Steaua - Csikszereda / Foto: captură Digi Sport

Eduard Novak intervine după incidentele de la Steaua - Csikszereda: "Sunt mâhnit și dezamăgit!". Prima măsură luată

articol scris de Digi Sport
09.08.2021, 16:47
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat luni, într-un comunicat de presă, că incidentele de la partida de Liga a II-a dintre CSA Steaua şi FK Csikszereda, când suporterii echipei bucureştene au scandat lozinci xenofobe, vor fi analizate de către Comisia de Combatere a Violenţei în Sport.

Eduard Novak intervine după incidentele de la Steaua - Csikszereda: "Sunt mâhnit și dezamăgit!". Prima măsură luată

"Comisia de Combatere a Violenţei în Sport de la nivelul MTS analizează incidentele petrecute la meciul dintre echipele Steaua Bucureşti şi FK Csikszereda. Ministerul Tineretului şi Sportului a luat act de incidentele violente, cu note xenofobe, petrecute în data de 4 august 2021, la meciul de Liga 2 dintre echipele Steaua Bucureşti şi FK Csikszereda.

În acest context, la nivelul MTS s-a autosesizat Comisia de Combatere a Violenţei în Sport, care va analiza faptele petrecute, considerate a reprezenta un pericol pentru sport şi valorile sale perene, pentru a decide măsurile care se impun. Integritatea sportului este de o importanţă capitală pentru promovarea credibilităţii şi atractivităţii acestuia. Sportul joacă un rol important în viaţa a milioane de cetăţeni şi nu se rezumă doar la abilităţile atletice, realizările şi competiţiile sportive.

El are o semnificativă contribuţie socială, educativă, culturală şi unificatoare. Este un fenomen social care îşi aduce contribuţia la valori precum toleranţa, solidaritatea, respectarea drepturilor omului şi înţelegerea între naţiuni şi culturi şi contribuie, de asemenea, la integrarea persoanelor, indiferent de rasă, religie şi etnie", se arată în comunicatul de presă al MTS, citat de Agerpres.

Galerie Foto

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, s-a declarat mâhnit şi dezamăgit de incidentele petrecute la Bucureşti.

"Sunt mâhnit şi dezamăgit de aceste incidente. Le consider inacceptabile şi sunt ferm împotriva oricărei manifestări care derapează atât de grav de la regulile sportive şi sociale de conduită. Sportul trebuie să fie un mediu al fair-play-ului, în care rasismul şi violenţa nu au ce să caute. Astfel de acte trebuie sancţionate prompt şi drastic şi aştept ca factorii implicaţi în analiza faptelor petrecute să aplice sancţiunile care se impun pentru toţi cei vinovaţi. Spectacolul sportiv trebuie să apropie şi să unească, nu să dezbine.

Trebuie să ne aducă bucurie, nu teamă şi ură. Nu poate fi îngăduit ca terenurile de sport să fie locul de manifestare al xenofobiei, al discriminării şi acest mesaj trebuie să fie unul cât se poate de ferm, pe care să-l repetăm ori de câte ori va fi necesar. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru ca situaţii de acest fel să nu se mai repete!", a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak.

MTS apreciază că membrii Comisiei de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal ar trebui, de asemenea, să judece speţa respectivă:

"Ministerul Tineretului şi Sportului consideră că toţi factorii implicaţi în domeniul sportului trebuie se acţioneze solidar şi integrat pentru descurajarea unor astfel de atitudini şi pentru preîntâmpinarea repetării lor.

Cei abilitaţi în mod nemijlocit pentru a analiza şi sancţiona astfel de incidente sunt primii care trebuie să se sesizeze, iar Comisia de disciplină existentă la nivelul Federaţiei Române de Fotbal are o responsabilitate clară şi extrem de importantă din acest punct de vedere".

În prima etapă a Ligii a II-a, CSA Steaua a întâlnit pe teren propriu formaţia FK Csikszereda, pe care a învins-o cu scorul de 1-0.

VIDEO Rezumatul meciului Steaua - Csikszereda 1-0

Etichete: steaua , liga 2 , eduard novak , csikszereda


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

I-a spus ”NU” FCSB-ului și acum e gata să meargă la CFR! Dan Petrescu îl cere insistent

Mihai Popescu, întrebat de transferul la FCSB după umilința suferită de Farul: ”Ce interes după acest meci?”

”Credeți că Dinamo va retrograda?” Mircea Rednic: ”Nu mai vorbiți că sunt dinamovist!”

Jurgen Klopp a lămurit totul, după cearta cu Mohamed Salah

Citeşte şi

Video Liga 2 | Unirea Slobozia - Corvinul, 12:00, LIVE VIDEO, DGS 1. Rezultatele etapei 8 din play-off și clasamentul

Mioveni - Csikszereda 3-1. Prima victorie pentru echipa lui Schumacher în play-off. Robert Ilyes, descumpănit

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”