Italia și Belgia se duelează în finala mică Nations League / Foto: Profimedia

Video Italia - Belgia 2-1. Squadra Azzurra câștigă finala mică din Nations League. Belgienii au lovit bara de trei ori

articol scris de Digi Sport
10.10.2021, 17:53
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Italia a câștigat finala mică a Nations League după ce s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Belgiei, într-o partidă extrem de spectaculoasă.

Prima ocazie majoră a partidei le-a aparținut belgienilor, în minutul 7. Batshuayi a intrat în posesia balonului la marginea careului și a șutat puternic puțin peste poartă. Italienii au replicat prin tentativa lui Berardi. Acesta a trimis de la distanță, dar Courtois a avut o intervenție impecabilă și a respins balonul.

Italia - Belgia 2-1. Squadra Azzurra câștigă finala mică din Nations League

Cea mai mare ocazie din prima parte a meciului le-a aparținut belgienilor. Batshuayi i-a pasat foarte bine în interiorul careului lui Saelemaekers care a șutat puternic în bara transversală.

Italienii au avut și ei o șansă bună în ultimele minute ale primei reprize atunci când Berardi l-a văzut foarte bine pe Chiesa. Acesta a fost întâmpinat de Courtois, dar a reușit totuși să trimită spre poartă. Goalkeeper-ul a reușit să devieze balonul care a ieșit în afara terenului.

Squadra Azzurra a început a doua repriză cu gol. Barella a trimis un voleu superb spre poarta lui Courtois, iar portarul nu a reușit să intervină la timp.

În minutul 60, Belgia a lovit transversala pentru a doua oară, atunci când Batshuayi a preluat balonul în interiorul careului și a șutat puternic.

Cinci minute mai târziu, Italia a înscris al doilea gol. Berardi a transformat o lovitură de la unsprezece metri obținută după o intervenție dură în interiorul careului a lui Castagne asupra lui Chiesa.

Belgienii au avut un ghinion teribil și în minutul 82, atunci când Carrasco a șutat în stânga lui Donnarumma, iar balonul a lovit bara pentru a treia oară.

Belgia a redus din diferență pe finalul partidei, când De Bruyne l-a găsit foarte bine pe Charles de Ketelaere care a înscris după ce a rămas față în față cu Gianluigi Donnarumma.

VIDEO Rezumatul partidei Italia - Belgia

Italia - Belgia 2-1. Squadra Azzurra câștigă finala mică din Nations League

Min. 90+4: Final de meci!

Min. 86: Gool Belgia! De Bruyne îl găsește foarte bine pe Charles de Ketelaere care înscrie după ce rămâne față în față cu Gianluigi Donnarumma.

Min. 82: Ocazie imensă pentru Belgia! Carrasco trimite un șut foarte bun în stânga lui Donnarumma, dar balonul lovește bara.

Min. 65: Gool Italia! Berardi transformă o lovitură de la unsprezece metri obținută după un fault comis de Castagne asupra lui Chiesa în interiorul careului.

Min. 60: Ocazie imensă pentru Belgia! Batshuayi avansează în flancul drept și șutează puternic în bara transversală.

Min. 47: Gool Italia! Barella trimite un voleu superb spre poarta lui Courtois, iar portarul nu reușește să intervină la timp.  

Min. 45: Ocazie uriașă pentru Italia! Berardi îl vede foarte bine pe Chiesa, care este întâmpinat de Courtois. Chiesa reușește să trimită spre poartă, dar goalkeeper-ul deviază balonul care iese în afara terenului.

Min. 42: Ocazie Italia! Chiesa șutează foarte bine de la distanță, dar balonul trece pe lângă poartă.

Min. 25: Ocazie imensă pentru Belgia! Batshuayi îi pasează foarte bine în interiorul careului lui Saelemaekers care șutează puternic în bara transversală.

Min. 18: Ocazie pentru Italia! Berardi șutează puternic de la distanță, dar Courtois are o intervenție impecabilă și respinge balonul.

Min 7: Ocazie Belgia! Batshuayi intră în posesia balonului la marginea careului și șutează puternic puțin peste bara transversală.

Min. 1: Începe meciul!

Echipele de start:

  • Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Acerbi, Bastoni, Emerson - Barella, Locatelli, Pellegrini - Berardi, Raspadori, Chiesa
  • Rezerve: Sirigu, Mere - Bernardeschi, Chiellini, Cristante, Dimarco, Insigne, Jorginho, Kean, Verratti
  • Belgia: Courtois - Alderweireld, Denayer, Vertonghen - Castagne, Witsel, Tielemans, Saelemaekers - Vanaken, Batshuayi, Carrasco
  • Rezerve: Casteels, Mignolet - Boyata, De Bruyne, Dendoncker, De Ketelaere, Lukebakio, Theate, Trossard

Italia a fost eliminată în semifinale de către Spania, într-un meci în care a rămas în zece încă din prima repriză, deoarece Leonardo Bonucci a luat două cartonașe galbene în decurs de 12 minute. Ibericii au intrat cu 2-0 la pauză, și deși Pellegrini a redus din diferență în minutul 83, tabela de scor nu a mai suferit alte modificări.

De partea cealaltă, Belgia a dat cu piciorul finalei, la capătul unui meci în care a intrat la vestiare cu avantaj de două goluri. Franța a reușit o "remontada" spectaculoasă, marcând de trei ori în partea a doua și stabilind scorul final, 3-2.

Liga Națiunilor se află la a doua ediție, după ce cea inaugurală a fost câștigată de Portugalia în fața Olandei. Tot atunci, în finala mică Anglia a reușit să obțină locul al treilea, la capătul unui meci contra Elveției. 

Belgia - Italia va fi reeditarea sfertului de finală de la Campionatul European, în care Squadra Azzurra s-a impus cu 2-1, reușind pe urmă să devină și campioană. 

Italia - Belgia, 16:00, LIVE VIDEO pe Digi Sport 1. Echipele probabile

Italia: Donnarumma - Calabria, Chiellini, Acerbi, Dimarco - Barella, Locatelli, Pellegrini - Berardi, Raspadori, Chiesa

Belgia: Mignolet - Theate, Boyata, Vertonghen - Foket, Vanaken, Witsel, Carrasco - Saelemaekers, Lukaku, Trossard

Etichete: italia , belgia , liga natiunilor , italia belgia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Rapid - Universitatea Craiova 1-2. Oltenii au dat lovitura în prelungiri! Giuleștenii, fără victorie în play-off

Video Moment controversat la Rapid - Universitatea Craiova: ”Ce greșeală!”

Lovitura primită de Franța, cu o lună și jumătate înainte de EURO 2024

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

Citeşte şi

Neașteptat! Adversarul României de la EURO, gata să preia un club uriaș al Europei

Foto Agitație în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat o jurnalistă, deși fiecare e căsătorit cu o altă persoană

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”