Luis Suarez, atacantul lui Atletico Madrid / Foto: Getty Images

"Mă numesc Luis Suarez, sunt uruguayan" Compunerea atacantului la testul de limba italiană la care a trișat

articol scris de Digi Sport
09.12.2020, 14:47
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Luis Suarez, actualul atacant al lui Atletico Madrid, a susținut un examen de limba italiană la data de 17 septembrie, la Perugia, în vederea obținerii unui pașaport italian, indispensabil în vederea unui eventual transfer la Juventus.

Autoritățile italiene au anunțat, săptămâna trecută, că subiectele examenului au fost comunicate în prealabil lui Suarez, care a învățat răspunsurile. Rectorul Universităţii pentru Străini din Perugia, Giuliana Grego, a fost suspendată timp de opt luni pentru încălcarea secretului profesional cu scopul de a obţine profit şi pentru fals în documente oficiale.

"Mă numesc Luis Suarez, sunt uruguayan" Răspunsurile date de atacant la testul de limba italiană la care a trișat

Jurnaliștii italieni de la Il Mattino, citați de Sport Mediaset, au publicat răspunsurile date de Suarez la examenul respectiv. Dovezile au fost găsite de procurori în computerul profesoarei de limba italiană a lui Suarez, Stefania Spina.

"Mă numesc Luis Suarez și m-am născut în Salto, Uruguay. Sunt uruguayan. Mă joc adesea pe consolă, îmi place să beau mate. Îmi place să fac grătar cu familia și prietenii. Nu îmi place să fac cumpărături. Soția mea le face", a spus Suarez la examen, potrivit sursei citate.

Luis Suarez, prins că a trișat la examenul de limba italiană! Clubul Juventus, pus sub investigație

Grego a fost suspendată timp de opt luni pentru încălcarea secretului profesional cu scopul de a obţine profit şi pentru fals în documente oficiale, potrivit Agerpres.

Aceeaşi pedeapsă au primit-o şi directorul general al Universităţii, Simone Olivieri, profesorul de limbă italiană pe care l-a avut SuarezStefania Spina, şi examinatorul Lorenzo Rocca.

"Examenul a fost o farsă pe care Universitatea a aranjat-o la cererea venită din partea clubului Juventus, care ar fi urmat să facă publicitate instituţiei", a arătat Cantone, adăugând că se investighează şi suspiciunile privind ''presiunea'' pe care Juventus ar fi exercitat-o pentru ca Luis Suarez să obţină mai repede acceptul la cererea de cetăţenie.

La finele lunii septembrie, directorul sportiv al lui Juventus Torino, Fabio Paratici, susţinea, la Sky Sport, că gruparea din Serie A a acţionat cu transparenţă şi în respectul regulilor în cazul transferului eşuat al fotbalistului Luis Suarez, declaraţia sa venind la scurt timp după deschiderea investigaţiei procurorilor.

"Nu a existat o lejeritate din partea clubului. S-a verificat posibilitatea ca Suarez să plece de la FC Barcelona, noi am făcut toate verificările necesare şi am acţionat cu toată transparenţa şi cu respectarea regulilor. Am făcut totul cu claritate", spunea Paratici.

Suarez trebuia să obțină diploma "chiar dacă nu știa să conjuge verbele și vorbește la infinitiv"

Luis Suarez a dat un examen de limbă italiană pe 17 septembrie la Perugia, un prim pas pentru un eventual transfer la Juventus, care însă nu s-a mai concretizat. De atunci, uruguayanul, care a ajuns în cele din urmă la Atletico Madrid, era suspectat că a trişat, cu complicitatea examinatorilor, pentru a trece testul de limbă italiană, obligatoriu pentru a obţine un paşaport italian, indispensabil pentru a putea juca la Juve.

Conform unei înregistrări de atunci, una din persoanele vizate de anchetă aprecia că jucătorul trebuie să obţină diploma pentru că "la un salariu de 10 milioane (euro - n.r.) pe sezon, nu-l poţi face să rateze examenul chiar dacă nu ştie să conjuge verbele şi vorbeşte la infinitiv".

Etichete: juventus , barcelona , atletico , luis suarez , pasaport , perugia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Exclusiv Baiaram e OUT! Țara surpriză în care e trimis la tratament fotbalistul Craiovei

"Pleci de la FCSB?" Ce răspuns a dat Risto Radunovic în presa din Muntenegru

Video Alex Mățan s-a calificat în finala Ligii Campionilor! A reușit două pase de gol și a fost eroul echipei

Citeşte şi

OUT până în 2025! Lovitura primită de Barcelona și un alt club în același timp

OUT de la Barcelona! A costat 40.000.000€, dar pleacă după șase luni: Xavi nu a fost convins

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

O familie din Mehedinţi a găsit un şarpe în dormitor. Au intervenit jandarmii, iar reptila a fost eliberată în natură