Dinamo - CSA Steaua / Foto: Sport Pictures

CSA Steaua, aproape să dea lovitura! Negocieri pentru un contract de peste 5 milioane de euro

articol scris de Digi Sport
03.11.2022, 11:59
  • Premier League: Tottenham - Burnley, sâmbătă, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - CFR Cluj, sâmbătă, 20:00, DGS 1

Clubul CSA Steaua ar putea avea parte de un buget și mai mare în sezoanele viitoare.

CSA Steaua, aproape să dea lovitura

Formația "Militară" este foarte aproape de a vinde drepturile de denumire ale stadionului Ghencea, anunță AS.ro.

Concret, șefii clubului Armatei negociază de mai bine de trei luni cu o firmă care ar urma să dea numele stadionului Ghencea, exact precum există la marile arene din străinătate. 

Pentru o perioadă de 5 ani, suma ar urma să fie undeva la peste 5 milioane de euro, una considerabilă, dată fiind situația actuală a echipelor din fotbalul românesc.

Pe stadionul din Ghencea ar putea să joace în viitor și FCSB, însă în cazul partidelor trupei lui Gigi Becali denumirea nouă nu va fi valabilă cel mai probabil.

FCSB are cale liberă către stadionul Ghencea, după adoptarea unui proiect de lege

Gigi Becali (64 de ani), finanțatorul FCSB-ului, a anunțat că a avut o discuție cu Marcel Ciolacu (54 de ani), iar președintele Camerei Deputaților i-a promis că va rezolva problema stadionului.

Proiectul de lege inițiat de USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice a fost adoptat în Senat și se află în dezbatere la Camera Deputaților.

Prin urmare, proiectul de lege ar putea fi promulgat în câteva luni, întrucât nu există opoziție. PSD și PNL au dat aviz pozitiv.

Potrivit USR, proiectul de lege are ca scop eliminarea abuzurilor din partea administratorilor infrastructurii sportive, care “dispun de aceste resurse după bunul plac”.

“Administratorii bazelor sportive trebuie să aibă criterii obiective atunci când închiriază spațiul respectiv pentru varii activități sportive. Publicarea lor și a tarifelor de închiriere consituie un pas important în procesul de tansparentizare a procedurilor de închiriere”, a spus senatorul USR, Dan Ivan.

"Cum arată situația actuală? Administratori care dispun de aceste resurse după bunul plac și infrastructură sportivă construită din taxele și impozitele românilor, fără ca aceștia să aibă unde să facă mișcare.

A venit momentul să oprim aceste abuzuri și să revenim la normalitate. Asta nu este o lege cu dedicație. Intenția noastră este să instituim reguli clare, pentru că este vorba despre baze sportive unde se dau bani publici. Vrem ca lumea să aibă acces la aceste baze, să existe transparență și corectitudine", a completat deputatul USR Brian Cristian.

Ce presupune această inițiativă legislativă:

  • introducerea unui set de criterii pentru darea în folosință a bazelor sportive publice, obligatorii pentru toți administratorii acestora;
  • obligația administratorilor de a face publice aceste criterii, pe avizier și pe site-ul web al instituției, precum și tarifele de închiriere și numele entităților care utilizează infrastructura sportivă;
  • amenzi pentru cei care nu respectă aceste prevederi.

Până acum, conducerea CSA Steaua a argumentat că nu poate să-i închirieze stadionul FCSB-ului întrucât se află într-un conflict de natură juridică.

Istoricul conflictului juridic între CSA Steaua și FCSB

CSA Steaua a câştigat procesul pentru palmares cu FCSB şi a recuperat marca Steaua de la Gigi Becali.

La Curtea de Apel București, în 2021, CSA Steaua a câștigat în instanță trofeele și performanțele clubului de la înființarea din 1947 până în 1998. CSA Steaua a cerut și palmaresul clubului roș-albastru între anii 1998, când Viorel Păunescu a devenit președintele "militarilor", și 2003.

FCSB a susținut că deține palmaresul echipei din 1998 până în prezent, deoarece a asigurat continuitatea echipei Steaua. O decizie în acest sens n-a fost confirmată de instanță.

În luna mai 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că procesul privind palmaresul Stelei trebuie să fie rejudecat, după ce a admis recursul FCSB-ului.

FCSB a cerut anularea, respectiv decăderea tuturor mărcilor “Steaua” aparținând CSA și constatarea mărcii notorii “Steaua” aparținând FCSB, din anul 2003.

FCSB susține că nu există o marcă notorie a CSA cu denumirea Steaua, în condițiile în care Clubul Sportiv al Armatei nu a folosit mărcile în perioada 2003 - 2017.

În schimb, CSA Steaua susține că este continuatoarea echipei istorice, câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, și pretinde daune în valoare de 37 de milioane de euro, pentru că FCSB ar fi profitat fără temei legal de pe urma mărcii "Steaua" în perioada 2004-2014.

În plus, CSA Steaua a cerut la FRF dezafilierea FCSB-ului și excluderea din cupele europene.

Etichete: stadion steaua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Câte tancuri mai are Putin? De ce e vital pentru Rusia să încerce forțarea capitulării Ucrainiei până în 2026

A început. Rușii au declanșat ofensiva terestră în regiunea Harkov, în încercarea de a sparge frontul ucrainean. Următoarele două luni vor fi critice pentru Ucraina, a cărei armată se află acum în cea mai proastă situație posibilă, în mare criză de recruți și cu o mare parte a ajutorului militar american încă pe drum. În același timp, datele publice, bazate pe analiza imaginilor din satelit, arată că numărul blindatelor din depozitele armatei ruse s-a înjumătățit. O analiză a Institutului de Studii Strategice de la Londra arată că Putin va face tot posibilul să forțeze capitularea Ucrainei până în 2026. Acesta ar fi „deadline”-ul: după această dată, stocurile și depozitele armatei ruse vor fi epuizate iar industria de apărare a Moscovei nu va mai putea susține ritmul pierderilor suferite în prezent de armata rusă în Ucraina.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Ianis Hagi a jucat cu locul 2 din Spania, după 5 meciuri la rând pe bancă, și a fost decisiv! Nota primită

Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana

Video Viral instant! Ce a pățit Andreea Bălan la un concert: ”Dezastru!”. Reacția artistei, ”de milioane”

Oficial OUT de la Bayern! Vândut la doar două zile după eliminarea din Champions League

Pică recordul! Nebunie pe piața transferurilor: clauza de 127.000.000€, gata să fie achitată!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Final de sezon în Liga 2! Echipele care vor juca în SuperLigă, cine merge la baraj și formațiile retrogradate

S-a decis! Pleacă de la Real Madrid, iar Kylian Mbappe îi ”fură” numărul

Vali Argăseală a compus imn pentru FCSB și a recitat câteva versuri! Mihai Stoica: ”Impresionant. Îl am la inimă”

Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Citeşte şi

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv Steaua, răspuns oficial după ce Gigi Becali a cerut ca FCSB să joace în Ghencea. Decizia "militarilor"

PEROZFiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen

FILM NOWElizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect

Variantă neverosimilă pentru Rapid! Dan Șucu încearcă să îl aducă pe fostul manager de la West Ham și Newcastle citeşte ştirea pe Prosport.ro

Reacția lui Djokovic după ce a fost lovit în cap la Roma. Autorul a fost identificat VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale