Dorin Șerdean, fostul acționar majoritar al clubului Dinamo / Foto: Captură Digi Sport

Exclusiv Dorin Șerdean iese la atac, după ce a câștigat “duelul” cu Dinamo în instanță: “Au vrut să mă ia de fraier”

articol scris de Digi Sport
13.12.2022, 18:39
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Dinamo se confruntă cu probleme serioase, după ce planul de reorganizare a clubului a fost respins de către instanță.

  • Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului, s-a arătat surprins de hotărârea Tribunalului București și a recunoscut că nu o înțelege, dar a subliniat că pericolul falimentului nu este iminent.

Dorin Șerdean: "Modificarea planului de reorganizare nu respecta Constituția"

Dinamo are posibilitatea să facă apel, în termen de șapte zile de la comunicarea hotărârii.

În urma acestei decizii, Dorin Șerdean rămâne deținătorul pachetului majoritar de acțiuni de la Dinamo.

DDB voia să preia acțiunile, dacă planul de reorganizare era aprobat, iar datoriile clubului erau micșorate la 2,5 milioane de euro.

În direct la Digi Sport, Dorin Șerdean a declarat că planul de reorganizare propus la Dinamo era neconstituțional.

"Unii vor să reinventeze matematică și să spună că opt milioane e mai mare decât 41. Nu vor putea să preia acțiunile în acest mod. E multă dezinformare! Adevărul e de partea mea!

Eu am vrut să salvez clubul, dar de aici până la a fi furat, e o diferență. Una e să fii binevoitor și alta e să fii luat de fraier. Au vrut să taie datoriile către chirografari, de circa 5 milioane de euro, și să modifice structura acționariatului. Modul în care se făcea nu a stat în picioare, cum urma să aibă APCH/DDB 99% dintre acțiuni.

Nu poți fi deposedat de o proprietate numai pentru o cauză de utilitate publică. Modificarea de plan nu respecta Constituția! 

Am discutat cu investitori, din păcate nu s-au concretizat. Am vrut să mă asigur că Dinamo poate să continue activitatea măcar până la finalul sezonului 2022-2023. Eu am semnat contractul cu One, pe 31 august, dar ulterior au căzut negocierile, nu din vina mea.

Eu am fost deschis să fac acea tranzacție, am cerut o garanție de 2 milioane de euro pentru binele clubului. Teoretic, cei de la One au acceptat, dar n-au mai semnat după aceea. Ulterior, a fost aprobat planul de reorganizare și au picat toate discuțiile.

Am răscumpărat acțiunile, dar am spus că nu am bani. Salvarea e să apară un finanțator. Realitatea financiară a societății e cea care doare în acest moment. Dar trebuie să apară un investitor serios. Da, cred că mai poate fi evitat falimentul", a spus Dorin Șerdean, la Digi Sport Special.

În prezent, acțiunile clubului Dinamo sunt împărțite după cum urmează:

  • Firma Lotus (Dorin Șerdean) - 72,8758%
  • DDB - 20,0610%
  • CS FC Dinamo (Nicolae Badea) - 7,031%,
  • Cornel Dinu - 0,013%

Clubul Dinamo se află în insolvență din iunie 2021. În această vară, administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu și administratorul special Vlad Iacob au căutat investitori importanți, dar n-au ajuns la niciun acord. 

Decizia Tribunalului București în cazul planului de reorganizare de la Dinamo

"Respinge cererea creditorilor Cornel Ţălnar, Şerdean Pavel Dorin și Asociația Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București privind desemnarea unui specialist care să-şi exprime o opinie cu privire la posibilitatea de realizare a planului în condiţiile art. 139 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, ca neîntemeiată.

Respinge, ca inadmisibile, obiecţiunile formulate de creditorii Cornel Ţălnar, Şerdean Pavel Dorin și Asociația Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București.

În temeiul art. 139 alin. 5 din Legea nr.85/2014, respinge cererea privind confirmarea Planului de reorganizare modificat al debitoarei DINAMO 1948 SA propus de administratorul judiciar RTZ&PARTNERS SPRL - Filiala Bucureşti.

Stabileşte termen pentru continuarea procedurii la 06.02.2023. Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă.

Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 13.12.2022", se arată în documentul emis de instanță.

Etichete: dinamo , liga 2 , plan de reorganizare , ddb , dorin Șerdean , dorin serdean dinamo , razvan zavaleanu , serdean


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată

Detectivii din New York au identificat rămășițele unei femei găsite îngropate în ciment, în urmă cu 20 de ani. În mod ciudat, în rezolvarea cazului, polițiștii au fost ajutați de o victimă a atentatelor din 11 septembrie.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Mesajul lui Meme Stoica la două zile după ce FCSB a câștigat titlul: ”Prezentăm scuze”

Atacantul de 500.000€ revine în SuperLiga, după șase luni

Live Video&Text Petrolul - FC Botoșani 0-0, ACUM, Digi Sport 1. Ploieștenii riscă mult dacă nu vor câștiga

Galerie Foto ”Nebunie” la Milano! O vacă a fost prezentă la sărbătoarea de titlu a lui Inter

Citeşte şi

”Spuneați că UTA e prima echipă retrogradată”. Mircea Rednic, savuros la flash-interviu: i-a pus gând rău lui Dinamo!

Video Gloria Buzău - CS Mioveni 1-0. Echipa lui Andrei Prepeliță, tot mai aproape de promovarea directă

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”