Ovidiu Burca, antrenorul lui Dinamo / Foto: Sport Pictures

Ovidiu Burcă a ales căpitanul lui Dinamo! Nu e Valentin Lazăr: "Așa am decis eu"

articol scris de Digi Sport
28.07.2022, 10:38
  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Dinamo se pregătește de primul sezon din istorie în eșalonul secund al României, iar Ovidiu Burcă (42 de ani) are misiunea de a-i readuce pe "câini" în prim-planul fotbalului românesc,

Ovidiu Burcă a ales căpitanul lui Dinamo! Nu e Valentin Lazăr: "Așa am decis eu"

La ultima partidă amicală a lui Dinamo, încheiată cu scorul de 1-0 în fața celor de la Popești Leordeni, banderola de căpitan a "alb-roșilor" a fost purtată de Alin Dudea și nu de Valentin Lazăr, cel care a îndeplinit acest rol până la venirea lui Ovidiu Burcă. La finalul disputei, antrenorul "câinilor" a explicat de ce a făcut această alegere.

”Căpitanul trebuie să aibă anumite calități. În primul rând, Dudea este de foarte mult timp la Dinamo, este jucător care are anumite caracteristici, e jucător de centrul terenului. Dar asta nu înseamnă că Lazăr nu poate să fie și el căpitan. Așa am decis eu astăzi. Vom vedea în continuare care va fi cea mai bună alegere pentru postul de căpitan”, a spus Burcă, după meci.

Alin Dudea (25 de ani) a sosit la Dinamo în anul 2014, unde a evoluat pentru echipa secundă a clubului. De-a lungul anilor, fotbalistul a fost împrumutat la Rapid Suceava, Chindia Târgoviște sau CSM Reșița, iar din această vară s-a reîntors în "Ștefan cel Mare" și este gata să pună umărul la promovare.

Ovidiu Burcă: "E nevoie de întăriri, dar nu e ușor să convingi jucători"

În această vară, Dinamo a adus jucători experimentați: Valentin Lazăr (32 de ani, mijlocaș), Bogdan Gavrilă (30 de ani, mijlocaș), Neluț Roșu (29 de ani, mijlocaș) și Vasile Buhăescu (34 de ani, atacant).

"Mă bucură faptul că astăzi n-am primit gol, în primul rând. Dar suntem departe de forma pe care mi-o doresc. Din păcate, timpul e scurt. În primul rând, trebuie să pornim de la o organizare defensivă foarte bună.

Lucrurile sunt așa cum le știam. M-am înhămat la munca asta, n-are rost să spun ce am găsit aici. Dar ușor, ușor, lucrurile se mișcă în direcția bună. Trebuie să construim cu liniște, cu răbdare.

Nu sunt blazați jucătorii, dar nu se simt confortabil să știe că am retrogradat și este unul dintre cele mai grele momente din istoria clubului. Dar îi simt că își doresc să o readucă pe Dinamo în prima ligă.

Pe termen scurt, e nevoie de întăriri. Suntem destul de puțini. Știu că cei din conducere sunt în discuții cu mai mulți jucători. Nu e ușor să convingi jucători. Și staff-ul mi-a fost greu să-l fac. Lumea e speriată de instabilitatea care a fost la Dinamo.

Căpitanul trebuie să aibă anumite calități. În primul rând, Dudea e de mult timp la Dinamo, este jucător de centrul terenului. Dar asta nu înseamnă că Lazăr nu poate să fie și el căpitan. Buhăescu e un atacant pe profilul pe care mi-l doream și are multă experiență", a mai afirmat Ovidiu Burcă.

Etichete: ovidiu burca , dinamo capitan , alin dudea


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Universitatea Craiova - FCSB 1-0, ACUM, DGS 1. Raul Silva a deschis scorul pentru olteni

Oficial Jose Mourinho, invitat de lux la meciul ”Retragerii Generației de Aur”: ”Ne vedem curând, București”

Video Haosul de la FCU Craiova continuă! Și-a făcut praf toți colegii, după eșecul cu UTA: "Jalnici!"

Cornel Șfaițer a reacționat imediat după acuzațiile de blat! ”Rușine să vă fie” s-a auzit din tribune

Citeşte şi

Gigi Becali, ”imitat” în fotbalul românesc, dar doar până la un punct: ”Face ca unui antrenor să-i fie mult mai greu”

La șase luni de la despărțirea de Dinamo, Ovidiu Burcă le-a transmis un sfat. ”Știu că părerea mea va fi auzită”

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”