Daniel Pancu a vorbit despre posibila revenire a lui George Copos la Rapid

Pancu: "La Rapid, George Copos era egal cu performanța"

11.12.2018, 15:13
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid, Daniel Pancu, a declarat, marţi, că prezenţa fostului acţionar George Copos la evenimentul organizat de Primăria Sectorului 1 şi cadourile pe care le-a făcut jucătorilor pot anunţa "anumite lucruri pentru viitor", făcând referire la o posibilă revenire a acestuia la gruparea alb-vişinie.

"Nu m-a surprins prezenţa dânsului aici, pentru că vorbisem la telefon acum o săptămână. Dar nu credeam că vine. Nu ştim ce e în cutiuţele astea de la dânsul (n.r. - cadourile de la George Copos). Degeaba glumim. Când era promisiune, era promisiune. La Rapid, George Copos e egal cu performanţa. Am fost emoţionat, pentru că eu nu am crezut, nu l-am crezut că vine. Nu ştiu dacă se întoarce. Dar faptul că a fost prezent fizic aici poate anunţa anumite lucruri pentru viitor. Pentru că oricum ştiu că dânsul a fost alături de noi şi ne-a susţinut de la începutul acestui proiect. Am mai avut ocazia să fim împreună de două, trei ori de la demararea acest proiect", a afirmat el.

"Când spui oameni puternici, oameni potenţi financiar, spui forţă la un club. Şi noi toţi ne dorim acest lucru pentru Rapid. Locul Rapidului este în Liga I, în cupele europene din punctul meu de vedere. Doar că fără susţinere financiară nu se va putea niciodată. Noi i-am mai făcut invitaţii domnului Copos şi la meciurile cu Steaua (n.r. - din Liga a IV-a). Atunci a spus că încă nu e momentul, dar probabil pe viitor va veni", a adăugat Pancu.

Tehnicianul formaţiei din Liga a III-a a menţionat că aportul suporterilor a fost unul extrem de important în proiectul reînfiinţării echipei giuleştene. "E un nou început pentru un club de tradiţie care încearcă să revină acolo unde îi este locul. Aportul suporterilor a contat foarte mult, pentru că fără ei era mult mai greu de realizat acest lucru. Şi cred că şi presei a lipsit, pentru că doi ani nu s-a vorbit absolut deloc despre Rapid şi cred că lucrul ăsta s-a simţit. Au fost mulţi suspicioşi, cârcotaşi. Am participat în această sală cinci persoane anul trecut, eu, domnul primar, Daniel Niculae, Constantin Schumacher şi Ovidiu Burcă. În acest moment mai suntem doar trei. Rapidul trebuie să ajungă acolo unde îi este locul. Eu am avut încredere de la început în acest proiect, nu am avut niciodată vreun gând de abandon. Locul Rapidului este în prima ligă, sperăm să ajungem cât mai repede acolo. Până acum tot ce ne-am propus s-a realizat", a menţionat Pancu.

"Anul a fost foarte bun, şi pentru mine, şi pentru Rapid. A fost promovarea din Liga a IV-a în Liga a III-a. Acum suntem pe primul loc la sfârşitul turului de campionat. Mai sunt 14 meciuri pentru noi. Nu există dezamăgiri. A, poate doar meciul acela din Cupă, cu Turnu Măgurele, care cred că a fost un accident. Rapidul cu siguranţă va ajunge în Liga I. Sperăm să se întâmple acest lucru la sfârşitul sezonului viitor de Liga a II-a. Toţi ne dorim, cu toate că anul viitor va fi un an foarte greu", a mai afirmat Daniel Pancu.

Fostul acţionar al FC Rapid, George Copos, a oferit, marţi, cadouri de final de an jucătorilor echipei giuleştene, care activează în prezent în Liga a III-a, în cadrul unui eveniment organizat la sediul Primăriei Sectorului 1.

Prezenţa celui care a finanţat timp de 20 de ani gruparea alb-vişinie a fost una surprinzătoare având în vedere faptul că George Copos, condamnat în dosarul Transferurilor în 2014, a afirmat în mai multe rânduri că nu va mai reveni niciodată în fotbal.

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că fostul acţionar George Copos va sprijini financiar gruparea FC Rapid în momentul în care aceasta va promova în Liga I. "Discut de mai mult timp cu domnul Copos despre o implicare a sa la Rapid. Iar dânsul a promis că va sprijini echipa atunci când va ajunge în Liga I. Nu am ajuns atât de departe încât să stabilim dacă va fi acţionar sau nu, însă mi-a promis că va sprijini financiar echipa. Acum rămâne ca noi să facem tot posibilul pentru ca Rapidul să promoveze în Liga a II-a, iar apoi în Liga I", a spus Tudorache.

Istoricul lui George Copos la Rapid

George Copos a preluat clubul de fotbal Rapid în anul 1993, iar în 2013 a vândut pachetul majoritar de acţiuni oamenilor de afaceri Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu. Pe parcursul celor 20 de ani în care a finanţat clubul, Rapid a câştigat două titluri în Liga I (1999, 2003), 4 Cupe ale României (1998, 2002, 2006 şi 2007) şi 4 Supercupe ale României (1999, 2002, 2003 şi 2007). Tot în aceeaşi perioadă, formaţia alb-vişinie a reuşit cel mai lung parcurs din istoria sa în cupele europene, atingând faza sferturilor de finală ale Cupei UEFA în 2006.

De numele lui George Copos se leagă însă şi începutul crizei financiare a clubului, fostul acţionar deschizând procedura de insolvenţă a FC Rapid în 7 decembrie 2012. George Copos a vândut acţiunile către Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu în 2013, iar ulterior aceştia le-au cedat omului de afaceri basarabean Valerii Moraru în 2014. Noul finanţator Valerii Moraru nu a reuşit să achite datoriile clubului, iar după doi ani, în vara anului 2016, Tribunalul Bucureşti a declarat falimentul FC Rapid. Un an mai târziu, în 2017, printr-o iniţiativă a foştilor jucători Daniel Pancu şi Daniel Niculae, sprijiniţi de Primăria Sectorului 1, echipa Rapid a fost reînfiinţată, pornind din Liga a IV-a. În prezent, FC Rapid, care a preluat prin licitaţie toate mărcile, siglele şi culorile grupării aflate în faliment, activează în Liga a III-a, avându-l ca acţionar majoritar cu 40% pe omul de afaceri Victor Angelescu.

AGERPRES

Etichete: george copos , daniel pancu , george copos rapid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare

În timpul interviurilor pentru angajare, candidații pot avea parte de întâmplări neplăcute sau umilitoare și de multe ori sunt discriminați fățiș din cauza vârstei, a sexului sau a aspectului fizic. BBC a adunat într-un material cele mai ciudate experiențe avute în timpul interviurilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Reacția presei din Ungaria, după scandările xenofobe de la Farul - Sepsi

S-a terminat: pleacă de la Real Madrid după 12 ani! Spaniolii au anunțat unde va merge

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

I-a spus ”NU” FCSB-ului și acum e gata să meargă la CFR! Dan Petrescu îl cere insistent

Citeşte şi

Exclusiv Daniel Pancu a spus lucrurilor pe nume, după ce a văzut situația în care a ajuns Rapid: ”Sunt foarte trist”

Exclusiv George Copos lasă de înțeles că Mircea Lucescu vrea la Rapid. ”E unic! L-aș aduce cu ochii închiși”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”