Steaua a câștigat toate cele 18 meciuri disputate în acest sezon în Liga 4 / Foto: Sport Pictures

Bătăi de cap pentru Steaua. "Militarii", față în față cu două play-off-uri și un baraj pentru a obține promovarea în Liga 3

12.05.2020, 17:15
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

FRF a anunțat oficial că meciurile din Liga 3 nu se vor mai relua în acest sezon, dar Liga 4 ar putea continua.

În cazul Ligii 4, FRF a comunicat faptul că echipele promovate în Liga 3 vor fi stabilite în urma unor mini-grupe între campioanele fiecărui județ, dar campioanele vor fi desemnate pe merit sportiv. În acest context, echipele din Liga 4 pe București sunt gata să revină pe gazon.

Președintele AMFB: "Putem avea play-off cu primele șase clasate, apoi acel tradițional play-off cu patru echipe"

Președintele AMFB, Marian Lumânare, a spus că există o variantă pentru reluarea Ligii 4: "Până acum este sigur că se vor relua antrenamentele de la 1 iunie. Federația ne-a dat autonomie, dar totul depinde de Guvern. Așteptăm directiva Guvernului României dacă putem relua campionatul pe 15 iunie. Din cele 16 echipe din campionat, 12 vor să continuăm sezonul.

Una dintre variantele pentru a finaliza acest sezon este cu play-off și play-out. Primele șase echipe să joace între ele, iar cele mai bune patru să se califice apoi în acel play-off tradițional cu patru echipe.
Ca stadioane pentru disputarea play-off-ului, care din păcate se va disputa în acest an fără spectatori, ne gândim la următoarele: Daco-Getica, Dinamo sau Romprim", a spus Marian Lumânare, pentru Steaua TV.

Play-off, play-off și baraj pentru Steaua, în drumul spre Liga 3

Steaua ar putea fi nevoită să joace două play-off-uri în Liga 2 și un baraj pentru a obține promovarea în Liga 3. Dacă varianta AMFB va fi pusă în aplicare, Steaua se va duela cu Rapid 2, Bucharest United, Progresul 2005, AFC Asalt și Metaloglobus 2 în primul play-off.

Fiind lider autoritar, cu victorii pe linie, Steaua nu are cum să rateze accederea în play-off-ul dedicat primelor 4 clasate din Liga 4, unde punctele acumulate în sezon se șterg. În același timp, Metaloglobus 2 nu poate ajunge pe primele 4 poziții, având numai 25 de puncte acum.

Campioana Bucureștiului, care va fi decisă în al doilea play-off, va merge apoi la barajul pentru Liga 3, unde se va duela cu alte două campioane. Inițial câștigătoarea Ligii 4 ar fi trebuit să înfrunte campioana județului Giurgiu, dar lucrurile s-au schimbat după ce FRF a anunțat că nicio echipă din Liga 3 nu va retrograda.

Rapid 2 vrea să termine sezonul pe teren și să obțină calificarea la barajul pentru Liga 3

Rapidiștii aflați la echipa secundă a clubului vor cu orice preț să termine sezonul pe teren, pentru a nu trăi cu impresia că au jucat degeaba până acum. Într-un comunicat postat pe Facebook, clubul Rapid anunță că echipa din Liga 4 are ca obiectiv promovarea în Liga 3: "Promovarea în Liga 3 trebuie să se decidă pe teren.

FC Rapid 1923 II a pornit la drum, în vara anului trecut, cu scopul de a produce jucători pentru echipa mare și de a-i crește pe tineri într-un spirit combativ și performant.

Cu o echipă foarte tânără, formată în totalitate din jucători de cel mult 19 ani, Rapid II a reușit un parcurs excelent în actualul sezon de Liga 4, ocupând poziția secundă, după 18 meciuri disputate, și așteaptă cu mare interes reluarea campionatului pentru a ataca play-off-ul.

Jucătorii noștri s-au antrenat, de acasă, pe toată durata pandemiei de coronavirus cu un singur gând, acela de a depăși CSA Steaua și de a promova în cel de-al treilea eșalon.

Având în vedere că Federația Română de Fotbal a stabilit ca turneul de baraj pentru accederea în Liga 3 să se dispute undeva la finalul lunii iulie sau începutul lui august, susținem că un play-off cu primele patru sau cinci echipe (deoarece ocupantele locurilor 4 și 5 sunt la egalitate de puncte) ale seriei bucureștene este maniera cea mai transparentă în care se poate desemna formația ce va merge la barajul interjudețean de promovare", se arată în comunicatul emis de Rapid.

  • Tragerea la sorți pentru stabilirea mini-grupelor aferente barajului pentru promovarea în Liga 3 va fi efectuată la o dată ulterioară cu mențiunea că se păstrează împărțirea pe zone geografice deja comunicată de FRF pentru organizarea barajului anterior menționat.

VIDEO Steaua a ratat dramatic promovarea în Liga 3 anul trecut, după un eșec în fața lui Carmen București

Etichete: frf , meciuri steaua , liga 4 , promovare steaua , meciuri liga 3


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga

Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”

S-a rupt lanțul de iubire. Suporterii Rapidului au răbufnit după al 6-lea eșec din play-off. Ce au scandat

Citeşte şi

Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024

Și-a aflat sentința! Câte etape de suspendare a primit Bogdan Andone după criza de nervi din FC Botoșani - Dinamo

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”