Stanciu, pregătit de revanşă cu Muntenegru: "Nu am probleme să execut din nou penalty"

01.09.2018, 16:26
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

România va debuta în noua competiţie UEFA, Liga Naţiunilor, împotriva Muntenegrului, pe 7 septembrie, la Ploieşti. Un meci care îi trezeşte amintiri neplăcute lui Nicolae Stanciu, cel mai bun marcator al "tricolorilor", dintre jucătorii convocaţi de Cosmin Contra.

În urmă cu 2 ani, la Cluj, mijlocaşul Spartei Praga a ratat un penalty în prelungirile partidei care a deschis preliminariile Cupei Mondiale, iar naţionala ţării noastre a obţinut doar o remiză cu Muntenegru, scor 1-1, la primul joc al lui Christoph Daum pe bancă.

Stanciu recunoaşte că a fost afectat de acea ratare, dar nu s-ar da la o parte, în cazul în care i se va cere să execute o altă lovitură de la 11 metri.

"Sunt momente când mă mai gândesc la penalty-ul ratat. Eram al doilea sau al treilea pe listă, mi-am asumat responsabilitatea, dar s-a întâmplat să ratez. Asta nu înseamnă că nu voi mai executa penalty-uri dacă se va apela la mine. Am fost foarte supărat după meci. Cred însă că sunt destul de puternic să trec peste astfel de momente. Nu am probleme să execut din nou. Dacă voi mai fi într-o situație de genul, îmi voi asuma responsabilitatea din nou.

Astfel de momente te întăresc. Având în vedere că am ratat în ultimul minut, au fost multe critici la adresa mea, mesaje negative pe rețelele de socializare, dar nu m-au afectat, ci dimpotrivă, m-au întărit. După acel moment, la Anderlecht, am executat o lovitură de la 11 metri și am marcat. Nu am încetat sau nu o să încetez să îmi asum responsabilitatea", a declarat Stanciu, la FRF TV.

Meciurile cu Muntenegru şi Serbia sunt programate pe 7, respectiv 10 septembrie. Primul joc va avea loc la Ploieşti, pe arena "Ilie Oană", fără spectatori, de la 21:45. A doua partidă se va disputa, la Belgrad, tot de la 21:45.

Lotul convocat de Cosmin Contra pentru dubla cu Muntenegru şi Serbia

Portari: Ciprian Tătărușanu (FC Nantes, 51/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0)

Fundași: Romario Benzar (FCSB, 12/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 3/1), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 27/0), Vlad Chiricheș (Napoli, 53/0), Mihai Bălașa (FCSB, 4/0), Alin Toșca (PAOK Salonic, 13/0), Nicușor Bancu (U Craiova 1948 Club Sportiv, 3/0)

Mijlocași: Răzvan Marin (Standard Liege, 11/1), Mihai Pintilii (FCSB, 42/1), Tudor Băluță (FC Viitorul, 1/0), Adrian Stoian (Crotone, 2/0), Paul Anton (Krylia Sovetov, 3/0), Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 35/4), Dorin Rotariu (AZ Alkmaar, 6/1), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 22/8), Eric Bicfalvi (FC Ural, 4/0), Constantin Budescu (Al-Shabab, 11/5), Alexandru Maxim (Mainz, 29/2), Alexandru Mitriță (U Craiova 1948 Club Sportiv, 3/0)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogoreț, 23/6), George Țucudean (CFR Cluj, 5/1), Denis Drăguș (FC Viitorul, 0/0)

Etichete: echipa nationala , nicolae stanciu , stanciu muntenegru , liga natiunilor , penalty stanciu muntenegru


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Ofertă de 1.3 milioane de euro pentru Louis Munteanu! Ce urmează pentru atacant

Dennis Man a solicitat 2.000.000€: clubul urgentează negocierile

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Mihai Rotaru a dezvăluit cine este noua rivală a Universității Craiova: ”Nu mai e Dinamo de mult timp!”

Oficial Robin Van Persie a fost numit antrenor principal

Pep Guardiola a numit echipa pentru care ar lăsa-o pe Manchester City: ”Este clubul meu”

”Am fost aproape în lac”. Ce a declarat Gabriel de Moura înaintea meciului de baraj cu Csikszereda

Citeşte şi

Exclusiv Jucătorul cerut cu insistență de Florin Prunea în lotul României la EURO 2024: ”Nu am nicio scuză să nu-l iau”

”Am decis să pun stop!”. ”Tricolorul” a vorbit despre accidentarea suferită înainte de EURO

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Simona Halep nu vrea să ajungă la fundul sacului și vinde încă un hotel pentru a face rost de cash citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Autorizațiile de construire pot fi anulate ușor, la ce trebuie să fii atent. Exemplul din București, valabil în toată România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”