.

Nu au fost întârzieri financiare, au fost salariile aproape la zi, de la bucătar propriu, până la chestiile financiare. Deplasări cu avionul, hoteluri de cinci stele. Ceea ce au făcut ei e o mare pată pe istoria acestui club. O întârziere de două luni nu e ceva grav. I-am rugat să aibă răbdare pentru că în această săptămână se va rezolva. Am stricat tot ce am construit.

Acest grup de jucători a picat testul loialității față de club, de oamenii care le-au plătit salariile, care le-au trimis mâncare și l-au reparat salariile. Au picat testul! Eu nu accept asta. Sunt foarte dezamăgit. Acum o săptămână, eu am vorbit despre problemele financiare. Dar jucătorii nu au avut răbdare. Au făcut grevă și nu s-au antrenat. Uitați în ce moment am ajuns. Ne-am întors de unde am pornit și trebuie să o luăm de la început.

Ovidiu Burcă: ”Cine nu acceptă situația, e liber să plece”

Față de suporteri și față de club nu aveau voie să facă asta. Am avut impresia că jucătorii nu au venit pentru bani. Băgam mână în foc pentru acest grup de jucător. Toată lumea știa unde vine. Nu le cer sacrificii enorme. Am cerut o săptămână de răbdare. Am cerut mult? Nu! Nu aveau niciun motiv să facă ce au făcut! Nu am nimic cu nimeni. Vreau să am lângă mine oameni care să fie motivați, dincolo de aspectul material. La Dinamo nu vii azi pentru bani. Dinamo poate să-ți ofere altele, pentru pasiune, pentru a fi parte dintr-un club imens.

OK, facem grevă. Dar până la grevă trebuie să dialogăm. Le-am garantat că în această săptămână vom rezolva. Și au făcut invers față de ce le-am cerut. De asta sunt supărat. Am muncit ca nebunii în astea 5 luni, eu, staff-ul, fanii, Vlad Iacob, Răzvan Zăvăleanu... Ne spargem creierii pentru a le oferi condiții. Dar nu îi interesează.

Mie nu îmi place să fiu șantajat! Suporterilor nu le place! Noi nu mai ieșim la antrenament! Cui le spune asta? Oamenilor din DDB care dau din banii lor? Să facă asta la un club unde e un patron. Când au fost bani în club, primul lucru care s-a făcut a fost să dam salariile.

Vreau să rămână lângă mine doar jucătorii care cred în acest ideal, de care ne-am apropiat, deși în vară părea imposibil. Vom continua pe acest drum, dar la acest drum se înhamă oameni care au alte valori. Cine nu acceptă situația, e liber să plece! Să își rezilieze contractul”, a declarat Ovidiu Burcă.

După ce a spus ce avea pe suflet, Burcă s-a ridicat și a plecat, fără să mai aștepte întrebările jurnaliștilor prezenți la conferința de presă.

Se pare că fotbaliștii considerați responsabili pentru grevă vor fi puși pe liber de Dinamo. Marius Tomozei, Alin Dudea, Ștefan Fara, Bogdan Gavrilă și Vasile Buhăescu sunt jucătorii de care Ovidiu Burcă vrea să scape.

VIDEO Conferința de presă a lui Ovidiu Burcă

 

Etichete: antrenor dinamo , ovidiu burca , greva dinamo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Surpriză! Jucătorul de la FCSB văzut în lotul României la EURO 2024

Video Exclusiv Helmut Duckadam a aflat ce antrenor aduce Rapidul și a făcut gluma serii

Allegri, OUT! Juventus și-a ales viitorul antrenor

45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc

Citeşte şi

Gigi Becali, ”imitat” în fotbalul românesc, dar doar până la un punct: ”Face ca unui antrenor să-i fie mult mai greu”

Exclusiv Steaua, răspuns oficial după ce Gigi Becali a cerut ca FCSB să joace în Ghencea. Decizia "militarilor"

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”