Ștefan Iovan / Foto: captură Digi Sport

Propunerea lui Ștefan Iovan pentru un proiect de succes la Steaua. “Toată lumea are de câștigat”

articol scris de Digi Sport
19.04.2023, 18:35
  • Futsal: CFR Timișoara - United Galați, marți, 17:00, DGS 3

  • Media: Digi Sport Special, marți, 21:30, DGS 1

CSA Steaua speră să obțină dreptul de promovare în SuperLiga la finalul sezonului 2022-2023, după ce a fost depus un proiect de lege care prevede modificarea Legii Sportului.

  • După victoria cu Dinamo, scor 2-0, CSA Steaua a revenit pe primul loc în play-off-ul Ligii 2.

Ștefan Iovan propune un proiect hibrid la CSA Steaua: bani de la stat și de la un investitor

Dacă proiectul de lege va fi adoptat în Parlament, Legea Sportului va fi modificată astfel încât cluburile de drept public să aibă posibilitatea de a evolua în ligile profesioniste. Deși în proiectul de lege nu este menționat clubul Steaua, principalul beneficiar al modificării este această echipă departamentală, finanțată de către o instituție a administrației publice centrale (MApN).

  • FRF a anunțat că Steaua poate promova în prima ligă dacă Legea Sportului va fi schimbată până la finalul actualei stagiuni.

Ștefan Iovan (62 de ani), câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, consideră că "roș-albaștrii" au nevoie atât de sprijinul statului, cât și de implicarea unui investitor, pentru ca echipa să promoveze în SuperLiga și să facă performanță.

"Sunt bucuros că am câștigat și ne menținem acolo, sus. Poate cineva se gândește și la noi... nu să promovăm acum, dar susțin ideea că brandurile mari trebuie să fie susținute. Toată lumea are de câștigat!

Nu știu dacă e o poveste (n.r. – proiectul de lege privind schimbarea Legii Sportului), dar mi-aș dori ca fotbalul să fie susținut, Steaua are nevoie de susținere. Dacă reușim să promovăm, lucrurile se simplifică din toate punctele de vedere.

În prima ligă, Steaua nu poate să stea pe locurile 10-12, pentru că suporterii sunt obișnuiți cu performanțele și n-o să accepte așa ceva.

Dacă vor veni oameni să investească la Steaua, nu vor pierde niciodată. Știu ce înseamnă Steaua, vor face performanță. Cei care investesc... le va merge afacerea din plin, numele de Steaua are o istorie în spate și trebuie susținută.

Așa-zișii patroni vin și pleacă, clubul rămâne. Nu are nimeni dreptul să spună “E echipa mea”. Eu o văd ca pe o afacere, investește bani. Apoi, dacă lucrurile nu merg, presiunea suporterilor trebuie să fie foarte mare asupra celui care investește.

Nu e în regulă ca un patron să facă doar ce vrea el. Acum zece ani, uitați-vă ce patroni erau la Pitești, Craiova, Piatra Neamț. De acolo a pornit declinul fotbalului românesc.

Când vine un om și investește într-o secție de fotbal, nu poți să rupi secția de fotbal de club. Eu așa o văd, nu văd să vină orice acționar și să se autoproclame împărat acolo. Dacă Steaua stă zece ani fără un trofeu, dau un exemplu, și nu joacă în cupele europene, ce facem? Chiar dacă bagă milioane de euro.

Cum se mișcă lucrurile acum, ce viitor are fotbalul românesc? Văd că se tot bate monedă pe “banii statului, banii statului”. Când erau banii statului, fotbalul era la un alt nivel. Statul poate să bage bani cu cap, chibzuit", a spus Ștefan Iovan, pentru Fanatik.

VIDEO Rezumatul meciului Steaua - Dinamo 2-0

Clasamentul în play-off-ul Ligii 2

Etichete: steaua , csa steaua , steaua-dinamo , liga 2 , stefan iovan , iovan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui Ebrahim Raisi. Răspunsul americanilor

Statele Unite au transmis că le-a fost solicitat ajutorul de către Iran după prăbușirea elicopterului prezidențial, duminică, accident în care președintele Ebrahim Raisi și mai mulți oficiali iranieni au fost uciși. Solicitarea iranienilor, care consideră Statele Unite și Israelul drept adversarii săi principali, a fost dezvăluită de Departamentul de Stat în cadrul unei conferințe de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Gigi Becali n-a stat prea mult pe gânduri, după ce Răzvan Lucescu a luat titlul cu PAOK

6.000.000€ pentru Dennis Man!

Patronul lui PAOK a rupt tăcerea! Ce mesaj i-a transmis lui Răzvan Lucescu

Ofertă ”de pe altă planetă”: 20.000.000 € la semnătură și 30 de milioane pe an

Pleacă de la CFR Cluj după 6 ani și jumătate și are șanse mici să ajungă la EURO

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

De la naționala Irlandei, la ”locul 6 în România”. Jurnaliștii britanici, surprinși că Neil Lennon a ales-o pe Rapid

I-au pus 28.700.000 € pe masă lui Ronaldo! Brazilianul a dat răspunsul pe loc

Englezii au dat verdictul în privința lui Radu Drăgușin, la 4 luni de la transferul la Tottenham

Mihai Stoichiță a văzut alt meci :) Cu ce echipe le-a confundat pe Dinamo și pe Csikszereda, la ieșirea din stadion

Citeşte şi

CSA Steaua i-a găsit înlocuitor lui Daniel Oprița

Oficial CSA Steaua a făcut primul transfer pentru sezonul viitor

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWKevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi în timp ce publicul îl ovaționa în picioare

Vedeta lui CSA Steaua regretă transferul la FCSB: „Am cedat presiunii lui Gigi Becali!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB poate da peste Răzvan Lucescu în Liga Campionilor! Lista completă a posibililor adversari ai campioanei României citeşte ştirea pe ziare.com

Avertismentul de la Poliția Rutieră pentru șoferii românii, la ce trebuie să fie atenți citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Motivul pentru care un bărbat l-a rugat pe vecinul său să nu-și mai lase pisicile să stea la fereastră: „Îmi e greu să mă concentrez”