Costel Enache, antrenor al celor de la Petrolul/ foto: Sport Pictures

Reacţia Petrolului după ce echipa din Ploieşti este considerată "focar de coronavirus"

02.07.2020, 14:55
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Cinci jucători ai echipei de fotbal Petrolul Ploieşti au fost depistaţi pozitiv la COVID-19. Directorul sportiv al clubului, Costel Lazăr, a declarat joi că testele vor fi repetate pentru că sunt considerate neconcludente.

Clubul riscă o amendă consistentă.

"Repetăm testele pentru că unele dintre ele nu sunt concludente. Nominal nu vă pot spune nimic, dar ca număr, da, e vorba de 5 fotbalişti. Le repetăm în cursul zilei de astăzi, până diseară o să avem rezultatele. Noi am mai avut o situaţie când s-au anulat testele, probabil o greşeală de transport sau recoltare.

Mai sunt probleme cu aparatele. Când echipa era în carantină am avut o situaţie în care ni s-a spus că aparatele nu le poate citi şi trebuie să le repetăm. E o problemă pe care până diseară o clarificăm", a declarat Costel Lazăr pentru Agerpres.

  • Conform protocolului medical, echipa va fi programată la meciuri doar dacă numărul celor infectaţi va fi mai mic de 3.

Ploieştenii sunt siguri că meciul Petrolul-Rapid se va disputa

Oficialul Petrolului speră ca noile teste să fie negative, astfel încât activitatea echipei să nu fie perturbată.

"Meciul cu Rapid e săptămâna viitoare, de ce să nu se mai pună în discuţie? Dacă testele vor fi negative, de ce să intrăm din nou în izolare 14 zile, că nu înţeleg? Noi trebuie să intrăm în carantină de două ori? Noi sperăm să fie negative testele şi să nu fie cazul.

Cei de la DSP nici nu au primit rezultatele şi ies cu fel de fel de declaraţii. Deocamdată nu se pune problema ca jucătorii să fie internaţi în spital. Ei trebuie să declanşeze o anchetă în momentul în care vor ieşi pozitivi, noi sperăm să nu fie cazul", a mai spus Lazăr.

  • Conform progamului, partida cu giuleştenii ar trebui să se dispute săptămâna viitoare, pe Digi Sport 1.

În urma testelor pozitive de la Petrolul Ploieşti, numărul cazurilor de COVID-19 din fotbalul românesc se ridică la 10. De la reluarea Ligii I, au fost confirmate 3 cazuri de infectare cu COVID-19, unul la un angajat al clubului Dinamo şi două la FC Botoşani, medicul echipei şi un jucător, fără să punem la socoteală angajatul de la marketing care nu a mai fost la club de la începutul pandemiei. 

De asemenea, la 24 iunie, doi fotbaliştii ai echipei din Liga a II-a Concordia Chiajna, Andrei Marc (27 ani) şi Ionuţ Biceanu (26 ani), au fost testaţi pozitiv.

Echipa de fotbal Petrolul Ploieşti ar trebui să întâlnească, sâmbătă, de la ora 17:00, în deplasare, formaţia UTA Arad, într-o partidă contând pentru prima etapă a play-off-ului de promovare a Ligii a II-a. Toate meciurile din play-off sunt în direct la Digi Sport.

Conform deciziei Comitetului de Urgenţă al FRF din 14 mai 2020, care a fost validată în cadrul şedinţei Comitetului Executiv din 27 mai 2020, sezonul 2019-2020 al Ligii a II-a se va încheia cu un play-off de promovare între ocupantele primelor şase locuri ale clasamentului la momentul întreruperii cauzate de pandemia COVID-19.

Echipele participante intră în play-off-ul care se va disputa în 5 etape (o singură manşă) cu jumătate din punctele acumulate până la data de 16 martie 2020. Punctajul cu care cele şase formaţii vor intra în play-off este următorul: UTA Arad - 25 de puncte; CS Mioveni - 20 de puncte; Turris Oltul Turnu Măgurele - 20 de puncte; FC Argeş - 19 puncte; Petrolul Ploieşti - 19 puncte; FC Rapid - 19 puncte.

Formaţiile clasate pe primele două locuri la finalul play-off-ului vor promova direct în Liga I, în timp ce echipa de pe poziţia a treia va disputa cu joc de baraj în dublă manşă cu locul 6 din play-out-ul Ligii I. Meciurile de baraj se vor disputa pe 5 şi 9 august 2020.

Agerpres


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

FCSB-iștii iau cu asalt Arena Națională! Câte bilete s-au vândut deja, cu mai mult de o săptămână înainte de meciul cu CFR

Foto Liverpool și-a prezentat echipamentul pentru sezonul viitor! Primul din noua eră fără Jurgen Klopp

”Nu primesc foarte mulți bani la FCSB”. Ce salariu are campionul României

Foto ”Dezgustător!” Faza Campionatului Mondial: a omorât o muscă și a mâncat-o în fața tuturor. Reacția jucătorului

Citeşte şi

Exclusiv Steaua, răspuns oficial după ce Gigi Becali a cerut ca FCSB să joace în Ghencea. Decizia "militarilor"

Video Exclusiv Ilie Dumitrescu s-a amuzat copios după ce a văzut fotografia cu Adi Popa și iubita sa: "Glumesc!"

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat