Victor Angelescu, în studioul Digi Sport / Foto: Captură Digi Sport

Exclusiv Victor Angelescu, revoltat de proiectul de lege pentru Steaua: “Ne întoarcem în comunism!”

articol scris de Digi Sport
13.04.2023, 19:13
  • Media: Fotbal Club, vineri, 19:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - Rapid, vineri, 20:30, DGS 1

CSA Steaua speră să obțină dreptul de promovare în SuperLiga la finalul sezonului 2022-2023, după ce a fost depus un proiect de lege care prevede modificarea Legii Sportului.

  • CSA Steaua ocupă locul doi în play-off-ul Ligii 2, după trei runde, la un punct de liderul clasamentului, Poli Iași.

Victor Angelescu: "E o aberație! Să joace Armata cu Poliția și cu Căile Ferate"

Dacă proiectul de lege va fi adoptat în Parlament, Legea Sportului va fi modificată astfel încât cluburile de drept public să aibă posibilitatea de a evolua în ligile profesioniste.

Deși în proiectul de lege nu este menționat clubul Steaua, principalul beneficiar al modificării este această echipă departamentală, finanțată de către o instituție a administrației publice centrale (MApN).

  • FRF a anunțat că Steaua poate promova în prima ligă dacă Legea Sportului va fi schimbată până la finalul actualei stagiuni.

În direct la Digi Sport, Victor Angelescu, unul dintre acționarii Rapidului, s-a declarat revoltat de acest demers și a vorbit despre "întoarcerea la comunism".

Victor Angelescu (38 de ani) a cerut o intervenție promptă din partea FRF și LPF pentru a clarifica această situație.

"Mi se pare o aberație! Statul trebuie să sprijine sportul, dar nu în acest fel. Este aberant pentru că practic ne întoarcem în comunism. Să vină și Poliția, Căile Ferate, să-și facă echipe, ca pe vremuri. Să joace Armata cu Poliția și cu Căile Ferate!

Nu mi se pare o inițiativă normală, nu cred că se mai întâmplă altundeva în Europa așa ceva. Vrem să investim, dar nu este o luptă corectă. Unii sunt pe plani privați, unii sunt pe banii tuturor!

Nu e normal ca statul să bage bani la o echipă din Liga 1. În Germania, statul a ajutat enorm echipele, dar în infrastructură și în juniori.

Avem Federația și Liga, trebuie să intervină în acest moment. Nu cred că Federația poate să fie de acord cu așa ceva. Dacă Steaua poate să joace în Liga 1 și se califică pentru cupele europene, ce se întâmplă? Eu știu că n-au voie echipele departamentale în cupele europene", a spus Victor Angelescu, la emisiunea Fotbal Club.

Florin Talpan anunță cum se poate implementa noua lege pentru ca Steaua să promoveze chiar din acest sezon

"E un demers pe care eu l-am făcut de anul trecut, înainte de aniversarea CSA. Nu am înțeles de ce s-a tras atât de timp. Toată lumea își dă cu părerea, e o situație confuză. Trebuia încă de anul trecut să dea drumul acestui demers.

Cred că în 2-3 săptămâni ar trebui să fie rezolvată problema. E timp suficient, dacă se vrea, se poate face. Dacă nu, nu se face nimic. Eu o consider o problemă națională și cred că și dumneavoastră. E un caz foarte mediatizat. Cred că trebuie rezolvat, să nu mai tragem de timp, nu face bine nimănui chestia asta.

Trebuie să câștigăm cu Dinamo și să terminăm pe locul 1, avem o echipă foarte bună, campionatul în Liga 2 nu e atât de tare încât să avem echipe foarte grele. Trebuie să terminăm pe locul 1, între timp se rezolvă și această problemă și de anul viitor se poate evolua în Liga 1. Suntem în termen, avem tot timpul necesar, trebuie să existe voință.

Nu e o lege atât de complicată, durează câteva minute să citești, e ceva simplu. Nu e ca și cum lucrezi la pensii speciale, e o chestie simplă. Suntem pe calea cea bună, așteptăm să se rezolve, de aceea e în regim de urgență. Maxim 2-3 săptămâni ar trebui să dureze, nu mai mult.

Între timp se termină și campionatul, nu văd cine s-ar putea opune. Dacă terminăm pe locul 1, avem și baza și tot ce ne trebuie, ar fi culmea să dăm dreptul altei echipe, care nici nu are stadion. Eu zic că îndeplinim toate condițiile, trebuie să ne dea și nouă posibilitatea", a spus Florin Talpan, la Liga Digi Sport.

Conținutul proiectului de lege pentru modificarea Legii Sportului

Galerie Foto

Modificarea Legii Sportului este motivată în felul următor: “Pentru maximizarea performanțelor sportive și pentru utilizarea la potențialul maxim al bazelor sportive existente la nivel național, se impune recunoașterea ca și cluburi sportive profesioniste și a persoanelor juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, măsură menită să contribuie la o mai eficientă gestionare a infrastructurii existente și fiind, de asemenea, un pas important în efortul de readucere a sportului românesc la nivelul de performanță al sportului din statele europene”.

  • Alături de Vasile Dîncu, ceilalți parlamentari PSD care au semnat propunerea legislativă sunt senatorul Bogdan Matei și deputatul Radu Popa.

Alineatul (1) al Articolului 31 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comericale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internționale pe ramura de sport”.

Alineatul (3) al Articolului 31 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Cluburilor sportive profesioniste organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează”.

Etichete: steaua , csa steaua , liga 1 , lpf , rapid , liga 2 , frf , superliga , steaua promovare , victor angelescu , proiect de lege


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027

Un oraș liniștit de coastă din statul indian Gujarat a atras mai multă atenție în luna martie decât Davos și Coachella. Miliardari și vedete din toată lumea au zburat la Jamnagar, depășind capacitatea micuțului aeroport cu avioanele lor private și zborurile charter. Cu toții au venit să petreacă împreună cu cel mai bogat om din Asia, Mukesh Ambani, unul dintre cei trei bărbați care joacă un rol fundamental în procesul de transformare a Indiei într-o superputere economică, potrivit CNN.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Ilie Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros”

Video Scandal uriaș după Real Madrid - Bayern: nemții au egalat în minutul 90+13, dar degeaba! Eroare gravă de arbitraj

Foto A fost sau n-a fost ofsaid? Tehnologia a intervenit, în cazul fazei decisive care a declanșat scandalul din Real - Bayern

Specialistul a explicat tot, după faza decisivă care a declanșat un scandal uriaș la Real - Bayern + Momentul, cadru cu cadru

Qatarul trece la fapte după eșecul din Champions League: transfer de 100.000.000€ la PSG!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Darius Olaru le-a găsit o nouă meserie lui Florinel Coman și Denis Alibec

Record absolut! A scris istorie și este singurul care a ajuns în a 9-a finală UEFA Champions League

Exclusiv Ioan Ovidiu Sabău n-a semnat prelungirea contractului cu 'U' Cluj! Precizarea făcută în direct

Gigi Becali a vorbit despre transferurile lui Denis Alibec și Louis Munteanu la FCSB

Citeşte şi

Exclusiv Un membru al ”Generației de Aur” a văzut că Dan Șucu vrea să-l aducă pe Mircea Lucescu la Rapid și a reacționat

Exclusiv Claudiu Niculescu a analizat criza de la Dinamo, care e cu un pas în Liga 2

PEROZAlina Pușcău, toată o sclipire, într-o rochie decoltată și paietată, la o petrecere ținută după Met Gala. E senzualitatea în persoană

FILM NOWUna dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă

Gigi Becali, dezvăluire tare: a băgat 500.000 de euro în campania finei sale! „Nu am nevoie de DNA, o fac publică” citeşte ştirea pe Prosport.ro

EXCLUSIV. De ce Mircea Lucescu a refuzat implicarea la o echipă românească. Clubul din Turcia este prima variantă dar și grecii îl caută citeşte ştirea pe ziare.com

Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale