Gigi Becali / Foto: captură Digi Sport

Exclusiv Răzvan Zăvăleanu, replică dură după sfaturile primite de la Gigi Becali: "Să-și vadă de antrenoratul lui"

articol scris de Digi Sport
01.02.2023, 20:43
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Gigi Becali i-a oferit lui Dinamo soluția salvatoare pentru ieșirea din marele impas în care se află. Patronul de la FCSB i-a ținut lui Răzvan Zăvăleanu o adevărată "lecție" de economie și de drept comercial. Și a făcut-o chiar de două ori.

Răzvan Zăvăleanu: "Gigi Becali să-și vadă de antrenoratul lui"

Între timp, a venit și replica administratorului special al lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu.

"Eu sunt pentru specializare, fiecare să-și vadă de treabă. Noi, de insolvență, iar Gigi Becali, de antrenorat. Și să nu ne mai băgăm peste ce face fiecare, pentru că intrăm pe teren minat.

El are experiență vastă cu insolvența, pentru că nu am văzut multe societăți ca Avicola Iași, care să fie de 13 ani în insolvență. De ce nu a aplicat acolo soluția pe care ne-a dat-o nouă?

Pur teoretic, soluția ar fi extraordinară, dar domnul Becali ar trebui să se înscrie în DDB și să aducă bani. Eu îi mulțumesc mult pentru grija pe care o are pentru Dinamo, convins de bunele sale intenții.

Să faci politica financiară a DDB-ului, de la distanță, e ușor. Oamenii ăștia din DDB, care pun ultimul leu al familiilor lor, nu sunt în măsură să aducă sute de mii sau milioane", a spus Răzvan Zăvăleanu, la Fotbal Club.

  • Pe 13 decembrie 2022, planul de reorganizare modificat a fost respins.

Ce soluție i-a propus Gigi Becali lui Zăvăleanu, pentru a salva Dinamo

"La Dinamo, e clar. Sunt niște creditori la masa credală. DDB trebuie să ia creditorii și să-i întrebe: 'Cât ai, bă, de luat? 300.000? Îți dau 100.000. Cât ai de luat?400.000? Îți dau 100.000. Că oricum pierzi banii de tot dacă intru în faliment!' Așa am procedat și eu cu unele societăți.

Dacă DDB procedează așa, devine creditor majoritar la masa credală, șterge datoriile prin vot și cu asta basta. Dacă nu faci așa, intri în faliment, o iei de la zero, dar rămâi cu datoriile vechi, pentru că UEFA te recunoaște ca fostul club.

DDB, cumpărați creanțele cu câteva sute de mii de euro, ștergeți datoriile și gata! Dacă cei din DDB nu fac așa acum, vor fi praf! Vai de capul lor! Nu-i învață nimeni. Zăvăleanu și Badea știu asta, dar ei au interese. Treaba e că, după ce ștergi datoriile, trebuie să ai bani să ții echipa. De unde?", a spus Becali.

  • Dinamo a intrat în insolvență pe 29 iunie 2021. Echipa a retrogradat apoi în Liga 2, după 74 de ani, pe 29 mai 2022.

Răzvan Zăvăleanu știe soluția pentru a salva Dinamo

"Soluția e aceeași ca și cea de la debutul acestei proceduri de insolvență, găsirea unui investitor care are de unde să aducă bani și să suporte cheltuielile unei asemenea companii.

Clubul are un plan de reorganizare, doar că sumele sunt destul de mari. Probabilitatea să se rezolve este să se aprobe modificarea planului de reorganizare, pentru că automat scad datoriile.

Este un apel pe rol, încă nu am primit termen. Oricare variantă susceptibilă de a rezolva problemele echipei este de luat în considerare, fie că vorbim de apel, fie de modificarea planului de reorganizare.

Nu știu dacă vor fi ambele în același timp. Teoretic, e posibil și ambele, dar și unul dintre ele. Nu putem vorbi despre colaps. Orice companie în insolvență e cu sabia deasupra capului, dar nu e cazul lui Dinamo atâta timp cât suporterii fac eforturi majore și susțin în contintare activitatea echipei", a explicat Zăvăleanu.

Etichete: dinamo , gigi becali , insolventa dinamo , razvan zavaleanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Exclusiv ”Milioane de euro și Dinamo e la retrogradare. Nimeni n-a mai cheltuit atât”. Nemulțumirea acționarilor

Exclusiv Dinu Gheorghe, mesaj direct pentru Dan Șucu: ”Gigi Becali l-a avertizat”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă