Galeria Steaua / Foto: captură video Digi Sport

Video Exclusiv Cum ar putea fi ajutată Steaua de noua lege, fără a face concurență neloială dacă promovează: "Pui limite"

articol scris de Digi Sport
13.04.2023, 18:34
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Steaua ar putea să promoveze în Liga 1 chiar la finele acestui sezon. Nu este un scenariu SF, ci chiar o realitate, dacă avem în vedere că fostul ministru al apărării, Vasile Dîncu, a depus un proiect de lege, care ar urma să intre în procedură rapidă în parlament. Ea a ajuns deja la Senat.

Narcis Răducan: "Se poate completa treaba asta prin anumite limite. De exemplu, nu ai voie să depășești 2 milioane pe an"

Astfel, cu toate se știa că legile nu pot fi schimbate pe parcursul competiției, conform reglementărilor din fotbalul românescm FRF și-a dat acordul, iar Florin Talpan spune că nu ar fi nicio problemă din acest punct de vedere.

Între timp, fostul jucător de la Steaua, Narcis Răducan, a explicat care ar fi singura condiție pentru ca această lege să poată fi echitabilă, având în vedere că ar putea exista concurență neloială.

  • Narcis Răducan are și un fiu care joacă la juniorii Stelei.

"În primul rând, e bine că eu sunt tatăl lui Iustin, nu sunt fostul fotbalist de la Steaua. Pentru mine, e un compliment. Eu zic că e o zi istorică și e o zi care, dacă o privim profund, este de mare ajutor pentru sportul românesc.

În primul rând, nu cred că se adresează doar Stelei, ci tuturor echipelor dependente de banii de la buget, pe diferite forme, după cum ai zis, că sunt și anumite tertipuri.

Referitor la câți bani vin de la stat la echipele din Liga 1, am văzut că e undeva la jumătate de clasament care era dependent de banii de la stat, dar pe alte forme. Erau primării, nu erau ministere.

În condițiile astea, se poate oficializa treaba asta, ceea ce înseamnă un mare ajutor pentru sport. Eu cred că se poate completa treaba asta prin a crea anumite limite, pentru că deseori am auzit că își poate face echipă și DNA, și Poliția, și cine mai vrei.

Dar dacă vrei niște limite, că până la urmă hai să ne gândim ce e în jurul nostru, Ungaria poate să trimită 6 milioane la Sepsi, iar noi nu avem voie? De ce nu am putea? Eu zic că putem merge și mai departe, adică s-a creat platforma asta de a crea o finanțare și de a avea o stabilitate financiară de la stat, dar cu niște limite de rigoare.

De exemplu, nu ai voie să depășești 2 milioane pe an. Tu limitezi, pentru că îi asiguri stabilitatea financiară necesară supraviețuirii și după aceea, trebuie să intre managementul în funcțiune, pentru că e o echipă care trebuie să aibă și un management eficient.

Eu zic că poți să îmbini cele două, parteneriat public-privat. Trebuie să faci marketing, bilete, toate celelalte, nu mai stăm și așteptăm și doar trimitem scrisori la minister. Ne dă 2 milioane, cu banii ăștia putem trăi și avem strictul necesar? Da. Atunci hai să muncim să aducem restul, pentru că bugetul înseamnă mai mult.

Steaua înseamnă o echipă care se bate la trofee de-a lungul timpului, nu cred că se mulțumește cu puțin. Și așa mai departe, Dinamo la fel. Eu cred că este foarte bună această lege dacă ea este cumva ancorată în niște limite discutate de oameni care se pricep la treaba asta și atunci cred că e utilă", a spus Narcis Răducan, la Fotbal Club.

Florin Talpan anunță cum se poate implementa noua lege pentru ca Steaua să promoveze chiar din acest sezon

Juristul clubului CSA, Florin Talpan, a explicat, la Liga Digi Sport, cum s-a ajuns ca acest proiect de lege să fie depus abia acum, la inițiativa lui Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării. El a spus și cum se poate implementa.

"Cred că în 2-3 săptămâni ar trebui să fie rezolvată problema. E timp suficient, dacă se vrea, se poate face. Dacă nu, nu se face nimic. Eu o consider o problemă națională și cred că și dumneavoastră. E un caz foarte mediatizat.

Cred că trebuie rezolvat, să nu mai tragem de timp, nu face bine nimănui chestia asta. Nu e o lege atât de complicată, durează câteva minute să citești, e ceva simplu. Nu e ca și cum lucrezi la pensii speciale, e o chestie simplă.

Suntem pe calea cea bună, așteptăm să se rezolve, de aceea e în regim de urgență. Maxim 2-3 săptămâni ar trebui să dureze, nu mai mult", a spus Florin Talpan, la Liga Digi Sport.

  • Liga 2 se încheie pe 13 mai.

Etichete: steaua , narcis raducan , palmares steaua , legea sportului


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Tânără ucisă de iubitul drogat, la Sibiu. Prietenul criminalului: „Avea episoade în care disocia sau auzea voci”

Un tânăr de 24 de ani a fost arestat preventiv pentru crima din Sibiu. Acesta și-a recunoscut fapta. Spune că și-a ucis iubita din gelozie, dar și pentru că era beat și drogat în momentul în care a atacat-o. Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional! În caz de urgență, victimele violenței domestice pot apela numărul gratuit 0800 500 333.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

Aris - PAOK 1-2. Victorie istorică: PAOK a câștigat titlul! Răzvan Lucescu e campionul Greciei!

Foto Cristiano Ronaldo s-a dus la ”bătaia greilor”, dar nu se aștepta la așa ceva. Ce a pățit după ce a intrat în sală

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Răsturnare de situație! Italienii au aflat ce se întâmplă, de fapt, cu Dennis Man

Pleacă de la CFR Cluj după 6 ani și jumătate și are șanse mici să ajungă la EURO

4 jucători OUT de la FCSB! Gigi Becali a făcut anunțul, după derby-ul pierdut cu Rapid

Xavi a vorbit despre situația sa de la Barcelona, imediat după meciul cu Rayo Vallecano

Citeşte şi

Exclusiv Marcel Pușcaș a participat la privatizarea Stelei: ”Numele a fost inclus”. Unde a greșit Gigi Becali

Exclusiv Marius Lăcătuș a surprins pe toată lumea înainte de Dinamo - Csikszereda: ”Sincer îți zic”

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWJennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

FOTO Răzvan Lucescu i-a șocat pe greci: cum a sărbătorit câștigarea titlului citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”