Zidane, Le Graet (în centru) și Jean-Pierre Escalettes / Foto: Profimedia

Lui Le Graet i se cere demisia chiar din interiorul Federației pe care o conduce, după declarațiile despre Zidane

articol scris de Digi Sport
10.01.2023, 23:30
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Președintele Federației Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, a surprins pe multă lume cu declarațiie sale după ce i-a prelungit contractul selecționerului Franței, Didier Deschamps.

Lui Noel Le Graet i se cere demisia pentru că l-a tratat urât pe Zinedine Zidane

Lui Noel Le Graet (81 de ani) i s-a spus că Zidane, care aștepta să fie măcar sunat pentru această funcție, ar fi primit o ofertă de a prelua Brazilia.

Preedintele FFF a avut o reacție jignitoare la adresa lui "Zizou", motiv pentru care a primit un val de critici.

Între timp, scandalul a luat amploare, iar președintele Federației Franceze de Fotbal se confruntă chiar cu o luare dură de poziție a unei comisii din Federația pe care chiar el o conduce.

Mai exact, Consiliul de Etică al Federației i-a cerut demisia lui Le Graet, pentru afirmațiile legate de Zidane. 

"Facem apel la președintele Federației să se retragă din funcție și să demisioneze. Noi avem nevoie de o forță care să fie puternică și serenă, dar din păcate, asta nu se vede.

De-a lungul sezonului, trebuie să facem apel la lideri - în special la președinții de ligi - la regulile eticii și să transmitem plângerile la comitetul disciplinar, pentru că s-a întrecut măsura.

În ceea ce-l privește pe președintele Federației, dacă nu putem să ne sesizăm singuri, noi putem doar să-i cerem să se retragă, în interesul fotbalului.

Noi nici nu vrem să lovim într-un om căzut, de asemenea, pentru că se vede că asta nu duce nicăieri. Dar nu o să stricăm bunele rezultate și performanțe financiare ale Federației cu o operă de săpun care provine mai mult din paginile de sarcasm decât din domeniul fotbalului.

Remarcile sale arată că și-a pierdut din luciditate. Este obosit, are nevoie să plece. Să conduci o Federație care are peste două milioane de licențiați presupune ca acea persoană să nu-și piardă calmul și liniștea, așa cum a făcut el. Noi trebuie să găsim un itinerar puternic", a spus Patrick Anton, potrivit publicației L'Equipe.

  • Miercuri se va reuni comitetul executiv extraordinar al Federației.

Declarațiile președintelui Federației Franceze au fost taxate de o mulțime de nume mari

Totul a pornit de la o replică șocantă dată de Noel Le Graet atunci când i s-a spus că Zidane ar fi dorit la naționala Braziliei, având în vedere că nu a fost contactat de naționala Franței, pe care o iubește atât de mult. De altfel, "Zizou" a refuzat mai multe oferte în așteptarea acestei propuneri.

"Zidane la naționala Braziliei? Nu-mi pasă. Poate să facă orice vrea el, fie că vorbim de club sau de echipă națională. Chiar nu-mi pasă. A încercat să mă sune? Cu siguranță nu. Nici măcar nu i-aș răspunde", a spus Le Graet, citat de Sportbible.

Ulterior, când a realizat ce a făcut, Le Graet și-a cerut scuze. Însă era tardiv.

"Aș dori să-mi prezint scuzele personale pentru acele remarci care nu reflectă gândurile mele și nici considerația mea față de jucătorul care a fost și antrenorul care a devenit", a spus Le Graet, potrivit L"Equipe.

După ceea ce a spus Noel Le Graet, s-a iscat un val uriaș de critici. Printre cei care dezaprobă această abordare se numără și Kylian Mbappe, pentru care Zidane este un idol.

"Zidane e Franța, nu e în regulă o asemenea lipsă de respect pentru o legendă ca el", a scris Kylian Mbappe, pe Twitter.

"Declarațiile făcute de Le Graet sunt lipsite de respect, ne afectează pe toți. Este o legendă a fotbalului și a sportului. Un președinte nu trebuie să aibă o asemenea ieșire. Îmi cer scuze lui Zinedine Zidane", a scrie Amelie Oudea-Castera, pe Twitter.

"Planeta este alături de Zidane", au titrat și jurnaliștii de la AS.

Etichete: didier deschamps , zinedine zidane , noel le graet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

O tânără de 19 ani care se simțea rău după o vacanță cu prietenele și credea să suferă de mahmureală a primit o veste devastatoare de la medici.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Postecoglou nici nu vrea să audă de Drăgușin! Varianta surpriză pregătită pentru apărarea lui Spurs

500.000€ nu l-au ținut pe loc pe Victor Pițurcă! Antrenorul a spus totul acum: ”Puteam să-mi cer salariul pe trei ani”

Nota primită de Nicolae Stanciu, după meciul în care echipa sa a primit 4 goluri în 25 de minute

Citeşte şi

Video Semn? Alături de cine a fost surprins Zinedine Zidane

Bayern a rupt tăcerea, după ce s-a anunțat că Zinedine Zidane ar fi gata să semneze

PEROZ61 de ani? Demi Moore le face "concurență" fiicelor ei, în cele mai noi imagini needitate în care apar toate în costum de baie

FILM NOWAlec Baldwin, adevărul despre dependența de cocaină: „O consumam la fel de des cum beam cafea”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Aryna Sabalenka, pe urmele Simonei Halep. Ce a făcut jucătoarea clasată pe locul 2 WTA citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Momentul când o vacă refuză să fie hrănită de soția unui bărbat. Reacția femeii a devenit virală: „Nu știu de ce nu vrea”