Stadionul Arcul de Triumf / Foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Când poate juca Dinamo pe stadionul Arcul de Triumf. Anunțul ministrului Sportului, Eduard Novak

articol scris de Digi Sport
30.08.2022, 17:21
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Stadionul Dinamo urmează să fie demolat, pentru a fi reconstruit, motiv pentru care “roș-albii” nu pot juca în “Ștefan cel Mare” partidele de pe teren propriu din Liga 2.

Dinamo poate juca pe stadionul Arcul de Triumf, din luna septembrie

Dinamo a disputat primele meciuri din acest sezon pe arena din Clinceni, însă ”câinii” își caută un nou stadion.

Prioritatea pentru Dinamo a fost arena Arcul de Triumf, dar schimbarea gazonului și alte aspecte birocratice privind noul stadion au blocat demersul "câinilor roșii".

Marţi, ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunțat că Dinamo ar putea evolua din luna septembrie pe stadionul Arcul de Triumf, inaugurat în iulie 2021.

“Suntem în proces pentru a da posibilitatea echipei Dinamo să joace pe acest teren. Nu vreau să intru în detalii administrative, dar îmi doresc să fie folosită baza şi de rugby şi de fotbal. Aşa consider că este normal.

Cât de curând, la început de septembrie, e posibil ca Dinamo să joace pe Arcul de Triumf. Suntem în discuţii cu cei de la Dinamo”, a declarat Novak.

Ministrul Sportului a afirmat că preluarea documentelor stadionului a durat peste un an şi jumătate din cauza birocraţiei.

“Cu siguranţă că, dacă birocraţia nu ar fi durat atât, ar fi fost foarte multe evenimente sportive pe acest stadion. În mare parte a fost folosit de rugby. După un an şi jumătate, am reuşit să facem toate actele, asta nu a depins de noi. Pas cu pas, Arcul de Triumf va intra în normalitate şi va funcţiona foarte bine", a precizat Eduard Novak.

Dinamo are un început de sezon execrabil în Liga 2. Este doar pe locul 17, cu trei puncte, având în spatele său doar trei echipe - Ripensia Timișoara, Metaloglobus București și Unirea Constanța.

În următoarea etapă, a cincea, Dinamo va evolua pe terenul celor de Concordia Chiajna, duminică, 4 septembrie, de la ora 11:00, în direct pe Digi Sport.

Stadionul Arcul de Triumf a costat 37 de milioane de euro

Lucrările la stadionul Arcul de Triumf au început în toamna anului 2018, iar pe 4 decembrie 2020 a avut loc recepţia proiectului de investiţii Stadionul Arcul de Triumf, realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii.

Stadionul Arcul de Triumf, care a costat 37 de milioane de euro și este a doua arenă finalizată dintre cele patru pe care România s-a angajat că le va moderniza pentru organizarea EURO 2020 la Bucureşti. Primul a fost Stadionul Steaua, a cărui recepţie a avut loc la 27 noiembrie 2020. 

  • Cost construcţie: 36.926.880 milioane de euro
  • Capacitate: 8.207 locuri
  • Teren 120m x 80m, suprafață de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), încălzire 
    vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media sală de conferințe, zonă de flash interviu etc
  • Puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente)
  • Post de control anti-doping și spații administrative
  • Facilități: spații pentru presă, VIP, spații de cazare, 170 de locuri de parcare pentru spectatori.

Etichete: dinamo , liga 2 , arcul de triumf , eduard novak , dinamo stadion , ministrul sportului


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Citeşte şi

Dinamo e amenințată cu retrogradarea, iar Zeljko Kopic e resemnat: ”Ar fi un miracol să ne salvăm!”

Exclusiv Ionel Dănciulescu nu a iertat pe nimeni după Dinamo - FC Voluntari 1-1

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”