Nicolas Anelka a jucat la mari cluburi precum Real Madrid, PSG și Juventus / Foto:Getty Images

Nicolas Anelka revine în fotbal! Atacantul așteptat acum doi ani la Suceava va ocupa o funcție de conducere

articol scris de Digi Sport
15.01.2021, 08:06
  • Media: Liga Digisport, joi, 15:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, joi, 19:30, DGS 1

Nicolas Anelka revine în fotbalul francez după ce a activat ca jucător la PSG - el va fi noul director sportiv al echipei franceze Hyeres, club aflat tocmai în al cincilea eșalon valoric.

Fostul atacant a fost convins de omul de afaceri Mourad Boudjellal, cel care a încercat să cumpere vara trecută pe Olympique de Marseille.

Acesta s-a reorientat și s-a consolat cu o echipă mult mai mică, iar prima decizie a fost să-l angajeze pe Anelka, fotbalist care s-a retras din activitate în 2017.

Francezul de 41 de ani a încercat să devină antrenor și a stat pe banca ultimelor sale formații, Shanghai Shenhua și Mumbai City. La gruparea indiană a fost antrenor și Jorge Costa, portughezul de la Gaz Metan, iar printre jucători s-au numărat Diego Forlan și Freddie Ljungberg.

Nicolae Anelka era așteptat la Suceava acum doi ani

A fost antrenor și la grupele de copii și juniori de la Lille în 2018. În acel an urma să vină și în România.

Nicolas Anelka, campion european cu naționala Franței în 2000, urma să fie prezent la meciul dintre Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți, derby-ul Ligii 3 de pe 30 noiembrie 2018, pe Stadionul ”Areni” din Suceava. Antrenorul sucevenilor era atunci Selim Benachour (37 de ani), fost fotbalist francez, printre altele și al campioanei PSG.

"Juca murdar!" "Fiara" care i-a dat bătăi de cap lui Nicolas Anelka și cel mai valoros fotbalist care i-a fost coleg

Francezul Nicolas Anelka (40 de ani) a precizat într-un interviu pentru siteul oficial al fostei sale formații, Bolton Wanderers, două repere importante din vestiarele în care a evoluat. 

Premier League rămâne lipit de sufletul francezului cu 14 goluri în 69 de apariții în națională (1998-2010), iar oamenii întâlniți în puternicul campionat i-au marcat cariera.

Chestionat de jurnaliștii siteului grupării Bolton despre cel mai dur adversar cu care s-a ciocnit în carieră, Anelka (1,85 m) a subliniat numele unui fost coleg din vestiarul lui Arsenal Londra, într-o perioadă în care trupa lui Arsene Wenger încă avea în componență câțiva veterani. 

"Era război când jucam împotriva lui"

"Martin Keown e cel mai puternic adversar de care m-am lovit. Era rapid, puternic și juca murdar. Îmi plăcea mult să joc împotriva lui la antrenamente pentru că știam că mă voi pune exact în situațiile cu care urma să mă întâlnesc în partidele din Premier League.

 

M-a ajutat mult să mă adaptez în Anglia, la fel cum au făcut-o Tony Adams și Steve Bould. Ulterior, era război mereu când jucam împotriva lui Martin, în Premier League", a spus Anelka. 

Martin Keown (43 de ani, 1,85 m) e o legendă a tunarilor, a adunat 42 de selecții în naționala Angliei, iar în prezent este analist pentru BBC și ESPN. 

Anelka a ajuns la Arsenal când avea 17 ani, în urma transferului de la PSG, și a reușit timp de două sezoane să puncteze de 23 de ori în 65 de partide. 

"Un singur fotbalist pot să numesc"

Francezul, unul dintre preferații lui Carlo Ancelotti, a dezvăluit pentru sursa citată și numele celui mai valoros fotbalist lângă care a jucat. 

"Un singur fotbalist pot să numesc. Răspunsul meu sună așa: Ronaldo - Il Fenomeno". 

Anelka și campionul mondial brazilian au fost colegi la Real Madrid. 

Anelka e campion european cu Franța

Anelka are un CV impresionant: a jucat la echipe precum PSG, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Chelsea şi Juventus.

A cucerit Liga Campionilor cu Real Madrid, în 2000, şi titlul european cu Franţa în acelaşi an. 

Etichete: nicolas anelka , nicolas anelka cariera , nicolas anelka suceava , mourad boudjellal


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era a unui pacient cu septicemie”

Doctorul Horia Roşianu de la Institutul Inimii din Cluj Napoca a afirmat, miercuri, că actorul Florin Piersic avea septicemie atunci când s-a internat în unitatea medicală. Potrivit acestuia, trebuiau îndepărtate proteza de genunchi şi stimulatorul cardiac, care erau focare secundare de infecţie.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Ilie Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros”

News Alert Primele declarații date de Mircea Lucescu la ieșirea de la întâlnirea cu Șucu și Copos

Al-Khelaifi a răbufnit după eliminarea PSG-ului din semifinalele UEFA Champions League!

Dan Șucu a început negocierile! Lovitura pregătită în secret la Rapid: peste 300 de meciuri în Premier League!

Radu Drăgușin nici n-a vrut să audă! Transferul pe care l-a refuzat din start

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Scandal uriaș după Real Madrid - Bayern: nemții au egalat în minutul 90+13, dar degeaba! Eroare gravă de arbitraj

Presa din Spania, reverență în fața lui Real Madrid, după calificarea în finala UCL: ”Miracolul etern”

Foto Apariția serii pe Santiago Bernabeu! Un jucător trecut prin Liga 1, în loja VIP: "Ce caută acolo?"

Vești proaste pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de Fabrizio Romano

Citeşte şi

MERCATO 2019 - TOATE transferurile verii sunt AICI. Cristi Manea la FCSB! Transferurile din ultima oră

MERCATO 2023 | Toate transferurile verii sunt AICI! Joao Felix și Joao Cancelo au semnat cu Barcelona

PEROZShakira, îndrăzneață într-o rochie albă tare decupată, la petrecerea de după Met Gala. A defilat ca pe podiumul de modă

FILM NOWA renunțat la rochia elegantă de la Met Gala pentru o fustă total transparentă, un maiou scurt și pantofi sport. Soția lui Matt Damon, mama a 4 copii, în formă maximă la 47 de ani

The Sun anunță că legendarul antrenor e la un pas să semneze cu Rapid! Lovitura lui Șucu a ajuns în ziarele din Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum a refuzat antrenorul care a promovat cu Gloria Buzău două oferte din prima ligă. Promovarea s-a jucat cu Marcel Ciolacu în tribună citeşte ştirea pe ziare.com

Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat, ca ieșită din duș, direct la Met Gala 2024. A plecat din hotel în prosop, la eveniment a apărut într-un tricou ud

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat, ca ieșită din duș, direct la Met Gala 2024. A plecat din hotel în prosop, la eveniment a apărut într-un tricou ud

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”