Argentina trebuia să joace un meci amical cu Israel, sâmbătă, la Ierusalim

Turneul carierei pentru Messi: "Cupa Mondială e ultima noastră șansă"

26.03.2018, 23:20
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Campionatul Mondial din această vară, din Rusia, este ultima șansă pentru Argentina lui Messi de a mai câștiga un trofeu suprem. O spune chiar starul Barcelonei, într-un interviu acordat pentru Fox Sports.

Finalist în 2014, decarul din naționala albiceleste și-a deschis sufletul și a recunoscut, aproape cu disperare, că oamenii lui Sanpaoli nu mai au voie să rateze acest obiectiv. Căpitanul pumelor a explicat că această datorie nu e pentru fani, ci pentru jucătorii înșiși. Messi a explicat și de ce Argentina a ratat până acum trofeul în alte trei finale.

"Avem această datorie către noi înșine, nu le datorăm nimic oamenilor. Am dat mereu maximum, am ajuns în trei finale ale unor competiții mondiale, dar nu s-a întâmplat ce trebuia pentru că nu a vrut Dumnezeu", a spus Messi.

Messi a fost cel mai aproape de trofeu în 2014, când Germania a fost însă prea pragmatică și greu de doborât. Atacantul pumelor recunoaște că revederea unor poze de la festivitatea de premiere, când nemții primeau medaliile de campioni, e una de tristă amintire pentru el: "A fost o fotografie terifiantă. Nu am putut să ridicăm Cupa, am stat într-o parte, lângă Cupă. A fost teribil".

Pentru Argentina, au urmat apoi alte două finale, Copa America 2015 și cea din 2016.

"Privim Cupa Mondială din Rusia ca pe o ultimă șansă, ultima. E acum ori niciodată. Trebuie să ne gândim că alta nu mai există și să profităm de asta. După aceea, o generație importantă dispare, iar mulți jucători vor fi înlocuiți", a fost avertismentul lui Messi. Cu toate acestea, atacantul de 30 de ani a recunoscut că nu Argentina e marea favorită a Mondialului din Rusia: "Argentina e mereu o candidată pentru că Argentina e Argentina și datorită blazonului, dar realitatea e că astăzi, din cauza circumstanțelor, a jocului, a a timpului, a felului în care am ajuns aici, nu suntem noi candidații principali. Cred că sunt echipe mult mai bune, precum Spania, Brazilia, Germania, Franța. Toate sunt peste noi și sunt favorite."

Messi știe de ce are nevoie naționala țării sale pentru a reuși.

"Trebuie să fim un grup puternic. Avem un nucleu de jucători foarte buni, dar trebuie să fim puternici ca echipă. Nu am avut timp să ne perfecționăm relațiile de joc și ideea de joc, din cauza felului în care ne-am calificat", a spus Messi.

Argentina a fost la un pas să rateze Campionatul Mondial, pentru prima dată după 1970. În cele din urmă, pumele au obținut biletele pentru competiția din Rusia chiar în ultimul meci din preliminarii, cu mari emoții. În Ecuador, argentinienii s-au văzut conduși după numai 49 de secunde, însă hat-trick-ul lui Messi a dus echipa la Mondial.

Messi l-a lăudat pe selecționerul Jorge Sanpaoli, după afirmația acestuia conform căreia Argentina e dependentă de Messi.

Lionel Messi recunoaște că nu-i place să piardă: "Simt furie, mă simt neajutorat, doare...De când a venit pe lume primul meu fiu, Thiago, am început să văd viața altfel, dar asta nu înseamnă că nu mă doare sau că nu mă afectează. La națională suntem toți la fel. De aceea toți joacă la cluburi mari și luptă pentru obiective importante. Cu toții suntem competitivi", a încheiat starul de pe Camp Nou.

Din 1970, după ce a ratat Mondialul, Argentima a fost prezentă la 11 turnee finale. Numai în 2002, în Japonia şi Coreea de Sud, sud-americanii n-au reuşit să treacă de faza grupelor. În '78 au cucerit turneul la care au fost echipa gazdă, iar în '86, Maradona a condus naţionala către al doilea titlu din istorie. În 1990 şi 2014, Argentina s-a mulţumit cu medalia de argint, după ce a cedat în ultimul act.

Etichete: messi , argentina , lionel messi , campionatul mondial , cm 2018 , mondial rusia , messi mondial , lionel messimessi argentina


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv A intrat în direct la TV și a recunoscut. Dan Petrescu îl vrea președinte la CFR Cluj

”De ce FCSB?”. Marius Ștefănescu, enigmatic: ”Ce să fac, să mă pun rău cu patronul?”

La șase zile după ce a câștigat titlul, Darius Olaru a spus de la cine a primit cel mai emoționant mesaj

Ce concluzie a tras Gică Hagi, după 1-4 cu Sepsi: ”Gol pe centru ca la copii”. Precizarea făcută de ”Rege”

Citeşte şi

Video Lionel Messi, meci de vis la Inter Miami. Starul argentinian a fost ovaționat de 65.000 de oameni

Lionel Messi, eroul unei expoziții inedite. Ce mesaj a transmis starul argentinian

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”