Victor Pițurcă / Foto: Inquam Foto-Octav Ganea

Exclusiv Răsturnare de situație: Victor Pițurcă a anunțat de când va avea Steaua drept de promovare, dacă se schimbă legea

articol scris de Digi Sport
13.04.2023, 18:59
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Un proiect de lege a fost lansat pentru schimbarea Legii Sportului, care, dacă se va aproba, CSA Steaua va avea drept de promovare în prima ligă.

Florin Talpan a anunțat că totul se va face pe repede înainte și Steaua va fi în prima ligă încă din sezonul viitor, dar Victor Pițurcă susține că a aflat, după discuțiile cu oamenii implicați în proiect, că șansele ca Legea Sportului să se schimbe imediat sunt aproape de zero.

Victor Pițurcă: ”Nu se va putea, e clar”

Eu mi-aș dori să promoveze din sezonul ăsta, dar nu se va putea, e clar. Mie așa mi s-a spus”, a declarat Victor Pițurcă, la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Pentru ca Steaua să promoveze din sezonul viitor, trebuie să termine pe unul dintre primele două locuri din Liga 2 și ca Legea Sportului să se schimbe până în 10 mai.

Eu am susținut nu neapărat acest proiect, eu am susținut Steaua. Dacă Steaua a dispărut din prima ligă, mi-am dorit ca acest club și acest brand să revină în prim plan. Fotbalul românesc va avea doar de câștigat.

Am avut marți o întâlnire cu comandantul clubului, cu suporterii, a participat și secretarul general al MApN și câțiva oameni din politică. Am avut o discuție și mi s-a promis acest lucru, că se va schimba legea.

Se încearcă, am înțeles că domnul Dîncu a fost inițiatorul. Vreau să-i mulțumesc domnului Dîncu. Eu nu am avut încredere în dânsul, pentru că nu a făcut mai mult când a fost ministru.

Probabil, era nevoie de timp. Nu doar dânsul va avea de câștigat, pentru că steliștii îl vor respecta foarte mult, dar și fotbalul românesc și echipa națională.

Pe planetă există multe lucruri de genul ăsta. În campionatul României, mai mult de trei sferturi dintre echipe sunt susținute de primării, Steaua de ce n-ar putea fi susținută de Ministerul Apărării?

Sunt echipe din prima ligă susținute de Primării și eu nu cred că sunt susținute corect. Dacă s-ar face investigații, ar avea de suferit oamenii care susțin echipele”, a mai spus Victor Pițurcă, despre proiectul care i-ar da Stelei drept de promovare.

Cum s-ar schimba Legea Sportului

Propunerea legislativă a fost semnată de Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, senatorul Matei Constantin Bogdan și deputatul Radu Popa.

Modificarea Legii Sportului este motivată în felul următor: “Pentru maximizarea performanțelor sportive și pentru utilizarea la potențialul maxim al bazelor sportive existente la nivel național, se impune recunoașterea ca și cluburi sportive profesioniste și a persoanelor juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, măsură menită să contribuie la o mai eficientă gestionare a infrastructurii existente și fiind, de asemenea, un pas important în efortul de readucere a sportului românesc la nivelul de performanță al sportului din statele europene”.

Alineatul (1) al Articolului 31 s-ar modifica și ar avea următorul cuprins:

„Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comerciale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internaționale pe ramura de sport”.

Alineatul (3) al Articolului 31 s-ar modifica și ar avea următorul cuprins:

„Cluburilor sportive profesioniste organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează”.

Etichete: victor piturca , legea sportului , drept de promovare steaua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

Pensia lui Rică Răducanu: nu s-a ferit să spună suma pe care o încasează lunar

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv A intrat în direct la TV și a recunoscut. Dan Petrescu îl vrea președinte la CFR Cluj

”De ce FCSB?”. Marius Ștefănescu, enigmatic: ”Ce să fac, să mă pun rău cu patronul?”

La șase zile după ce a câștigat titlul, Darius Olaru a spus de la cine a primit cel mai emoționant mesaj

Ce concluzie a tras Gică Hagi, după 1-4 cu Sepsi: ”Gol pe centru ca la copii”. Precizarea făcută de ”Rege”

Citeşte şi

”Ce părere aveți de antrenorul de la FCSB?” Victor Pițurcă a dat răspunsul în patru cuvinte

500.000€ nu l-au ținut pe loc pe Victor Pițurcă! Antrenorul a spus totul acum: ”Puteam să-mi cer salariul pe trei ani”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”