Mihai Eșanu, Christian Irobiso, Cosmin Matei, Alexandru Răuță și Răzvan Patriche, jucători Dinamo, salută galeria / Foto: Sport Pictures

Măsură drastică după retrogradarea lui Dinamo! ”Nu va mai funcționa”

articol scris de Digi Sport
03.06.2022, 18:04
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani în Liga 2, iar acum anumite măsuri se impun la formația din Ștefan cel Mare.

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al echipei, a anunțat prima măsură pe care clubul se vede nevoit să o ia în vederea restructurării bugetului pentru sezonul viitor.

Dinamo 2, desființată din nou

"Am fi renunțat deja la echipa a 2-a, dar riscam niște sancțiuni. Aceasta nu va mai funcționa. Referitor la CCJ, avem o discuție cu CS Dinamo și încercăm să stabilim un protocol de colaborare. O eventuală intrare a CS în acționariat. Protocolul cu CS Dinamo ar presupune finanțarea Centrului de Copii și Juniori.

Înțelegerea cu CS Dinamo ar fi foarte importantă, prin prisma faptului că, atunci când va fi gata stadionul, proprietarul să fie și acționar și în felul acesta să nu fim chiriași pe stadion.

Pentru intrarea în acționariat există câteva posibilități: mărire de capital social, cedarea acțiunilor, acționarii care nu contribuie financiar la menținerea activității, să fie înlocuiți în mod ostil.

De aceea am trimis adresă către acționari, să vedem în ce măsură vor înțelege să suporte obligațiile legale", a spus Răzvan Zăvăleanu într-un comunicat DDB.

Echipa secundă a clubului din Ștefan cel Mare a fost desființată prima dată în 2017, de către Ionuț Negoiță, care a luat această decizie pentru a evita costurile implicite, estimate atunci la câteva sute de mii de euro.

În vara anului 2020, odată cu venirea investitorilor spanioli, Dinamo 2 a fost reînființată, însă a rezistat doar doi ani, pentru că problemele cu banii ale clubului sunt acum mai mari ca oricând.

De altfel, Zăvăleanu a anunțat și bugetul de care are nevoie Dinamo pentru a promova în prima ligă: 200.000 de euro pe lună.

Din lotul echipei secunde au făcut parte în stagiunea recentă de Ligă a 3-a, terminată pe locul 8 de "câini", mai mulți jucători cu potențial, care ar putea să joace un rol important în Liga 2.

Printre ei se numără Ioan Borcea, Cătălin Măgureanu, Claudiu Stan, Andrei Țapurin, Costin Amzar sau David Țone, acesta din urmă unul dintre tinerii dinamoviști cel mai bine cotați.

De altfel, Țone a fost în probe la Fiorentina în vara trecută, însă prețul cerut de Dinamo, 250.000 de euro, a făcut ca trecerea sa în peninsulă să se anuleze.

Variantele de stadioane pe care le are Dinamo pentru Liga a 2-a

Gruparea din Ștefan cel Mare are momentan un viitor nesigur din toate punctele de vedere.

Totuși, una dintre întrebările care au apărut, cu privire la stadionul pe care se vor juca meciurile din stagiunea viitoare a ligii secunde a fost lămurită.

"Pe BNR (în Cotroceni) sau în Colentina. Variantele Giurgiu sau Voluntari sunt secundare", a spus Răzvan Zăvăleanu, conform unui comunicat emis de DDB pe Facebook.

De asemenea, administratorul judiciar al clubului a vorbit și despre situația financiară și bugetul necesar pentru promovarea în Liga 1.

"În afară de vânzarea de bilete și banii care vin de la DDB, mai pot intra bani din publicitate. Vom vedea ce contracte se pot prelungi și cine va mai veni alături de noi. Pentru a ne bate la promovare avem nevoie de 200.000 de euro lunar".

Stadionul din Ștefan cel Mare ar putea să fie demolat în această toamnă și în locul lui să apară o altă arenă.

CS Dinamo a predat către CNI amplasamentul, însă trebuie să se ocupe de ceea ce înseamnă demolarea arenei.

Conform directorului CNI, Adrian Ceafalan, noul stadion din Ștefan cel Mare o să coste peste 100 de milioane de euro și va avea 25.000 de locuri, fără pistă, exact cum și-au dorit suporterii.

Etichete: dinamo , liga 2 , cs dinamo , dinamo 2 , desfiintare , liga 3 , razvan zavaleanu , ccj


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Video Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”Amenințarea” lui Kylian Mbappe, după ce PSG a pierdut turul cu Dortmund din semifinalele UCL

Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric

Edin Terzic îi avertizează pe jucătorii lui Dortmund după victoria la limită cu PSG: ”Va fi o altă poveste în retur!”

Video Exclusiv Mihai Rotaru și Decebal Rădulescu, dialog încins la TV. ”Un mincinos patologic. Rapidist frustrat” / ”Nu vă e rușine?”

Citeşte şi

Exclusiv ”Milioane de euro și Dinamo e la retrogradare. Nimeni n-a mai cheltuit atât”. Nemulțumirea acționarilor

Promisiunea lui Zeljko Kopic pentru suporterii lui Dinamo înaintea meciului crucial cu ”U” Cluj

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă