Sistemul VAR folosit la un meci de fotbal / Foto: Profimedia

Exclusiv Motivele pentru care sistemul VAR s-a lăsat așteptat atât de mult în România, dezvăluite din interior: "Nu e așa simplu!"

articol scris de Digi Sport
08.07.2022, 22:00
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Sistemul VAR va fi folosit în premieră în fotbalul românesc cu ocazia Supercupei României, CFR Cluj - Sepsi, meci care este așteptat să fie sold-out

  • Partida dintre CFR Cluj și Sepsi se joacă sâmbătă, de la ora 20:30 și va putea fi urmărită în format LIVE VIDEO pe Digi Sport 1, dar și pe www.digisport.ro sau în aplicația Digi Sport (disponibilă pe Google Play și App Store), de către abonații RCS & RDS. 

Motivele pentru care sistemul VAR s-a lăsat așteptat atât de mult în România

Sistemul folosit în majoritatea competițiilor importante din lumea fotbalului ar fi trebuit să fie implementat înainte de play-off-ul sezonului trecut al Ligii 1, însă aparatura a întârziat două luni. 

În plus, în cadrul unui interviu acordat jurnalistului Digi Sport Marian Codirlă, coordonatorul tehnic al sistemului VAR din România a explicat că și alte lucruri au condus la întârzierea implementării. 

"De opt luni de zile noi testăm echipamentele, le calibrăm, trebuie să le interfațăm cu ceea ce găsim ca infrastructură pe stadioanele din România și e o activitate destul de laborioasă. Toată lumea spunea: 'Hai, gata, avem VAR, de ce nu îi dăm drumul?'.

Nu e chiar atât de simplu. Pentru că tehnologia asta trebuie manevrată de niște oameni. Oamenii respectivi trebuie calificați și certificați de către organismele internaționale. Pentru ca această mașină să poată funcționa, nu este suficient doar să fie băgată la 380 de volți și să aibă un anumit amperaj. 

Trebuie ca fiecare dintre colegii mei să primească o certificare FIFA. La fel și arbitrii. Nu se poate arbitra cu VAR fără această certificare. (...) Noi suntem pregătiți și din punctul nostru de vedere nu vor fi rateuri (n.r. la Supercupa României)", a explicat Septimiu Sărățeanu. 

Sold-out la CFR Cluj – Sepsi

10.531 de bilete s-au vândut deja și au mai rămas disponibile doar 570 de bilete online și la casierie. Alexandru Cândea, șeful Departamentului de Evenimente al Federației Române de Fotbal, a declarat pentru Digi Sport, că se așteaptă ca duelul din Supercupă să fie sold-out.

Pe stadionul din Arad sunt așteptate și galeriile lui Sepsi și CFR Cluj, fiecare având rezervate câte 700 de lucuri.

În momentul de față, online și la casierie, mai sunt disponibile 570 de bilete. Putem spune că va fi un meci sold-out. Sigur va fi tot stadionul plin. Nu a fost nimic dificil, totul a decurs conform planului. Am făcut vizite de lucru. Colaborarea cu cei de la stadion, Primărie și clubul UTA Arad este foarte bună.

Din dorința noastră de a duce Supercupa mai aproape de suporterii din toată țara, am decis să se joace la Arad.

Sunt convins că Aradul va susține această Supercupă și va fi o atmosferă foarte frumoasă. CFR va avea aproximativ 700 de spectatori, la fel și Sepsi, fiecare ocupând câte un sector central din cele două peluze”, a declarat Alexandru Cândea, șeful Departamentului de Evenimente din cadrul FRF.

Etichete: arbitraj , var , septimiu sarateanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Exclusiv Florin Bratu nu mai crede în salvarea de la retrogradare a lui Dinamo!

Ce s-a întâmplat după ce Radu Drăgușin a fost lăsat iar pe bancă la Tottenham: "Vedeți și voi asta?"

Surpriza lui Lobonț pentru meciul cu CFR: titular la Rapid pentru prima oară după 8 luni!

Citeşte şi

NU pentru VAR! Un campionat din Europa refuză sistemul

Foto Imaginile care schimbă totul! Tehnologia spaniolilor arată că golul lui Yamal din El Clasico trebuia validat

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”