Theo Hernandez a înscris în minutul 90 golul de 3-2 pentru Franța în meciul cu Begia, din semifianlele Ligii Națiunilor / Foto: Getty Images

Video Belgia - Franța 2-3. Electrizant! Echipa lui Deschamps a întors scorul de la 0-2 și va juca finala Ligii Națiunilor, cu Spania

articol scris de Digi Sport
07.10.2021, 23:40
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Se știe finala din Liga Națiunilor. Spania va întâlni Franța, care a revenit incredibil cu Belgia, după ce a fost condusă la două goluri diferență. După un meci electrizant, Belgia - Franța s-a terminat 2-3, cu golul lui Theo Hernandez, din minutul 90.

Belgia - Franța 2-3, în semifinalele Ligii Națiunilor

Meciul a început spectaculos, cu o ocazie uriașă a Belgiei, când Lloris a avut o paradă incredibilă în fața lui De Bruyne. Peste două minute, campioana mondială a dat replica prin Mbappe, însă belgienii au făcut șah-mat apărarea Franței de două ori în interval de 3 minute, când Ferreira Carrasco și Lukaku au făcut fulgerător 2-0.

Pe finalul primei reprize, Hazard a avut și el o șansă, iar la cealaltă poartă, Mbappe a tras în plasa laterală. Conduși cu două goluri la pauză, francezii au forțat în repriza secundă, iar Griezman a irosit o situație imensă.

Belgia - Franța 2-3. În finala din Nations League, francezii vor întâlni Spania

Cel mai în formă jucător al Franței, Karim Benzema, a redus diferența în minutul 62, iar peste câteva minute, arbitrul a dat un penalty după ce a consultat VAR-ul. Mbappe a egalat de la punctul cu var și meciul părea că merge spre prelungiri.

A urmat "bomba" lui De Bruyne, scoasă de Lloris de sub transversală, iar apoi Griezmann și Tchouameni nu l-au putut învinge pe Courtois. Finalul a fost de foc. Mbappe a tras pe lângă poartă, iar Lukaku a marcat, însă reușita sa a fost anulată pe motiv de offside.

În ultimul minut, șutul lui Pogba, din lovitură liberă, a nimerit încheietura barelor, iar cu 5 secunde înainte de finalul timpului regulamentar, Theo Hernandez a dat lovitura și Belgia - Franța s-a termiant 2-3. Este a doua înfrângere a Belgiei în ultimele 32 de meciuri, în timp ce francezii sunt neînvinși de 25 de partide.


VIDEO Belgia - Franța 2-3:

Min. 90: Franța! Cu câteva secunde înainte de final, Pavard centrează în careu, mingea e respinsă cu călcâiul de Alderweireld, iar Theo Hernandez vine din spate și înscrie cu un șut puternic de la 15 metri.

Min. 90: Bară Franța. Pogba execută o lovitură liberă, dar nimerește încheietura barelor.

Min. 87: Gol anulat Belgia! Ferreia Carrasco pătrunde pe stânga și centrează în careu, de unde Lukaku înscrie, dar reușita sa e anulată pe motiv de offside, după consultarea VAR-ului.

Min. 86: Ocazie Franța. După o combinație "din prima" între Griezmann, Pogba și Mbappe, ultimul finalizează, dar mingea ocolește puțin poarta.

Min. 77: Ocazie Franța. Pavard centrează în careu, Griezmann șutează în blocaj, mingea ajunge la Tchouameni, care șutează din marginea careului, dar portarul apără.

Min. 73: Ocazie Belgia. Lukaku îi așează mingea lui De Bruyne, care trage tare, dar Lloris respinge de sub transversală.

Min. 69: Gol Franța. Mbappe transformă lovitura de pedeapsă.

Min. 68: Penalty pentru Franța după ce Tielemans șutează în piciorul lui Griezmann. Arbitrul consultă VAR-ul.

Min. 62: Gol Franța! Mbappe pasează pentru Benzema, care îl driblează pe Witsel, pivotează de lângă Denayer, șutează din întoarcere și înscrie.

Min. 58: Ocazie Franța. Mbappe trece de Ferreira Carrasco, pasează pentru Griezmann în fața porții, dar atacantul lui Atletico lovește prost mingea și nu nimerește ținta.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Min. 45: La pauză, Belgia - Franța 2-0.

Min. 45: Ocazie Franța. Mbappe e lansat în adâncime, intră în careu, dar trage în plasa laterală.

Min. 45: Ocazie Belgia. Lukaku îi așează mingea lui Eden Hazard, care trage exact pe direcția portarului, iar acesta reține.

Min. 40: Gol Belgia. De Bruyne îi pasează filtrant lui Lukaku, care pivotează și șutează tare, din unghi, pe colțul scurt, sub transversală.

Min. 37: Gol Belgia! De Bruyne îi pasează lui Ferreira Carrasco, care șutează la colțul scurt și deschide scorul, după ce mingea e deviată de Kounde.

Min. 6: Ocazie mare Franța! Griezmann îi trimite puțin în spate Mbappe, care reușește cumva să agațe mingea, pătrunde fulgerător în careu, trece de portar și pasează cu călcâiul în spate, dar niciun coleg nu era acolo.

Min. 4: Ocazie uriașă Belgia! Lukaku centrează în careu, Kounde greșește, De Bruyne vine din spate și șutează din apropiere, dar Lloris are o paradă incredibilă.

Min. 1: Începe meciul.

Belgia: Courtois - Alderweireld, Denayer, Vertonghen - Castagne, Witsel, Tielemans, Carrasco - De Bruyne, Lukaku, Hazard
Rezerve: Mignolet, Casteels, Batshuayi, Boyata, de Ketelaere, Dendoncker, Foket, Lukebakio, Saelemaekers, Theate, Trossard, Vanaken
Selecționer: Roberto Martinez

Franța: Lloris - Kounde, Varane, Lucas Hernandez - Pavard, Pogba, Rabiot, Theo Hernandez - Griezmann - Benzema, Mbappe
Rezerve: Maignan, Costil, Ben Yedder, Diaby, Digne, Dubois, Guendouzi, Kimpembe, Martial, Tchouameni, Upamecano, Veretout
Selecționer: Didier Deschamps


Știrea inițială:

Belgia n-a mai jucat în finala unei competiții europene din 1980, când a pierdut cu Germania de Vest, scor 1-2, în ultimul act la EURO. Franța vizează al treilea trofeu european din istorie și primul în Liga Națiunilor, după triumful la EURO 1984 și 2000.

UEFA Nations League, competiție înființată în 2018, are o singură câștigătoare până acum, Portugalia, în 2019.

După eliminarea din sferturile de finală ale EURO 2020, 1-2 cu Italia, Belgia a câștigat toate cele trei meciuri din preliminariile pentru CM 2022 Qatar (5-2 cu Estonia, 3-0 cu Cehia, 1-0 cu Belarus).

Franța a avut un parcurs ezitant după eșecul surprinzător din optimile de finală ale EURO 2020, cu Elveția, 3-4 după loviturile de departajare. În preliminariile pentru Qatar 2022, echipa pregătită de către Didier Deschamps a remizat cu Bosnia și Herțegovina (1-1) și Ucraina (1-1), reușind să învingă Finlanda (2-0).

Marea absență pentru Franța este mijlocașul N’Golo Kante, testat pozitiv la noul coronavirus la finalul lunii septembrie. Totodată, Anthony Martial este incert pentru partida cu Belgia, din cauza unor probleme musculare.

Cea mai recentă confruntare dintre Belgia și Franța a avut loc la Cupa Mondială din 2018, în semifinale, la Sankt Petersburg, iar Franța s-a impus cu 1-0 (Umtiti 51’).

Belgia - Franța, LIVE VIDEO pe Digi Sport 1, de la ora 21:45. Echipele probabile:

Belgia: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, Tielemans, Witsel, Thorgan Hazard – De Bruyne, Lukaku, Eden Hazard.

Franța: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Lucas Hernandez – Rabiot, Tchouameni, Pogba – Mbappe, Griezmann, Benzema.

Spania, prima finalistă a Ligii Națiunilor

Reprezentativa Spaniei a învins, miercuri seară, la Milano, cu scorul de 2-1, selecţionata Italiei, şi s-a calificat în finala Ligii Naţiunilor.

Învingătorii au marcat prin Ferran Torres, în minutele 17 şi 45+2. Pentru Italia a înscris Pellegrini, în minutul 83. De la italieni a fost eliminat Bonucci, în minutul 42.

Finala mică a Ligii Națiunilor se va disputa duminică, de la ora 16.00, la Torino, iar finala mare tot duminică, de la ora 21.45, la Milano.

VIDEO cu rezumatul meciului Italia - Spania 1-2

Etichete: franta , digi sport 1 , belgia , uefa , torino , semifinala , liga natiunilor


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Veste bună pentru tricolori! România a scăpat de unul dintre cei mai puternici adversari la EURO 2024

Lovitura primită de Franța, cu o lună și jumătate înainte de EURO 2024

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă