Neymar la un eveniment monden în Brazilia/ Foto: Getty Images

Neymar, crucificat! "S-a transferat la PSG doar pentru bani. Ar trebui să se maturizeze"

08.07.2020, 15:16
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Juninho Pernambucano, fostul lider al echipei Olimpique Lyon, susține că Neymar, fotbalistul lui PSG, suferă la capitolul mentalitate. 

Brazilianul ajuns la 45 de ani scoate în evidență calitățile sportive ale compatriotului său, însă îl pune la zid când vine vorba despre alegerile sale. Omul care executa perfect loviturile libere în Hexagon nu evită să-l critice pe Neymar și afirmă că a devenit o victimă a banilor. 

Dorit de mai multe cluburi patronate de oameni care trăiesc pe un munte de bani, căpitanul Selecao e ispitit de latura financiară și e picior de plecare de la PSG. 

Juninho Pernambucano vorbește despre lăcomia specifică brazilienilor 

"Uită-te la Neymar! S-a transferat  la PSG doar pentru bani. PSG i-a dat totul, tot ce și-a dorit, iar acum vrea să plece înainte de încheierea contractului. Acum este momentul să dăruim înapoi, să arătăm recunoștință. Acum, e cazul ca el să arate respect și recunoștință, să dea totul pe teren. 

Brazilia are o cultură a lăcomiei și își dorește întotdeauna mai mulți bani. Cu acest lucru am fost învățați, așa am fost și eu învățat. În Europa e o altă mentalitate. 

Trebuie separat Neymar fotbalistul, de omul Neymar. E printre cei mai valoroși trei jucători ai lumii, în același grup cu Messi și Cristiano Ronaldo. 

E un fotbalist complet, poate oferi pase incredibile, poate marca. El ar trebui să se maturizeze, dar pentru moment face doar ceea ce a fost învățat", a declarat Juninho, într-un amplu interviu pentru The Guardian. 

  • 7 goluri în 43 de selecții pentru Selecao a adunat Juninho
  • Vasco da Gama e ultimul club pentru care a jucat Junino, unul dintre cei mai buni executanți de lovituri libere

Tribunalul le-a dat câștig de cauză celor de la FC Barcelona, după ce Neymar (28 de ani) a intentat un proces împotriva fostei sale echipe, solicitând o sumă impresionantă.

Clubul catalan a anunțat pe 19 iunie că solicitarea lui Neymar a fost respinsă. Brazilianul cerea primirea sumei de 43,6 milioane de euro de la Barcelona, după ce campioana din La Liga a refuzat să-i mai ofere întreg bonusul de prelungire a contractului, în urma plecării sale la Paris Saint-Germain, în 2017, pentru suma record de 222 de milioane de euro.

În schimb, Neymar va fi obligat acum să înapoieze clubului din Spania suma de 6,7 milioane de euro. Decizia nu este însă definitivă, fotbalistul având posibilitatea de a face apel.

Miezul procesului era bonusul de peste 40 de milioane de euro pe care Neymar trebuia să-l primească după ce a semnat un nou contract cu Barcelona, cu câteva luni înainte de a ajunge la Paris, după ce campioana Franţei a plătit clauza de reziliere în valoare de 222 de milioane de euro.

Neymar a încasat 14 milioane de euro la semnătură, iar Barcelona a refuzat să achite restul, după ce jucătorul a decis să plece. Brazilianul a reclamat acest lucru, solicitând şi 10% dobândă.

Deși cele două părți s-au judecat pentru mult timp, Neymar a fost aproape să se întoarcă la Barcelona în vara anului trecut, însă mutarea a picat în ultimul moment.

  • 186 de meciuri a strâns Neymar la Barcelona, în perioada 2013-2017, reușind 105 goluri și 77 de pase decisive.
  • 9 trofee a câștigat Neymar cu catalanii: Liga Campionilor, Campionatul Mondial al Cluburilor, Supercupa Europei, două titluri în La Liga, trei Cupe ale Spaniei și o Supercupă.

Etichete: psg , neymar , juninho pernambucano


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Victor Pițurcă, verdict crunt despre noua vedetă a Universității Craiova: ”Nu se ocupă doar de fotbal”

Lovitura primită de PSG și naționala Franței: Lucas Hernandez, OUT pentru restul sezonului și EURO 2024

Fotbalistul transferat cu 600.000€ de Gigi Becali la FCSB a făcut anunțul despre viitorul său: ”Asta îmi doresc”

Dan Petrescu, criticat dur după ce a revenit la CFR: ”Nu mi-a plăcut niciodată”

Citeşte şi

Cinci locuri în Champions League pentru Germania, pentru sezonul 2024/2025

”Amenințarea” lui Kylian Mbappe, după ce PSG a pierdut turul cu Dortmund din semifinalele UCL

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”