Dan Alexa şi Ovidiu Burcă, la prezentarea noului antrenor al Rapidului / Captură Digi Sport

Meci de totul sau nimic pentru Rapid! Dan Alexa: "Factorul mental va fi decisiv cu Petrolul"

10.07.2020, 15:48
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid, Dan Alexa, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă online, că factorul mental va fi decisiv în meciul cu Petrolul Ploieşti, din etapa a 2-a a play-off-ului Ligii a II-a, el precizând că jucătorii săi trebuie să elimine sincopele din partida precedentă cu CS Mioveni (scor 0-0).

Dan Alexa: "Factorul mental va fi decisiv cu Petrolul, trebuie să eliminăm sincopele din meciul de la Mioveni"

"Cei de la Petrolul vor avea prospeţime atât cât vor putea. Însă au jucători care nativ stau bine fizic. Aş vrea să fie un avantaj pentru noi perioada de pauză a lor (n.r. - cauzată de testarea pozitivă a unor jucători la COVID-19) şi trebuie să profităm de lucrurile astea. În plus, trebuie să nu mai avem acele căderi de la Mioveni, acele sincope.

Factorul mental poate să fie decisiv la Ploieşti. Jucătorii au fost foarte afectaţi după egalul de la Mioveni, dar a trecut. Tot ceea ce contează este meciul de mâine, trebuie să fim pregătiţi din toate punctele de vedere, să avem încredere şi să jucăm un meci de care pe care cu rivala noastră. Petrolul a investit foarte mult, în primul an a ratat promovarea, aşa că meciul de mâine pentru cei de acolo este de viaţă şi moarte", a spus el.

Tehnicianul s-a arătat îngrijorat de căderile echipei sale din etapa precedentă. "Am controlat jocul de la Mioveni, am avut 70% posesie în prima repriză şi 79% în repriza a doua, ne-am creat câteva ocazii foarte mari, însă ce mă îngrijorează este că am avut momente în care echipa a căzut din punct de vedere mental pe nişte greşeli individuale.

Şi în asemenea meciuri factorul mental poate fi decisiv. Sunt dezamăgit după meciul de la Mioveni, însă consider că dacă am fi avut meciuri mai multe eram liniştit. Asta pentru că echipa arată potenţial. Însă avem nevoie de puncte, ele sunt mult mai importante decât jocul frumos", a explicat antrenorul.

Dan Alexa: "Turris a devenit o candidată clară la promovare"

Dan Alexa speră ca formaţia lui să profite de absenţele din lotul adversarilor. "Chiar dacă va avea trei absenţi, trei titulari mă refer, din cauza testelor pozitive, Petrolul este o echipă cu foarte mare calitate, o echipă care încearcă să joace fotbal în toate momentele jocului. Are jucători străini, dar şi români de calitate, unii au şi jucat în Liga I, au multă experienţă. Aşa că va fi un meci interesant, total diferit de ce s-a jucat la Mioveni. Pentru că Petrolul nu e o echipă care să se apere, în timp ce Mioveni 85 de minute s-a apărat cu aproape tot efectivul.

Dacă era permis accesul publicului mâine ar fi fost un adevărat spectacol. Avem nevoie de suporterii noştri, ei au forţă şi ne pot împinge de la spate. Azi la noi încă se resimte oboseala după partida de marţi, dar mai avem 24 de ore să ne revenim. Labeau va fi în lot, etapa trecută el avusese doar patru zile alături de echipă, Ionuţ Voicu a avut o problemă la spate şi se antrenează doar de două zile după o pauză de 10 zile", a afirmat Alexa.

Acesta a menţionat că Rapid păstrează în continuare şanse la promovare. "Turris a devenit o candidată clară la promovare după victoria de la Arad. Pe noi acel rezultat ne avantajează doar în situaţia în care câştigăm mâine. Iar dacă noi învingem la Ploieşti nu îi văd bine pe cei de la UTA, pentru că pot fi depăşiţi în orice moment. Noi avem şanse de promovare importante, am arătat un fotbal bun, avem potenţial, însă avem nevoie şi de puţină şansă, cum a avut Turris, ieri, la Arad", a adăugat el.

Echipa de fotbal FC Rapid întâlneşte, sâmbătă, de la ora 20:15, în deplasare, formaţia Petrolul Ploieşti, într-o partidă contând pentru etapa a 2-a a play-off-ului Ligii a II-a.

Agerpres

Etichete: antrenor rapid , dan alexa , play-off liga 2


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga

Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”

S-a rupt lanțul de iubire. Suporterii Rapidului au răbufnit după al 6-lea eșec din play-off. Ce au scandat

Citeşte şi

Surpriză! Cine este antrenorul care apare pe foaia de joc în dreptul Rapidului

Dan Alexa a retrogradat în Liga 3, la o lună după ce a fost numit antrenor principal

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”