Jucătorii lui Dinamo la partida cu CSM Slatina / Foto: Captură @ Digi Sport

Video Dinamo contestă arbitrajul! "Câinii" ies la atac și se declară public dezavantajați

articol scris de Digi Sport
28.10.2022, 15:22
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Dinamo a remizat în ultima etapă a ligii secunde, 0-0, cu CSM Slatina, partidă pe care elevii lui Ovidiu Burcă au controlat-o. 

"Câinii" au cerut un de două ori lovitură de la 11 metri, inclusiv la ultima fază a partidei, dar arbitrul a rămas impasibil.

Dinamo contestă arbitrajul

La o zi după meci, Vlad Iacob, administratorul special al clubului, iese la atac prin intermediul unui comunicat emis pe Facebook. Oficialul lui Dinamo acuză arbitrajul din ultimele două etape și spune că trupa lui Ovidiu Burcă a fost dezavantajată.

"Clubul Dinamo 1948 București, prin administratorul special Vlad Iacob, precizează prin intermediul paginilor oficiale de Facebook și Instagram următoarele:

În timpul meciului Metaloglobus București vs Dinamo 1948 București (Liga 2, etapa a 11-a), din 22 octombrie 2022, am constatat că integritatea fizică a jucătorilor noștri a fost pusă în pericol în repetate rânduri.

În conformitate cu articolul 12.1 al IFAB (International Football Association Board), respectiv 'utilizarea excesivă a forței este atunci când un jucător depășește utilizarea necesară a forței și/sau pune în pericol siguranța unui adversar și trebuie eliminat', considerăm că arbitrul Robert Avram din Pitești ar fi trebuit să acorde două cartonașe roșii jucătorilor echipei Metaloglobus București.

Mai întâi, în minutul 66, Deniz Giafer a fost lovit cu cotul în arcadă de Dragoș Huiban (Metaloglobus, numărul 11), fiind scos temporar din teren pentru oprirea hemoragiei. În mod regretabil, arbitrul a sancționat lovirea în plină figură doar cu cartonaș galben și nu a revenit asupra deciziei sale, pentru a acorda cartonașul roșu, nici după ce a observat sângerarea puternică provocată jucătorului nostru.

Două minute mai târziu, Antonio Bordușanu a fost accidentat extrem de grav de Robert Neacșu (Metaloglobus, numărul 22) și, din păcate, arbitrul nu a dictat nici măcar fault într-o fază urmată de ruptură de ligamente încrucișate și menisc pentru jucătorul nostru. O accidentare gravă pentru Antonio Bordușanu, indisponibil pentru următoarele 7-8 luni!

În timpul partidei Dinamo 1948 București vs CSM Slatina (Liga 2, etapa a 12-a), din 27 octombrie 2022, condusă de arbitrul Vlad Baban din Iași, am constatat, din nou, greșeli grave de arbitraj împotriva echipei noastre. Pe lângă multiplele dueluri fără minge trecute neobservate, în care jucătorii noștri au fost faultați, arbitrul nu a acordat o lovitură de pedeapsă pentru Dinamo 1948 București în minutul 90+4 și a dictat, în mod eronat, lovitură de la colțul terenului.

În ciuda faptului că intervenția portarului Ionuț Pop de la CSM Slatina a fost evident întârziată și că acesta nu a atins mingea, centralul putea constata că direcția balonului a fost schimbată în mod clar de către atacantul dinamovist Alexandru Pop.

Lovitura aplicată lui Alexandru Pop nu a fost în suprafața careului mic și s-a soldat cu o hemoragie la nivelul nasului jucătorului nostru. Din nou, arbitrul putea constata hemoragia și putea reveni la scurt timp asupra deciziei eronate, însă nu a făcut-o.

Constatăm aceste erori regretabile comise împotriva echipei noastre în două etape consecutive în Liga 2 și sperăm că acestea reprezintă doar simple greșeli.
În numele tuturor dinamoviștilor, nu ne-am pierdut speranța că, în următoarele etape rămase de disputat, vom beneficia de un arbitraj echitabil și echidistant, în conformitate cu regulamentul și cu spiritul jocului de fotbal", stă scris în comunicatul de presă emis pe Facebook de clubul Dinamo.

VIDEO cu fazele incriminate de Dinamo la meciul cu Metaloglobus:

VIDEO cu faza din minutul 94 a partidei cu CSM Slatina:

Etichete: arbitraj , probleme , csm slatina


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice

Un judecător din India i-a respins plângerea unei femei care a spus că soțul ei a forțat-o să aibă relații intime „nenaturale”, întrucât, potrivit legii indiene, nu este ilegal ca un soț să-și oblige soția să întrețină acte sexuale.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Foto ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Marius Șumudică a reacționat, după ce Dan Șucu l-a ales pe Mircea Lucescu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

FCSB l-a ratat și scrie istorie: cel mai scump transfer din istoria clubului! A ”spulberat” recordul

Video Mihai Stoica, suporter-manager la meciul Universitatea Craiova - FCSB. Cum a reacționat înaintea golului marcat de Ivan

S-a terminat! Alex Mitriță a făcut anunțul final, după ce Gigi Becali a spus că vrea să-l transfere la FCSB

Românul care s-a întâlnit cu o actriță celebră din SUA a spus totul: ce l-a întrebat vedeta, după ce a izbucnit în râs

Citeşte şi

Rapid a trecut la acuzații, după derby-ul cu FCSB: "Rezultat viciat!" Ce au cerut șefii din Giulești

Exclusiv Steaua, răspuns oficial după ce Gigi Becali a cerut ca FCSB să joace în Ghencea. Decizia "militarilor"

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”