Cristi Balaj / Foto: Captură Digi Sport

Președintele CFR-ului propune o nouă inițiativă, după proiectul de lege “cu dedicație” pentru Steaua

articol scris de Digi Sport
22.04.2023, 09:09
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Proiectul de lege care prevede modificarea Legii Sportului, pentru ca CSA Steaua și alte cluburi de drept public să obțină dreptul de promovare în SuperLiga, a stârnit numeroase reacții.

Cristi Balaj propune ca statul român să sprijine toate cluburile profesioniste

FRF a anunțat că Steaua poate promova în prima ligă dacă Legea Sportului va fi schimbată până la finalul actualei stagiuni.

Această inițiativă a fost criticată de către majoritatea reprezentanților echipelor din SuperLiga și Liga a 2-a. Președintele campioanei României, Cristi Balaj, a precizat că nu vede o problemă dacă Steaua va putea să joace în prima ligă.

Totuși, Balaj (51 de ani) vine cu o propunere care vizează sprijinirea tuturor cluburilor profesioniste de către statul român.

"Nu am stat să analizăm sau să discutăm acest subiect. Eventual, ar fi o opinie personală, nicidecum cea a clubului. Din punctul meu de vedere, nu sunt probleme și nu am nimic împotrivă.

Singura discuție ar fi legată de finanțare, indiferent că vorbim despre echipa Armatei, echipa susținută de către o primărie sau de un consiliu județean, atunci deja avem discuții, pentru că în Cluj noi nu beneficiem de aceleași condiții de care beneficiază alte cluburi și nu avem ce să le răspundem părinților care au copii legitimați la clubul nostru, în momentul în care copilul lor nu beneficiază de aceleași condiții de care beneficiază alte echipe care beneficiază alte echipe care primesc bani de la stat. (n.r. - "U" Cluj). Nu doar ei, sunt mai multe cluburi care primesc bani publici.

Și atunci nu avem ce să le spunem. Dacă vrem să dezvoltăm, să ajungem să avem soluții în viitor pentru echipa națională, trebuie ca toți copiii să aibă șanse egale și să aibă posibilitatea de a fi sprijiniți în mod echitabil din bani publici, dacă se întâmplă acest lucru.

Au venit cei de la Debrecen și povesteau că statul maghiar sprijină clubul cu 40% din bugetul echipei profesioniste, care activează în prima ligă, iar contractele sunt impozitate cu 11%.

Eu nu vorbesc despre echipa Armatei, ci despre bani publici. Când o primărie finanțează o echipă, în detrimentul alteia din același oraș, nu vorbim tot despre comunism? Sunt tot bani publici, eu vorbesc la nivel macro despre condiții egale. Nu este corect ca unii să fie sprijiniți și alții nu. Indiferent că vorbim despre Armată, Poliție, Ministerul Transporturilor sau o altă instituție publică.

Haideți să spunem în felul următor, dacă vrem să sprijinim fotbalul. Nu se mai dau bani publici la cluburi. În schimb, la fiecare club profesionist, banii pe care ar trebui să-i plătească la stat, impozite, TVA, acești bani să fie reinvestiți exclusiv la copii și juniori. Atunci statul român sprijină într-adevăr sportul și vom crea soluții pentru echipa națională", a spus Cristi Balaj, pentru ProSport.

Vești proaste pentru Steaua! Anunț tranșant despre buget și dreptul de promovare în SuperLiga

Andrei Cian, managerul secției de fotbal de la CSA Steaua, a făcut un anunț descurajator pentru fanii echipei din Liga 2, în legătură cu dreptul de promovare în SuperLiga și cu bugetul pentru sezonul următor.

Andrei Cian a precizat că sunt șanse mici privind modificarea Legii Sportului într-un timp atât de scurt.

Totodată, managerul secției de fotbal a transmis că Ministerul Apărării nu va majora bugetul alocat echipei pentru sezonul 2023-2024. În aceste condiții, ar fi necesare sume importante din mediul privat pentru ca echipa să reziste în prima ligă.

"Este o lege care urmează cursul firesc al lucrurilor, să ajungă în Parlament sau în comisiile Parlamentului și acolo se vor urma pașii care trebuie. Lucrurile trebuie rezolvate acolo. Mingea nu mai este la noi în curte. Va fi greu să se rezolve foarte curând această problemă, sau într-un timp care ne-ar ajuta pe noi.

Trebuie să lăsăm lucrurile să se desfășoare într-un mod normal și natural și, în funcție de ce se rezolvă, vom vedea și noi ce pași vom avea de urmat în continuare. Opinii sunt și pro și contra. Bineînțeles că există și aceste opinii contrare care sunt mult mai mult băgate în seamă.

Asta este situația, noi trebuie să ne vedem de ce avem noi de făcut. Și să lăsăm lucrurile să meargă de la sine. Dacă aplecăm urechea la orice critică nu am mai putea să ne facem treaba. Și criticile fac parte din acest joc. Înțeleg acest lucru, vin din sport. Cu respect și o liniște din partea noastră lucrurile pot să decurgă normal.

Nu merge ca Armata să dea orice buget la fotbal și să-l folosim. Tot niște bani de la sponsori vor fi necesari. Dacă îi ofer unui sportiv 20.000 de euro pe lună, pot să dau 5.000 de euro, iar restul de 15.000 de euro trebuie să-i aduc din privat, nu de la bugetul statului. Regulile sunt foarte simple.

Acum sunt trei sponsori la Steaua. O sută, două sute de mii de euro vin, exceptând banii dați către academie. Dacă ar juca în prima ligă, cu siguranță ar veni mai mulți sponsori. Dacă ar trece această lege, ar fi mult mai ușor pentru sponsori să se apropie de echipă.

Și cu banii din televiziune se poate strânge o sumă consistentă pentru a rezista în prima ligă. Din primul an, nu poți să faci un buget pentru a te bate la titlu. Lucrurile trebuie luate treptat.

Din ce știu eu, bugetul va fi același și la anul. Bugetul de salarii este un milion de euro brut", a spus Andrei Cian, pentru Fanatik.

Etichete: steaua , csa steaua , cfr cluj , liga 2 , balaj , superliga , cristi balaj , steaua promovare


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Fotbaliștii de la FCSB, dezvăluiri neașteptate la un an după ce Farul a luat titlul. ”Nu meritau un comportament civilizat”

Ange Postecoglou, reacție sinceră după ce Tottenham a ajuns la trei înfrângeri consecutive: ”Este corect să spun”

Exclusiv Gigi Becali, sfătuit să îl transfere urgent pe Denis Alibec. ”Singurul jucător care poate face asta”

Oficial A pariat de 50 de ori și acum a primit o nouă suspendare. Ce a transmis Federația

Citeşte şi

Mioveni - Csikszereda 3-1. Prima victorie pentru echipa lui Schumacher în play-off. Robert Ilyes, descumpănit

Video Liga 2 | Mioveni - Csikszereda 3-1. Programul etapei 8 din play-off și 6 din play-out și clasamentul

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Revenire fantastică în a doua semifinală de la Madrid Open. Ce jucătoare se vor întâlni în ultimul act citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”