Mircea Lucescu, în studioul Fotbal Club / Foto: Digi Sport

Video Exclusiv Mircea Lucescu a dezvăluit ce s-a întâmplat când un conducător a încercat să-l domine

articol scris de Digi Sport
24.12.2021, 08:08
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Ajuns la 76 de ani, Mircea Lucescu antrenează de 42 de ani, însă nu a avut vreodată problemele care sunt, de exemplu, la FCSB, acolo unde patronul Gigi Becali a recunoscut că dictează totul la echipă, inclusiv alcătuirea echipei, cât și schimbările de jucători.

"Il Luce" a povestit însă un amănunt interesant, de pe vremea când a debutat în antrenorat, la Corvinul Hunedoara.

Mircea Lucescu: "A încercat un conducător de la Hunedoara să se impună"

"Toți vor să conducă, nu să facă schimbările, dar toți își doresc să conducă. Nu știu unde fac și ce fac ei, dar nu cu mine. Niciodată, nu, nici măcar Ahmetov. Poate să mă întrebe ce se întâmplă cu un jucător, de ce nu joacă, dar nu se fac astea.

Pesemne că, dacă aveam și eu 35-40 de ani, s-ar fi putut întâmpla și asta, dar nu am avut probleme asta niciodată. Ca în România, nu am avut niciodată.

A încercat un conducător de la Hunedoara să se impună, cel care era din partea combinatului și se ocupa de echipă. Și i-au sărit jucătorii la gât. El încerca să se impună, să dea o anumită direcție formării echipei. Și eram în divizia B, câștigat cu rezultate foarte bune.

Aveam rezultate foarte bune, câștigam meciuri, dar el nu se simțea participant. Ar fi vrut și el", a explicat Mircea Lucescu, în exclusivitate la Fotbal Club.

  • Mircea Lucescu antrenează Dinamo Kiev din iulie 2020 și mai are contract până în iunie 2024.

Cum colabora Mircea Lucescu cu Massimo Moratti la Inter

Lucescu a detaliat cum se comportă marii patroni de club din Italia, unde fotbalul se trăiește altfel. Il Luce a antrenat 4 echipe în Italia: Pisa, Brescia, Reggiana și Inter.

"În cel mai disputat campionat din lume, cel al Italiei, unde toți italienii știu fotbal, se pricep foarte bine, toate echipele mari și conducătorii mari, gen Agnelli, Moratti, toți cei care conduceau întreprinderi și societăți mari, cu mii de oameni, se pricepeau bine la oameni, mai ales la aspectul psihologic.

Cel mai tare era Agnelli, din punctul ăsta de vedere, era foarte bine pregătit. Ei puteau să vină și era imposibil să nu asculți părerea lor. Nu despre alcătuirea echipei, nu se băgau nicioată. Nici Berlusconi. El își spunea părerea, analiza, discuta, se mai impunea, dar ceilalți nu.

Cu Moratti mă mai întâlneam, discutam cu el, dar nu mă întreba de ce nu joacă ăsta sau ăla. Voia să cunoască părerea mea despre jucători, cum se pregătesc, despre relațiile dintre ei, starea lor de spirit.

Erau oameni cu o pregătire extraordinară, cu mult peste nivelul de pregătire al unui antrenor. Pregătire de viață, pentru că fotbalul este viață concentrată la maximum, treci dintr-o stare sufletească în alta, de la un mod de a gândi la altul.

În general, oamenii cu un echibru psihic foarte bun rămân la nivelul ăsta. Sunt puțin oameni care conduc 20-30 de ani", a spus Lucescu.

Etichete: mircea lucescu , gigi becali


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi „a aterizat forțat” duminică, informează presa iraniană preluată de Reuters. Căutări intense sunt în desfăşurare duminică seara în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul implicat într-un accident şi la bordul căruia se aflau preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, în timp ce starea acestora încă nu este cunoscută şi televiziunea de stat de la Teheran a difuzat rugăciuni, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Răzvan Lucescu, unic în istoria de 98 de ani a lui PAOK! Cui i-a dedicat titlul: ”Boss, e pentru tine”

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Video Gestul cu care Drăgușin a devenit favoritul fanilor lui Tottenham: ”Le-a arătat jucătorilor de la Spurs cum se face”

Video Dan Șucu a făcut anunțul! Când va semna noul antrenor al Rapidului + Ce se întâmplă cu Lobonț: ”Îi mulțumim”

Citeşte şi

Dan Petrescu a cerut trei transferuri la CFR Cluj: un fotbalist e dorit și de Gigi Becali la FCSB!

ADIO, FCSB? ”E diferența mare între ce solicită jucătorul și ce e dispus Gigi să-i ofere”

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWRegizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fantastic ce a reușit Răzvan Lucescu, care e din nou campion în Grecia. Ultima etapă a fost dramatică citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian