Cristiano Ronaldo și Portugalia au câștigat UEFA Nations League

Portugalia - Olanda 1-0. Lusitanii au câștigat prima ediție a UEFA Nations League. Ronaldo, al 29-lea trofeu al carierei

09.06.2019, 22:36
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Portugalia, campioana europeană en titre, a câştigat prima ediţie a Ligii Naţiunilor, după ce a învins Olanda cu scorul de 1-0 (0-0), duminică seara, în finala jucată pe Stadionul ''Dragao'' din Porto.

Lusitanii s-au impus prin golul marcat de Goncalo Guedes (60).

Portugalia a fost echipa mai ofensivă, deşi Olanda a avut o posesie mai bună, oaspeţii încheind cu un singur şut pe poartă, faţă de şapte ale gazdelor.

Bruno Fernandes a fost unul dintre cei mai activi jucători portughezi, cu un şut respins de Cillessen (30), unul peste poartă (38) şi altul prins de portarul ”portocalei mecanice” (80).

Batavii nu au fost periculoşi în prima parte, dar au ieşit mai mult la joc după pauză, iar Depay a avut o bună ocazie de a deschide scorul (57), însă Rui Patricio a respins de la colţul scurt.

Portugalia a marcat în minutul 60, când Bernardo Silva i-a pasat în centru lui Goncalo Guedes, iar acesta a şutat puternic de la 16 metri, învingându-l pe Cillessen, aflat la selecţia cu numărul 50.

Olanda a pus mai multă presiune după deschiderea scorului, în timp ce gazdele au acţionat mai mult pe contraatac, irosind câteva oportunităţi de a tranşa disputa. Rui Patricio a prins în doi timpi mingea expediată de Depay (65), De Roon (79) a şutat peste poartă de la circa 20 metri, iar Rui Patricio (82) a fost din nou atent şi a respins mingea trimisă de Van de Beek.

În urma acestui succes, Portugalia a obţinut 10,5 milioane de euro pentru câştigarea Ligii Naţiunilor. Finalista Olanda a încasat 9 milioane de euro.

Cristiano Ronaldo, 29 de trofee în carieră

Pentru Cristiano Ronaldo, acesta a fost al 29-lea trofeu al carierei și al doilea câștigat alături de echipa națională. Precedentul fusese CE 2016. 

Jucătorul lui Manchester City, Bernardo Silva, a fost declarat cel mai bun jucător al turneului. De asemenea, Ruben Dias a fost omul finalei.

Finala mică a avut loc tot duminică şi a fost câştigată de Anglia în faţa Elveţiei, scor 6-5 în urma loviturilor de departajare. Acest meci a fost arbitrat de Ovidiu Haţegan.


Min. 90+4: S-a terminat finala primei ediții a UEFA Nations League. Portugalia a câștigat trofeul, după ce a învins Olanda, cu 1-0. Singurul gol al partidei a fost marcat de Goncalo Guedes, în minutul 60. 

Min.60: GOOOOL PORTUGALIA! Goncalo Guedes a deschis scorul pentru Portugalia, cu un șut de la marginea careului de 16 metri.

Min.46: A început repriza a doua.

Min. 45+1 - PAUZĂ!

Min. 39 - OCAZIE PORTUGALIA! Bruno Fernades a șutat în forță, de la marginea careului de 16 metri, puțin peste transversală

Min. 12 - Prima ocazie a finalei. Bruno Fernandes și Bernardo Silva au combinat bine, dar Carvalho n-a fost pe fază și mingea a ajuns în brațele lui Cillessen.

Min. 1 - A început finala

UPDATE Ora 21:35 - Echipele se află la încălzire. Atmosferă superbă la Porto

UPDATE 21:15. ECHIPELE DE START

Portugalia: Rui Patricio - Semedo, Ruben Dias, Fonte, Raphael Guerreiro - Danilo, Carvalho, Bruno Fernandes - Ronaldo, Guedes, Bernardo Silva

Olanda: Cillessen - Dumfries, De Light, Van Dijk, Blind - De Roon, F De Jong, Wijnaldum - Bergwijn, Depay, Babel


Starul portughez îl va avea însă în față pe cel mai scump fundaș din lume, Virgil van Dijk, care a reușit o performanță impresionantă. Jucătorul lui Liverpool nu a fost driblat de nimeni în ultimele 64 de meciuri oficiale.

Ultima dată când Virgil van Dijk a fost driblat s-a întâmplat pe 3 martie 2018, la un meci Liverpool-Newcastle.

Selecționerul Olandei, Ronald Koeman, nu-și face însă griji având în vedere că echipa sa va trebui să-l oprească pe unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, Cristiano Ronaldo.

"Să-i oprești pe Messi sau Cristiano nu ar fi bine pentru fotbal", a spus Koeman, amuzat.

În ultimul meci, Olanda s-a impus categoric, 2-0 cu Anglia, în timp ce Portugalia a bătut Elveția cu 3-1, cu un Cristiano Ronaldo imperial. Starul portughez a marcat toate golurile echipei sale, primele două fiind din lovituri libere impecabile. Ronaldo a înregistrat astfel al 53-lea hat-trick din carieră și al șaptelea în tricoul naționalei lusitane, pentru care are în total 88 de reușite în 157 de selecții.

Astfel, Ronaldo și-a trecut în cont 30% din hat-trick-urile reușite de naționala Portugaliei, în istorie (7 din 23). Influența lui Ronaldo (34 de ani) la echipa națională este arătată și de faptul că acesta înscrisese alte trei goluri, în precedentele 6 apariții în semifinalele competițiilor.

Portugalia - Olanda, finala Ligii Națiunilor | Olandezii au avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Anglia

Olanda a avut nevoie de prelungiri pentru a se califica în finală. După 1-1 în timp regulamentar, echipa lui Koeman a învins cu 3-1 Anglia, unde eroul negativ a devenit John Stones, fundaşul lui Manchester City - în minutul 97 a pierdut mingea uşor în faţa lui Depay, iar parada lui Pickford este inutilă deoarece mingea a ricoşat din Kyle Walker în poartă.

Iar coşmarul englezilor a continuat - Depay a interceptat o minge şi l-a servit excelent pe Promes pentru 3-1.

Echipele probabile:
Portugalia: Patricio - Semedo, Dias, Pepe, Guerreiro - Carvalho, Neves, Fernandes - B Silva - Ronaldo, Felix

Olanda: Cillessen - Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind - De Jong, Van de Beek, Wijnaldum - Promes, Memphis, Bergwijn

Finala Portugalia - Olanda se va juca pe stadionul celor de la FC Porto, Dragao, astăzi, de la ora 21:45 și va fi LIVE TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro.

Etichete: cristiano ronaldo , ronald koeman , virgil van dijk , portugalia olanda , portugalia olanda finala , finala ligii natiunilor


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare

În timpul interviurilor pentru angajare, candidații pot avea parte de întâmplări neplăcute sau umilitoare și de multe ori sunt discriminați fățiș din cauza vârstei, a sexului sau a aspectului fizic. BBC a adunat într-un material cele mai ciudate experiențe avute în timpul interviurilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Reacția presei din Ungaria, după scandările xenofobe de la Farul - Sepsi

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

I-a spus ”NU” FCSB-ului și acum e gata să meargă la CFR! Dan Petrescu îl cere insistent

Mihai Popescu, întrebat de transferul la FCSB după umilința suferită de Farul: ”Ce interes după acest meci?”

Citeşte şi

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”