Ovidiu Burcă în timpul unui meci pentru Dinamo / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Situația financiară la zi a lui Dinamo + Ce a spus Burcă după vestea că Steaua ar putea avea drept de promovare în acest sezon

articol scris de Digi Sport
06.04.2023, 18:05
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Dinamo a avut un start bun în play-off-ul din liga secundă, cu o remiză și o victorie, și se află la 9 puncte de liderul Poli Iași.

Ovidiu Burcă nu crede că Steaua poate promova în acest sezon

"Câinii" își fac speranțe mari la promovare, iar antrenorul Ovidiu Burcă e convins că echipa sa are șanse mari. În etapa următoare, dinamoviștii primesc vizita Oțelului antrenat de Dorinel Munteanu.

"E un meci foarte important, nu crucial, pentru că mai sunt multe puncte în joc, orice meci e pe muchie de cuțit. O victorie ar fi importantă, pentru că venim după câteva meciuri în care am jucat bine. Dar nu cred că e decisiv", a spus Burcă, la Fotbal Club.

  • Meciul Dinamo - Oțelul, din etapa a treia a play-off-ului, se joacă vineri, 7 aprilie, de la ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

CSA Steaua se află pe locul secund în play-off-ul, iar unele zvonuri spuneau că "roș-albaștrii" ar putea căpăta dreptul de promovare chiar din acest sezon, cu toate că e greu de crezut.

"Eu nu cred în scenariul ăsta, pentru că nu cred că e posibil așa ceva(n.r.: ca Steaua să aibă drept de promovare în acest sezon). A tot existat această discuție pe parcursul acestui sezon, dar se știe că regulamentele nu se pot schimba în timpul campionatului.

Cel mai devreme, dacă se vor organiza din punct de vedere administrativ, anul viitor pot intra în cursa de promovare", a spus Burcă.

Clasament play-off Liga 2, înainte de etapa a treia / Foto: Digi Sport

Ovidiu Burcă: "Luna aceasta o să ajungem la zi cu banii"

Antrenorul dinamovist a explicat ce a contat cel mai mult pentru ca Dinamo să-și regăsească liniștea după câțiva ani extrem de tulburi. În plus, jucătorii sunt aproape la zi și cu salariile, după venirea noilor investitori. De aici și încrederea în promovare.

"Acum avem foarte multă liniște, s-au rezolvat multe din probleme, această stare de incertitudine legată de viitorul clubului s-a rezolvat, investitorii au venit, au un plan foarte clar.

Suntem aproape la zi, cred că luna aceasta o să ajungem la zi. Nu se știa dacă va veni cineva care să poată trece de hopul cu licențierea, asta e în regulă acum, e primul hop pe care trebuie să-l trecem.

Sunt niște datorii către foști jucători și antrenori, dar s-a ajuns la înțelegeri cu mulți dintre aceștia. Din punct de vedere al reorganizării, e nevoie ca acel plan să fie aprobat și, din acel moment, cred că lucrurile vor căpăta o mai mare claritate. S-a depus un nou plan de reorganizare, vom vedea dacă va avea sorți de izbândă.

Eu cred, cu toată ființa mea, că putem promova. Eu spuneam că cel mai important hop era să prindem play-off-ul, pentru că era un decalaj mare. Dar la ce se întâmplă la club, la starea de spirit care s-a creat, îmi dă mare încredere că se poate promova.

Ce am văzut în ultimul timp îmi dă speranțe foarte mari. Nu am mai pierdut de la Iași. Am crescut de la meci la meci, avem o coeziune foarte bună, eu cu jucătorii, cu suporterii.

E o diferență al nivel individual față de echipele de primă ligă, dar nu mi se pare atât de mare față de unele echipe din prima ligă. Am jucat cu Petrolul, chiar dacă a fost un amical și nu e relevant, dar de la nivelul ierbii poți să simți unele lucruri. Și, sincer, nu văd o diferență enormă. Chiar dacă atenția noastră e să promovăm direct, pentru că la baraj e greu, e vorba totuși de o echipă de Liga 1", a explicat Burcă.

Dinamo e la 9 puncte de liderul Poli Iași

Ovidiu Burcă a comentat și pe marginea criticilor pe care le-a avut în mod public la adresa propriilor jucători, la jumătatea lunii ianuarie. El crede că acel moment "i-a trezit" pe fotbaliști.

"Am luat niște decizii și cred că au fost foarte corecte, indiferent cum au considerat unii sau alții acea ieșire a mea. Cred că am luat cea mai bună decizie, chiar și acea luare de poziție în mod public față de mentalitatea din vestiar.

Cred că am făcut bine, am transmis un mesaj de autoritate pe care ultimii antrenori de la Dinamo nu neapărat că nu l-au transmis și ei, dar și ceea ce s-a întâmplat ulterior, cu susținerea oficialilor, eu cred că am limpezit și asta cu poziția antrenorului în cadrul clubului", a spus Burcă.

Etichete: ovidiu burca , datorii dinamo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Gigi Becali, ”imitat” în fotbalul românesc, dar doar până la un punct: ”Face ca unui antrenor să-i fie mult mai greu”

La șase luni de la despărțirea de Dinamo, Ovidiu Burcă le-a transmis un sfat. ”Știu că părerea mea va fi auzită”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă