George Ogăraru, CSA Steaua / Foto: Captură Digi Sport

CSA Steaua, cursă contra cronometru! Cum se poate obține dreptul de promovare în Liga 1: ”Companiile sunt interesate”

articol scris de Digi Sport
01.06.2021, 15:34
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

CSA Steaua București a promovat în Liga 2, iar acum este obligată să își schimbe forma de organizare pentru a avea dreptul de acces și în prima divizie.

Pentru a avea drept de promovare în eșalonul de elită, forma de organizare trebuie schimbată până la startul stagiunii din Liga 2, adică în mai puțin de două luni, astfel că ”militarii” sunt angrenați acum într-o cursă contra cronometru. Totuși, George Ogăraru, managerul secției de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei, transmite că se pot găsi soluții.

Cum poate obține CSA Steaua dreptul de promovare în Liga 1

George Ogăraru a declarat că una dintre formele de organizare cu care clubul poate avea acces în Liga 1 este un parteneriat public privat, care se poate realiza printr-o asociere cu o companie. Managerul secției de fotbal de la CSA susține că acest demers este realizabil, existând societăți comerciale interesate.

Foarte multă lume a așteptat ca echipa să promoveze, pentru a putea să se pronunțe, să vină alături de club.

Una dintre variante este un parteneriat public privat, o societate pe acțiuni, de care acest gen de companii, care au făcut business în România, care sunt puternice și au un bun management, ar fi interesate.

Una dintre aceste companii chiar m-a sunat după meci, să mă anunțe că trebuie să găsim o dată pentru discuții. Este strict sponsorizare, dar vreau să înțelegem că sunt câteva branduri care au așteptat promovarea pentru a discuta despre o asociere. Odată cu promovarea Stelei în Liga 2, Ministerul este într-o altă poziție de a negocia decât atunci când echipa era în Liga 3.

Mi-am dorit foarte mult ca lucrurile să fie foarte bine pregătite din timp, îmi doresc în continuare ca asta să se întâmple și să putem da un răspuns cât mai curând posibil. Știu că se caută soluții pentru a face această transformare”, a declarat George Ogăraru, la emisiunea ”Națiunea Stelistă”.

Dacă asocierea cu o companie privată este o soluție luată în calcul de CSA Steaua, preluarea echipei de fotbal de către un singur investitor privat este exclusă de George Ogăraru.

În momentul de față, este foarte greu să ne închipuim o persoană fizică care să vină aproape de proiect. Avem o experiență anterioară, trebuie multă atenție.

Știu din discuțiile avute cu diferiți sponsori înainte de organizarea evenimentului pentru 7 mai, care a fost post-datat, că sunt firme care au zis că vor să vină alături de echipă pentru acel eveniment și după promovare cu alte sume, pentru mai mulți ani”, a transmis George Ogăraru.

În același timp, managerul secției de fotbal a CSA Steaua a transmis că obiectivul echipei pentru stagiunea următoare este atacarea promovării în prima ligă.

Eu cred că obiectivul nostru anul acesta va fi lupta pentru a obține o poziție care să ne permită să promovăm. Astra trebuie Steaua să facă, asta este filosofia Stelei. Eu cu asta am trăit la Steaua, să mă bat pentru primul loc, să fiu campion. Strategia așa va fi făcută”, a spus George Ogăraru.

Răspunsul FRF la solicitarea Digi Sport în legătură cu dreptul CSA Steaua de a urca în Liga 1

"Bună ziua,

În urma solicitării dumneavoastră, Departamentul Juridic al FRF face următoarele precizări:

Legea sportului în vigoare nu prevede posibilitatea cluburilor de drept public de a fi membre ale ligilor profesioniste. Prin urmare, o structură sportivă organizată sub forma unui club sportiv de drept public nu poate participa în competițiile organizate de Liga Profesionistă de Fotbal.

Pentru a putea participa în competiția Liga 1, un club de drept public trebuie să se reorganizeze sau să cesioneze activitatea sportivă unui club de drept privat. Comitetul Executiv al FRF a stabilit ca această cesiune poate fi efectuată cu cel puțin un sezon anterior celui în care clubul urmează a promova în Liga 1. Astfel, pentru a promova în Liga 1 la finalul sezonului 2021/2022, orice club de drept public care deține dreptul de participare în Liga a 2-a ar trebui să efectueze procedurile necesare în pauza competițională dintre sezoanele 2020/2021 și 2021/2022 cu respectarea prevederilor și termenelor regulamentare ale FRF, aplicabile”, se arată în răspunsul Federației Române de Fotbal.

Etichete: george ogararu , promovare csa steaua , drept de promovare steaua , csa steaua liga 2


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga

Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”

S-a rupt lanțul de iubire. Suporterii Rapidului au răbufnit după al 6-lea eșec din play-off. Ce au scandat

Citeşte şi

Exclusiv Steaua, răspuns oficial după ce Gigi Becali a cerut ca FCSB să joace în Ghencea. Decizia "militarilor"

Video Exclusiv Ilie Dumitrescu s-a amuzat copios după ce a văzut fotografia cu Adi Popa și iubita sa: "Glumesc!"

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”